Σημαντική εξέλιξη για τη νέα Τούμπα

Από paok24.com:Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για τη νέα Τούμπα, κατατέθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και αναμένεται η έγκριση της, προκειμένου να γίνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη νέα Τούμπα.
Πηγή: paok24.com
Σημαντική εξέλιξη για τη νέα Τούμπα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Ypodomes.gr», το ΚΑΣ θα εξέταζε σήμερα τη συγκεκριμένη μελέτη που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, στη γραφειοκρατική εξέλιξη του έργου.

Οι μηχανικοί χωροταξίας που υπάγονται ΚΑΣ, θα εξετάσουν τη βιωσιμότητα του έργου. Ουσιαστικά, αυτό που εξετάζουν είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου στην περιοχή.

Δεν έχει να κάνει μόνο με θέματα πρασίνου, αλλά οδικών δικτύων και άλλων ανάλογων θεμάτων. Μετά από τον έλεγχο που πέρασε από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, αυτό, η έγκριση από το ΚΑΣ αποτελεί το σημαντικότερο επόμενο βήμα.

Αν περάσει και αυτό, ανοίγει ο δρόμος για την άδεια δόμησης που θα θα έρθει με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Παράδειγμα της σημασίας της συγκεκριμένης μελέτης, είναι ανάλογη έγκριση περίμενε και η ΑΕΚ, για τις αλλαγές που αφορούσαν την υπογειοποίηση του νέου της γηπέδου και χρειάστηκε να υπάρξουν διάφορες αναθεωρήσεις, μέχρι να υπάρξει το τελικό ΟΚ, για να ξεκινήσει το έργο.

Το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου ελέγχου, αναμένεται να γίνει γνωστό, μετά την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου...

Διαβάστε ακόμη...