«Αυτά είναι τα δυνατά σημεία του Αμπέλ»

Από inpaok.com : Το προφίλ του Αμπέλ Φερέιρα ανάλυσε με… λεπτομέρειες ο Ροντρίγκο Σοάρες, μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του, με αφορμή τη μετακίνηση του Πορτογάλου τεχνικού από τον ΠΑΟΚ στην Παλμέιρας.
Πηγή: inpaok.com
«Αυτά είναι τα δυνατά σημεία του Αμπέλ»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον Αμπέλ Φερέιρα σαν προπονητή:

«Πιστεύω πραγματικά στις δυνατότητες του. Ο Αμπέλ είναι ένας νέος προπονητής, ο οποίος έχει πολλά χρόνια μπροστά του. Είμαι βέβαιος ότι θα φτάσει σε υψηλό επίπεδο γιατί είναι επικεντρωμένος στο ποδόσφαιρο, είναι επαγγελματίας που γνωρίζει πολύ καλά αυτό που κάνει. Πιστεύω ότι θα πετύχει στην Παλμέιρας, ωστόσο μόνο ο χρόνος θα το δείξει αυτό. Γνωρίζω αρκετά το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας για να ξέρω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά».

Για το σύστημα που ακολουθεί:

«Υιοθετεί ένα ισορροπημένο στυλ παιχνιδιού, ωστόσο πάντα προσπαθούσε να είμαστε αρκετά επιθετικοί. Ένα από τα χαρακτηριστικά μας στον ΠΑΟΚ ήταν να είμαστε πάντα καλά τοποθετημένοι στην άμυνα, έχοντας πάντα στο μυαλό μας να πετύχουμε κάποιο γκολ, βγάζοντας ένταση και ταχύτητα στον αγωνιστικό χώρο. Εδώ στην Ελλάδα διάλεγε το σύστημα 3-4-3. Βέβαια ο σχηματισμός έχει να κάνει και με τους ποδοσφαιριστές. Μπορεί να το ξανασκεφτεί στην Παλμέιρας, ανάλογα με το υλικό που θα συναντήσει».

Για τη δουλειά που κάνει στην προπόνηση:

«Η προπόνηση ήταν πολύ καλή. Είναι προπονητής που του αρέσει να δουλεύει αρκετά στη τακτική. Συνδυάζει αρκετά ασκήσεις τακτικής με προπόνηση υψηλής έντασης, αλλά το δυνατό του σημείο είναι η τακτική».

Για το ροτέισον:

«Πάντα επέλεγε την εναλλαγή παικτών στην ενδεκάδα εδώ στον ΠΑΟΚ, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να παίξουν. Φυσικά πάντα ακολουθώντας τον προγραμματισμό του προπονητικού επιτελείου επειδή υπάρχουν διαφορετικά παιχνίδια και συγκεκριμένες καταστάσεις παικτών, οι οποίοι συχνά πρέπει να προφυλαχθούν για να μην βγάλουν κάποιο τραυματισμό. Ποτέ δεν έβαλε κάποιον στο γήπεδο αδιαφορώντας για το κόστος, επειδή ο ποδοσφαιριστής είναι απλά βασικός. Είναι προπονητής που κάνει ροτέισον στο μέτρο του δυνατού και προσπαθεί να διαχειριστεί το ρόστερ του με τον καλύτερο τρόπο».

Για το ότι ζητά οι τερματοφύλακες να παίζουν με τα πόδια:

«Αυτή είναι μια απαίτηση του σημερινού ποδοσφαίρου, μιας και μιλάμε για έναν προπονητή που θήτευσε εδώ στην Ευρώπη. Έτσι θέλει οι τερματοφύλακες του να ξέρουν να παίζουν με τα πόδια, κρατώντας μάλιστα μια ισορροπία, όχι πάντα. Όταν ο τερματοφύλακας καταλάβει ότι μπορεί να παίξει με την μπάλα στα πόδια του θα πρέπει να το κάνει».

Για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων:

«Σε κάθε μεταγραφική περίοδο υπήρχαν πάντα δημοσιεύματα για το όνομα του. Ομάδες από την Πορτογαλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενδιαφέρθηκαν για να τον προσλάβουν, έτσι το ενδιαφέρον της Παλμέιρας δεν ήρθε από το πουθενά».

Για το αν ζήτησε συμβουλές ή πληροφορίες από τον ίδιο, ή από τους Ντούγκλας, Ζαμπά όταν του έγινε η πρόταση από την Παλμέιρας:

«Δεν είχε καν τον χρόνο να μας μιλήσει, όλα έγιναν αρκετά γρήγορα. Είχαμε επικεντρωθεί όλοι στο παιχνίδι με την Γρανάδα και την προηγούμενη του αγώνα μάθαμε για το ενδιαφέρον της Παλμέιρας. Μιλήσαμε μετά τον αγώνα και την αποδοχή της προσφορά αλλά δεν φτάσαμε σε λεπτομέρειες. Γνωρίζω ότι η Παλμέιρας είναι ένας μεγάλος σύλλογος, παγκοσμίου φήμης και νομίζω ότι και αυτό μέτρησε. Ως προπονητής σίγουρα γνωρίζει το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, το οποίο είναι αρκετά δημοφιλές εδώ στην Ευρώπη. Ο Αμπέλ βρισκόταν σε ένα μεγάλο κλαμπ της Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια δυναμική εδώ, αλλά έκανε την επιλογή του και ελπίζω να είναι χαρούμενος εκεί».

Διαβάστε ακόμη...