Ήττα αφού ακύρωσαν καθαρό γκολ στον Πειραιά! (1978)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 14/10/1978, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ήττα αφού ακύρωσαν καθαρό γκολ στον Πειραιά! (1978)

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 29.000 θεατές (27.704 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 51ο λεπτό ο Λοσάντα!

Πολλά και απόλυτα δικαιολογημένα τα παράπονα των παικτών μας από την διαιτησία του Λαμπρόπουλου, ο οποίος στο 14ο λεπτό, σε συνεργασία με τον βοηθό του αρνήθηκαν να μετρήσουν το πεντακάθαρο γκολ που σημείωσε με κεφαλιά ο Θόδωρος Αποστολίδης, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας πριν ο Κυράστας την απομακρύνει, όμως ο ρέφερι είχε άλλη άποψη! Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επιθετικός στο πρώτο ημίχρονο, είχε σε πολύ καλή μέρα τον Κούδα και εκμεταλλεύτηκε την ανυπαρξία των γηπεδούχων στη μεσαία γραμμή, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες.

Ο Γκουερίνο ήταν μοιραίος παίκτης μας στις φάσεις του 28' και του 31', σπαταλώντας δύο μεγάλες ευκαιρίες, για να έρθει στο 51' ο Λοσάντα με δεξί γωνιακό σουτ από το ύψος της μεγάλης μας περιοχής να σημειώσει το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Φίλη, παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακά μας να αποτρέψει το γκολ.

Ο Πίχατσεκ πέρασε στο ματς τους Ορφανό – Δαμανάκη στις θέσεις των Γκουερίνο – Ιωσηφίδη, η ομάδα δυνάμωσε αισθητά, αλλά τις ευκαιρίες που βγήκαν δεν μπορέσαμε να τις μετατρέψουμε σε γκολ!

Στο 68', εντυπωσιακό μπάσιμο του Ορφανού από τα δεξιά, το σουτ όμως που επιχείρησε έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 72' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Κούδας βρήκε τον Γούναρη, αυτός τον Κούλη Αποστολίδη αμαρκάριστο στο ύψος του πέναλτι, το σουτ όμως του τελευταίου έστειλε την μπάλα άουτ!

Τέσσερα λεπτά αργότερα (76') ο Γαλάκος χτύπησε εκτός φάσης τον Γούναρη και ο Λαμπρόπουλος έστειλε τον παίκτη του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα, κάνοντας το αυτονόητο.

Με παίκτη παραπάνω ο ΠΑΟΚ, πίεσε ακόμη περισσότερο, χωρίς πάντως να φτάσει σε κάποιο γκολ μέχρι τη στιγμή που ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Αποστολίδης, Φίλης και από τον μετριότατο Ολυμπιακό οι Κυράστας, Γαλάκος, Καλτσάς

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Κελεσίδης, Συνετόπουλος, Κανέλλος, Παπαδόπουλος, Κυράστας, Περσίας (68' Κατσαβάκης), Καλτσάς, Γαλάκος, Λοσάντα, Αντωνιάδης, Ρόρμπαχ (46' Λεμονής)

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αποστολίδης Θ., Πέλλιος, Ιωσηφίδης (70' Δαμανάκης), Αποστολίδης Κούλης, Σαράφης, Κούδας, Κερμανίδης, Γκουερίνο (60' Ορφανός), Κωστίκος

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

Διαβάστε ακόμη...