Εξέλιξη στην υπόθεση Τζήλου

Από piperata.gr: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας piperata.gr, ο συνήγορος του ενός εκ των κατηγορουμένων που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον διαιτητή Θανάση Τζήλο στην Λάρισα στις 19 Δεκεμβρίου 2019, είχε καταθέσει έφεση επί του σχετικού βουλεύματος.
Πηγή: piperata.gr
Εξέλιξη στην υπόθεση Τζήλου

Η πρόταση της εισαγγελέως είναι απορριπτική και, μάλιστα, σήμερα, φέρεται να εξέπνευσε το 10ημερο, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας θα πρέπει να συνεδριάσει για την επικύρωση του σχετικού βουλεύματος.

Να θυμίσουμε ότι η Α' τακτική ανακρίτρια Λάρισας, Μαρία Νέσση, τον Δεκέμβριο του 2019 ολοκλήρωσε την ανάκριση για την πολύκροτη -και όχι πλήρως ακόμη εξιχνιασμένη- υπόθεση.

Έτσι, η δικογραφία χρεώθηκε σε εισαγγελέα που έκανε πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας. Η δε πλευρά του κατηγορούμενου ως δράστη, Χρήστου Πρωτογεράκη, είχε κάνει έφεση επί του βουλεύματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος, Χρήστος Πρωτογεράκης, ανήκει στην «φρουρά» του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Εκτός από κατηγορούμενος για δράστης στην απόπειρα δολοφονίας του διαιτητή Θανάση Τζήλου, είναι κατηγορούμενος και ως δράστης στην αρπαγή δημοσιογράφου (του υπογράφοντος) από το lobby του ξενοδοχείου Hilton τον Μάρτιο του 2018.

Τον Μάιο του 2020 ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη περί χρήσης βίας, όπως και κατά τριών ακόμη ανδρών της επίσημης ασφάλειας του εν λόγω εφοπλιστή – μιντιάρχη – ιδιοκτήτη ΠΑΕ, ενώ από τις ελληνικές αρχές δεν ταυτοποιήθηκαν επτά ακόμη δράστες. Μάλιστα, μετά από συνδρομή των βρετανικών αρχών, ασκήθηκε ποινική δίωξη και σε βάρος του επιχειρηματία Μαρινάκη, όπως και κατά του διευθυντή των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, πρώην εκδότη-δημοσιογράφου, Αντώνη Πίκουλα για συνέργεια.

Μετά την επικύρωση του βουλεύματος για την ενέδρα θανάτου κατά του διαιτητή Τζήλου, η ποινική δίωξη θα στρέφεται εναντίον των ταυτοποιημένων, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που θα προκύψει ότι είχε συμμετοχή, ενώ πρόκειται να οριστεί και η δικάσιμος για τον κατηγορούμενο Χρήστο Πρωτογεράκη.

Μέχρι στιγμής ταυτοποιημένος, εκτός από τον Πρωτογεράκη, είναι και ο Δημήτρης Μαντατάς, ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό, αλλά ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ότι είναι ακόμη εν ζωή...

Για τους άλλους δύο δράστες που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους, μετά την επικύρωση του βουλεύματος, θα διαβιβαστεί αντίγραφο της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να δοθεί παραγγελία για συνέχιση της έρευνας.

Παράλληλα, θα επιχειρηθεί ο εντοπισμός κι άλλων προσώπων, που σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί. Η έρευνα των αρχών, δηλαδή, πρόκειται να επεκταθεί πέραν των τεσσάρων δραστών...

Διαβάστε ακόμη...