Ζωντάνεψαν μνήμες στην Τούμπα (1981)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 28/10/1981, πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ εκείνης της περιόδου και την ομάδα παλαιμάχων του συλλόγου ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ζωντάνεψαν μνήμες στην Τούμπα (1981)

Ο αγώνας ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στις εξέδρες βρέθηκαν περίπου 2.500 θεατές (2.423 τα εισιτήρια), με τη φυσική κατάσταση όσων αγωνίστηκαν να παίζει τον κύριο ρόλο ώστε να διαμορφωθεί το τελικό 7-4 υπέρ της ομάδας του ΠΑΟΚ της περιόδου 1981.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι παλαίμαχοι δέχτηκαν έναν καταιγισμό τερμάτων, καθώς βρέθηκαν να χάνουν με 4-0 στο 16'...

Το 1-0 το σημείωσε ο Αλεξανδρίδης στο 6', το 2-0 ο Κωστίκος στο 12' με πέναλτι, το 3-0 ο Αλεξανδρίδης στο 15' και το 4-0 ο Δημόπουλος στο επόμενο λεπτό!

Ο Δημήτρης Παρίδης ευστοχώντας από την άσπρη βούλα μείωσε λίγο αργότερα σε 4-1 γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες, στο 30' ο Τσουρέλας έκανε το 5-1, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Κανάρη.

Οι παλαίμαχοι στην επανάληψη ενισχύθηκαν με τους Ιωσηφίδη, Πέλλιο, Τριανταφυλλίδη και μείωσαν το σκορ με τον Κούλη Αποστολίδη στο 57' σε 5-2, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ασλανίδης έκανε το 5-3.

Στο 81' ο Γεωργόπουλος σημείωσε το 6-3, ο Δημόπουλος στο 84' το 7-3, για να διαμορφώσει το τελικό 7-4 ο Σαλβάγκος στο επόμενο λεπτό.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ παλαίμαχοι: Σαββουλίδης (17' Στέφας), Τσιλιγκιρίδης, Χατζηαντωνίου (Τσακιρόπουλος), Παπαδόπουλος, Φουντουκίδης, Μπέλλης, Παρίδης (Σαλβάγκος), Αποστολίδης, Ασλανίδης (Παναγής), Κούδας, Λάζος, Κοντογιώργος

ΠΑΟΚ νέοι: Φούρτουλα, Γούναρης (46' Σίγγας), Σάλαμον, Ιωσηφίδης (46' Αλαβάντας), Πέλλιος (46' Αποστολίδης Θ.), Δαμανάκης (46' Βασιλάκος), Δημόπουλος, Τσουρέλας, Γκουερίνο, Κωστίκος (46' Γεωργόπουλος), Αλεξανδρίδης

Δηλώσεις Γιάννη Στέφα:

«Κατ' αρχήν θα πρέπει να πω ότι σήμερα θυμηθήκαμε παλιές ωραίες μέρες και ο αγώνας αυτός ήταν μια πολύ ωραία σκέψη. Ο ΠΑΟΚ με τη βοήθεια του κόσμου του μπορεί πλέον να βλέπει με σιγουριά το μέλλον, γιατί έχει νέα παιδιά γεμάτα από ποδοσφαιρικό ταλέντο, που χρειάζονται μόνο πείρα και αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές τους.

Στον β΄' γύρο ο ΠΑΟΚ θα είναι ακόμη καλύτερος γιατί τα νέα παιδιά που έχει στην ενδεκάδα του θα έχουν αποκτήσει αρκετή εμπειρία από τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Το σημερινό μοντέρνο ποδόσφαιρο θέλει κινητικότητα, ταχύτητα και δύναμη. Και ο σημερινός ΠΑΟΚ τα έχει αυτά.

Ο Γεωργόπουλος πιστεύω ότι είναι το πιο μεγάλο ταλέντο αυτής της ομάδας, είναι ένας σπουδαίος παίκτης που άρχισε ήδη να προσφέρει πολλά. Ο Δημόπουλος όμως είναι ο παίκτης που μπορεί να λύσει το πρόβλημα του φορ κρούσης, γιατί έχει πολλά και σπουδαία προσόντα που θέλουν μόνο αξιοποίηση.

Ακόμη και ο Τριανταφυλλίδης είναι σπουδαία πάστα παίκτης, αλλά θα πρέπει να γίνει πιο απλός στο παιχνίδι του.»

Παραλειπόμενα από την αναμέτρηση ...

* Όταν ο Παρίδης σημείωσε το πρώτο γκολ των παλαιμάχων, ο Ιωσηφίδης –αντίπαλός του στο ματς- έτρεξε να το πανηγυρίσει, όμως όταν θυμήθηκε πως δεν είναι στη ίδια ομάδα σταμάτησε χαμογελώντας!

* Παρών στο γήπεδο ο ανάπηρος οπαδός του ΠΑΟΚ Χρήστος Μπίτσιος (Φαρούκ), για τον οποίον γινόταν το παιχνίδι. Τον χαιρέτισαν όλοι οι παίκτες και αυτός με δάκρυα στα μάτια απαντούσε λέγοντας ευχαριστώ.

* Τα έχασε ο διαιτητής της αναμέτρησης στο 20ό λεπτό, όταν οι παλαίμαχοι πραγματοποίησαν πολλές και μαζεμένες αλλαγές, βάζοντας και έναν παραπάνω! Τελικά το «κόλπο» δεν έπιασε γιατί κάποιοι πήραν πρέφα τι έγινε ...

* Οι παλαίμαχοι φορούσαν ασπρόμαυρες φανέλες και η «σύγχρονη» ομάδα του ΠΑΟΚ, λευκές.

* Δεν πέρασε απαρατήρητη η απουσία του Σταύρου Σαράφη, ο οποίος δε βρέθηκε στην Τούμπα, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά...

* Μετά το τέλος του παιχνιδιού, αρκετός κόσμος βρέθηκε έξω από την Τούμπα και χειροκρότησε τους άσους της ομάδας του '70.

* Με έξαλλο τρόπο πανηγύρισε ο Ασλανίδης το γκολ που πέτυχε και το οποίο χειροκρότησε από τον πάγκο και ο Χάινς Χέερ.

* Ιδιαίτερα στενοχωρημένοι ήταν οι δύο παίκτες του Μακεδονικού (Κερμανίδης - Τερζανίδης), αφού λόγω των υποχρεώσεων με την ομάδα τους, έλειψαν από την εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμη...