Στον απόηχο του αγώνα στο Βελιγράδι (1974)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Διαβάστε παραλειπόμενα από τον επαναληπτικό αγώνα του ΠΑΟΚ στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, που ολοκληρώθηκε με νίκη με 2-0 των γηπεδούχων ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Στον απόηχο του αγώνα στο Βελιγράδι (1974)

* Η αποστολή του Δικεφάλου επέστρεψε με πούλμαν στη Θεσσαλονίκη την επόμενη της αναμέτρησης (3/10), με τον τεχνικό της ομάδας να τους δίνει ρεπό και να ανανεώνουν το ραντεβού τους για προπόνηση την Παρασκευή.

* Ιδιαίτερα στενοχωρημένος ήταν ο Κούδας για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 9', η οποία αν γινόταν γκολ θα μιλούσαμε πιθανότατα για μια μεγάλη δική μας πρόκριση!

Ο ίδιος περιγράφοντας τη φάση σχολίασε:

«Μετά τη σέντρα περίμενα την μπάλα να την απομακρύνουν οι δύο σέντερ μπακ. Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν αντέδρασαν σωστά. Κι έτσι βλέποντας την μπάλα μπροστά μου ξαφνιάστηκα, την κατέβασα με το στήθος και γυρίζοντας το σώμα μου τη σούταρα αμέσως με το δεξί μου πόδι.

Όμως η ενέργειά μου ήταν βεβιασμένη γιατί δε γνώριζα ποιος ήταν δίπλα μου και έτσι το σουτ δεν έπιασε καλά! Αν κάποιος με φώναζε ότι ήμουν μόνος τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά ...»

* Αναφερόμενος ο Λες Σάνον στην απόδοση των Γούναρη και Τσιλιγκιρίδη που μάρκαραν τον Τζάιτς, σχολίασε: «Και οι δύο τα πήγαν καλά, έμεινα ευχαριστημένος από την απόδοσή τους»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μιλώντας για τις επιλογές της ενδεκάδας τόνισε: «Δύο βράδια δεν είχα ύπνο. Σκεφτόμουν αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον Αναστασιάδη σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι. Και αυτό γιατί δεν γνώριζα αν του κάνω καλό. Τελικά ο μικρός δικαίωσε την εμπιστοσύνη μου»

* Εκτός από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ειδοποιήθηκε την τελευταία στιγμή από τον Αστέρα ότι δεν μπορεί να προπονηθεί στο γήπεδο που έγινε το ματς, οι παράγοντες των γηπεδούχων συμπεριφέρθηκαν άψογα στην αποστολή του Δικεφάλου.

* Δίπλα στην ομάδα μας βρέθηκε ο Πέτροβιτς – γιος του Αλεξέι Πέτροβιτς- ο οποίος φρόντισε για τα πάντα!

* Η δυνατή βροχή που έπεφτε στην παράταση συνετέλεσε ώστε ο ΠΑΟΚ να δεχτεί το δεύτερο γκολ, καθώς η μπάλα γλιστρούσε υπερβολικά πάνω στο χόρτο!

* Κοντά στη αποστολή του ΠΑΟΚ βρέθηκαν οι διοικητικοί παράγοντες Μαρδικιάν, Γουλιάς και Μαρτινίδης και μετά το τέλος του αγώνα τόνισαν πως ο αποκλεισμός του Δικεφάλου ήταν καθαρά συμπτωματικός!

Πικραμένοι από τον αποκλεισμό ήταν οι φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο Βελιγράδι, μάλιστα καταγράφηκαν και δηλώσεις κάποιων ...

Μακρίδης (πρόεδρος του συνδέσμου φίλων Τούμπας): «Λυπηθήκαμε για τον αποκλεισμό της ομάδας. Μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε άδικο γιατί δεχτήκαμε δύο τυχερά γκολ. Χαρήκαμε την απόδοση των παικτών μας, όλοι απέδωσαν εξαιρετικά»

Δροσινάκης: «Η λύπη μας δε μετριέται με τίποτε! Να παίξεις τέτοια μπάλα και να αποκλειστείς δεχόμενος τέτοια γκολ είναι θέμα τύχης, η οποία μας έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας»

Σαδικόπουλος: «Ενώ ο Ντεκ είχε κάνει φανταστικές αποκρούσεις, δεν μπορώ να ξεχάσω το γκολ που δεχτήκαμε και έδωσε την πρόκριση στον Ερυθρό Αστέρα»

Σιώπης: «Όλοι στις κερκίδες παγώσαμε όταν η μπάλα γλίστρησε τόσο αργά μέσα στα δίχτυα. Αναρωτιόμασταν αν ήταν γκολ!»

Νικολάου: «Μετά το 1-0 οι αντίπαλοί μας έσβησαν αλλά η μπάλα δεν μας έκανε το κέφι»

Δημόθυρος: «Παίξαμε πολύ καλή μπάλα αλλά η τύχη χάρισε τη νίκη στον Αστέρα»

Τσομπανογλου: «Όλα θα ήταν όμορφα και ωραία αν είχαμε πετύχει ένα γκολ σε μια από τις ευκαιρίες που χάσαμε»

Ιορδανίδης: «Πρώτος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Ντεκ»

Βαλαρούτσος: «Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από την ομάδα μας, ο αποκλεισμός οφείλεται σε καθαρή ατυχία! Δεχθήκαμε ένα τυχαίο γκολ»

Δηλώσεις παικτών ...

Τζάιτς: «Ο ΠΑΟΚ ήταν μια πολύ καλή ομάδα. Κορυφαίος παίκτης ήταν ο τερματοφύλακας ο οποίος μου έκανε τρομερή εντύπωση. Επίσης μου άρεσαν οι Κούδας, Αναστασιάδης, Τερζανίδης. Για έναν όμως παίκτη μπορώ να σας πω με ακρίβεια τη γνώμη μου! Νομίζω ότι ο Τσιλιγκιρίδης, είναι ένας πολύ μεγάλος αμυντικός. Ουδέποτε μπακ με έχει παίξει κατά τέτοιο τρόπο και τόσο σωστά! Ήταν ευέλικτος, ταχύς και κόλλησε πάνω μου σαν στρείδι. Είναι πράγματι ένας μεγάλος οπισθοφύλακας»

Πέτροβιτς: «Με εντυπωσίασαν από τον ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Τερζανίδης, ενώ καταπληκτικός ήταν ο τερματοφύλακας»

Αντωνίεβιτς: «Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στο κέντρο και ακόμη καλύτερος στην άμυνα! Καλύτερος παίκτης του Ο Ντεκ»

Τερζανίδης: «Την πρόκριση τη χάσαμε στην κλήρωση αφού μπορούσε η παράταση να παιχτεί στην Τούμπα. Ο Ντεκ ήταν ο καλύτερος παίκτης μας αλλά και ο μοιραίος. Έπιασε πάρα πολλά δύσκολα σουτ αλλά δέχτηκε αυτό το γκολ. Ήταν καλός ο αντίπαλός μας και εμείς επιδιώξαμε με τον τρόπο μας να πάρουμε την πρόκριση. Τα καταφέραμε μέχρι το 58', αλλά στην παράταση δεχτήκαμε ένα ακόμη γκολ που μας; Στοίχισε την πρόκριση»

Αποστολίδης: «Πολύ καλό παιχνίδι. Ήταν θέμα τύχης η πρόκριση. Έτσι όπως παίξαμε ήταν αδύνατον να βάλουν γκολ οι Γιουγκοσλάβοι. Στάθηκε άτυχος ο Ντεκ ο οποίος ήταν φανταστικός σε όλες τις άλλες φάσεις»

Κούδας: «Από καθαρή ατυχία χάθηκε το παιχνίδι. Τα δύο γκολ δεν τα περιμέναμε. Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν καλός, αλλά όχι για να μας αποκλείσει. Στη φάση που έχασα το γκολ έχω να πω ότι θέλησα να πιάσω μονοκόμματο σουτ, αλλά ήταν δυνατή η μπαλιά και δεν μπόρεσα να την προλάβω. Ήμουν μόνος χωρίς να το ξέρω και δεν εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία»

Σαράφης: «Χάσαμε την πρόκριση από καθαρή ατυχία! Παίξαμε πολύ καλά, ο Ερυθρός Αστέρας ήταν σπουδαίος αντίπαλος, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί αν ο Ντεκ, που ήταν ήρωας σε όλον τον αγώνα, δε στεκόταν άτυχος στη φάση του γκολ»

Ασλανίδης: «Ο ΠΑΟΚ έπαιξε θαυμάσια, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας πήρε την πρόκριση από καθαρή τύχη, αφού σε μια φάση η οποία ήταν μοιραία για εμάς, ο Ντεκ που ήταν ήρωας σε όλο το υπόλοιπο διάστημα, έχασε την μπάλα και δεχτήκαμε ένα αστείο γκολ, το οποίο μας στοίχισε την πρόκριση»

Ιωσηφίδης: «Χωρίς να είμαστε κατώτεροι, χάσαμε την πρόκριση αφού δε μας ευνόησε η τύχη. Ο Ντεκ ήταν θαυμάσιος σε όλο το παιχνίδι αλλά στάθηκε άτυχος στη φάση του γκολ»

Τσιλιγκιρίδης: «Θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί αν δεν ήμασταν τόσο άτυχοι στη φάση που ο Ντεκ δέχτηκε το μοιραίο γκολ, ενώ σε όλο το υπόλοιπο διάστημα μας έδωσε από σοβαρούς κινδύνους»

Διαβάστε ακόμη...