Πικρός αποκλεισμός στον Εύοσμο! (2005)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 27/10/2005 ο ΠΑΟΚ για τη γ' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από τον Αγροτικό Αστέρα...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Πικρός αποκλεισμός στον Εύοσμο! (2005)

Ο Δικέφαλος ηττήθηκε 5-4 (1-1 κανονικός αγώνας και παράταση) εκτός έδρας από τον πρωτοπόρο της Γ' Εθνικής, Αγροτικό Αστέρα και έτσι έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στους "16" της διοργάνωσης.

Το τέρμα του ΠΑΟΚ πέτυχε με αυτογκόλ ο Μαλλούς στο 1ο λεπτό, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 53' έφερε με κεφαλιά το ματς στα ίσα.

Μόλις στο 1ο λεπτό και μετά από τραγικό λάθος του Μαλλούς, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στο γκολ. Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σικαμπάλα, ο παίκτης του Αγροτικού Αστέρα στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (0-1).

Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο ευκαιρίες για να φτάσουν στην επίτευξη τουλάχιστον ενός ακόμη τέρματος.

Στο 21', η μπάλα από την κοντινή κεφαλιά του Γιασεμή έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Θεοφάνους, ενώ στο 31' οι αμυντικοί του Αγροτικού Αστέρα απέκρουσαν πάνω στη γραμμή του τέρματος την κεφαλιά του Καρυπίδη.

Στο 47' ο Φερνάντες μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το πλασέ του Νίκιτς από πλάγια, όμως στο 53' όταν από την εκτέλεση φάουλ του Κυζερίδη, ο Μαλλούς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Φερνάντες.

Στο 65' ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Σαλπιγγίδη, αλλά και στο 87' με τον Γιασεμή, που πλάσαρε σε κενή εστία και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοφάνους!!!

Στις καθυστερήσεις και στην πιο κλασσική ευκαιρία του Αγροτικού Αστέρα στο β' μέρος, ο Λαδάκης βρέθηκε τετ α τετ με τον Φερνάντες, δεν μπόρεσε να τον νικήσει, ενώ στη συνέχεια της φάσης δύο παίκτες των γηπεδούχων σούταραν προ κενής εστίας, όμως οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ ήταν εκεί.

Στην παράταση, παρά την πίεση των παικτών του Γιώργου Κωστίκου τίποτα δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Μπαλάφας δεν μπόρεσε να ευστοχήσει στο τέταρτο κατά σειρά πέναλτι του ΠΑΟΚ (απέκρουσε ο Θεοφάνους) και με 5-4 ο Αγροτικός Αστέρας πήρε την πρόκριση.

Η σειρά των πέναλτι:

0-1 Μαλαδένης

1-1 Τζιώκας

1-2 Χριστοδουλόπουλος

2-2 Μπεκιάρης

2-3 Μαλεζάς

3-3 Σακελλαρίδης

3-3 Μπαλάφας (απέκρουσε ο Θεοφάνους)

4-3 Παπαδόπουλος

4-4 Σαλπιγγίδης

5-4 Κυζερίδης

Διαιτητής: Κασναφέρης

Κίτρινες κάρτες: Παπαδόπουλος, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Κοσμίδης, Ζωγραφάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοφάνου, Τελλιάδης (106' Καραπατσακίδης), Καλλιάκης, Μπεκιάρης, Λαδάκης (118' Μπάρμπας), Κοσμίδης (41' Νίκιτς), Μαλλούς, Τζιόκας, Παπαδόπουλος, Κυζερίδης, Σακελλαρίδης.

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Εγκωμίτης (63' Σαλπιγγίδης), Ηλιάδης (61' Μαλαδένης), Καρυπίδης, Μέγκαχεντ (27' Μαλεζάς), Κουτσόπουλος, Ζωγραφάκης, Μπαλάφας, Χριστοδουλόπουλος, Σικαμπάλα, Γιασεμή.

* Ο Αγροτικός Αστέρας έκανε μια εξαιρετική πορεία εκείνη τη σεζόν, καθώς απέκλεισε με τη σειρά: Βύζαντα Μεγάρων, Καστοριά, ΠΑΟΚ, Εργοτέλη, Εθνικό Αστέρα, φτάνοντας ως τους "4", όπου τον σταμάτησε η ΑΕΚ...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...