Οι νέοι αρχηγοί: Από τον Κρέσπο μέχρι τον Γιαννούλη

Από paok24.com:Οι φετινές αποχωρήσεις στην ομάδα του ΠΑΟΚ αλλάζουν και τις θέσεις των αρχηγών με τους Πέλκα και Βιεϊρίνια να αποχωρούν και έτσι να αναζητούνται οι νέοι αρχηγοί της ομάδας.
Πηγή: paok24.com
Οι νέοι αρχηγοί: Από τον Κρέσπο μέχρι τον Γιαννούλη

Για κάποιες ομάδες η έννοια του αρχηγού είναι ένα περιβραχιόνιο στα 90 λεπτά της αναμέτρησης. Για άλλες ομάδες όμως που ζουν μέσα στην πίεση του αποτελέσματος η έννοια του αρχηγού έχει διαφορετικό ρόλο. Μέσα στα αποδυτήρια, μέσα στον αγώνα μέσα στις κουβέντες μεταξύ των παικτών, πρέπει να υπάρχουν ηγετικές προσωπικότητες, ασχέτως με την καθαρή τους παικτική αξία.

Πέρσι και γενικά τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλες προσωπικότητες μέσα στην ομάδα. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν ένας από αυτούς. Δίπλα του ήταν οι Έλληνες Πέλκας και Μαλεζάς που είχαν και ηγετικά χαρακτηριστικά, αλλά ήξεραν και τα δεδομένα του ΠΑΟΚ ώστε να βάλουν μέσα στο κλίμα της ομάδας του ξένους παίκτες του συλλόγου.

Πλέον και οι 3 είναι εκτός ομάδας και λίγοι από τους παίκτες του ΠΑΟΚ μπορούν να αντέξουν τέτοιου είδους πίεση. Είναι λογικό λοιπόν η ομάδα του ΠΑΟΚ να ψάξει τον επόμενο αρχηγό μέσα στους παίκτες που έχουν ζήσει την εποχή των τίτλων και πώς κερδίθηκαν αυτοί. Άλλωστε τα ντοκιμαντέρ του PAOK TV μέσα από τα αποδυτήρια των παικτών που έδειχναν ποιοι ήταν εκείνοι που μιλούσαν στις δύσκολες στιγμές και ποιοι απλά άκουγαν τους "αρχηγούς".

Πλέον από την γενιά που ήρθε στην ομάδα το 2016 εκείνοι που έχουν μείνει είναι οι Κρέσπο, Βαρέλα και Μάτος. Παίκτες με προσωπικότητα που έχουν κατακτήσει με τον ΠΑΟΚ 4 τίτλους είναι εκείνοι που πρέπει να ηγηθούν μέσα στα αποδυτήρια. Πρέπει όμως να έχουν και τα χαρακτηριστικά για να τραβήξουν και να ανεβάσουν τους συμπαίκτες τους όπως έκανε παλαιότερα ο Πέλκας, ο Μαουρίτσιο και πολύ περισσότερο ο Αντελίνο Βιεϊρινια. Μερικές φορές δεν φτάνει η αξία ενός παίκτη και η παλαιότητα στο συλλόγο για να γίνεις αρχηγός μίας ομάδας.

Πέραν των 3 αμυντικών του ΠΑΟΚ, οι θέσεις των αρχηγών θα πρέπει να έχουν και ελληνικό στοιχείο. Οι Έλληνες παίκτες του ρόστερ είναι οι Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Τζόλης και οι Τσιγγάρας και Κουτσιας. Καταλαβαίνει κανείς ότι από τους νεαρούς Έλληνες κανένας δεν μπορεί ακόμα να πάρει την ευθύνη του αρχηγού της ομάδας, έτσι ο παίκτης που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης. Και πάλι όμως μπορείς να βάλεις σε αυτή την θέση έναν παίκτη που μέχρι πριν από μερικές μέρες ήταν σίγουρο ότι θα πουληθεί στο εξωτερικό;

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ πέραν από μία νέα ομάδα σε ρόστερ θα πρέπει να φτιάξει και μία νέα ομάδα αρχηγών μέσα στα αποδυτήρια, μία νέα κατάσταση που θα έχει τον απαιτούμενο σεβασμό όπως και η προηγούμενη δυάδα των αρχηγών. Γιατί πέραν τούτου, ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι ο παίκτης που δεν θα έχει το μυαλό του εκτός Τούμπας. Πώς μπορεί να γίνει αρχηγός του ΠΑΟΚ ο Μάτος όταν μέσα στον Σεπτέμβριο ήταν προς αποχώρηση;

Η λύση του Άνχελ Κρέσπο είναι η πρώτη και ενδεδειγμένη καθώς ήταν και στην 3άδα αρχηγών μετά τους Βιεϊρίνια και Πέλκα, με το δεύτερο αρχηγό να αναζητείται.

Διαβάστε ακόμη...