Η συνέντευξη τύπου πριν το ΠΑΟΚ-SL Benfica

Απο acpaok.gr: Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 3 Νοεμβρίου στην αίθουσα τύπου του Γηπέδου Μακεδονικού η συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ-SL Benfica, στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού γύρου του UEFA Women's Champions League.
Πηγή: acpaok.gr
Η συνέντευξη τύπου πριν το ΠΑΟΚ-SL Benfica

Λουίς Αντράντε (προπονητής Μπενφίκα):

«Είναι μεγάλη τιμή να είμαι εδώ εκπροσωπώντας το πορτογαλικό ποδόσφαιρο και την Μπενφίκα. Περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ να είναι μια επιθετική και καλά οργανωμένη ομάδα. Δουλεύουμε καιρό επάνω στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε στον δικό μας ρυθμό προκειμένου να φτάσουμε στον στόχο.

Η ομάδα μας είναι σκληροτράχηλη, όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν προσπαθήσαμε να φέρουμε τις καλύτερες παίκτριες στην ομάδα μας. Μπορεί να μην έχουμε στη διάθεση μας δύο παίκτριες αλλά έχουμε καλή συμπεριφορά στην ομάδα ώστε να ανταπεξέλθουμε κατάλληλα στις απουσίες.

Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το παιχνίδι μας, συγκεντρωνόμαστε στην αναμέτρηση».

Σπύρος Φιλίππου (προπονητής ΠΑΟΚ):

«Θα ήθελα να καλωσορίσω την Μπενφίκα στην Θεσσαλονίκη. Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογο να φιλοξενεί τέτοιου βεληνεκούς ομάδες. Με χαρά μαθαίνουμε την λειτουργία της Πορτογαλικής λίγκας και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ακολουθήσουμε τα βήματα τους. Θεωρώ ότι ίσως αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία μία ομάδα να πάει να παίξει μετά από οκτώ μήνες ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι χωρίς να έχει κάποιο επίσημο ματς στα πόδια της.

Εμείς προσπαθήσαμε όλο αυτό το δίμηνο που ξεκίνησε η προετοιμασία, μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από μία σειρά ισχυρών φιλικών αγώνων που έχουμε κάνει, να προσπαθήσουμε να φέρουμε τις παίκτριες μας σε ένα επίπεδο ώστε να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του αγώνα και να σταθούν αντάξιες του ΠΑΟΚ.

Θεωρώ πως είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ισχυρές ομάδες, δύο ομάδες που παίζουν παρόμοιο ποδόσφαιρο, επιθετικό. Γνωρίζουμε τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Εμείς θα μπούμε στον αγωνιστικό χώρο με το πλάνο που έχουμε δουλέψει όλο αυτό το διάστημα για να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη.

Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι συγκεκριμένο. Είναι ελάχιστες οι ομάδες που λειτουργούν ποδοσφαιρικά σωστά. Η ομάδα του ΠΑΟΚ εδώ και μία δεκαετία είναι η πιο ισχυρή ομάδα, είναι δύσκολο για τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν αθλήτριες οι οποίες είναι ερασιτέχνες και δεν δουλεύουν όπως πρέπει να είναι αντάξιες των παικτριών του ΠΑΟΚ. Εμείς θέλουμε αύριο να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο, είναι μία καλή ευκαιρία για τις παίκτριες να πάρουν αυτό για το οποίο δουλεύουν τόσο καιρό, να δείξουν στο ελληνικό κοινό και στον ΠΑΟΚ ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την ομάδα. Αν βελτιωθούν οι συνθήκες σίγουρα θα έρθουν περισσότερες επιτυχίες. Στην Ελλάδα είμαστε γεμάτοι από πρωταθλήματα και κύπελλα, για εμάς το κίνητρο το μεγάλο είναι στην Ευρώπη, αυτό θέλω να δω αύριο από τις παίκτριες μου, ότι έφτασε η στιγμή την οποία συζητάμε στον σύλλογο».

Διαβάστε ακόμη...