Ήρθε και έδεσε

Aπό paok24.com: Η απόλυτη είσοδος του Ζίφκοβιτς στην ομάδα.
Πηγή: paok24.com
Ήρθε και έδεσε

Ήρθε σαν ελεύθερος, ήρθε σαν διωγμένος από την Μπενφίκα, ήρθε για να σώσει την καριέρα του και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε.

Είναι πολλές φορές που ο οπαδός επιθυμεί την μεταγραφή. Είναι στιγμές που κάποτε πήγαινε στο αεροδρόμιο και στη σημερινή εποχή θα ρίξει τα sites ή τα social media.

Η πρώτη γνωριμία του ΠΑΟΚ με τον Αντίγια Ζίφκοβιτς έφερε 2 γκολ και 1 ασίστ σε 3 παιχνίδια. Μάλιστα δεν συμπλήρωσε ούτε 3 90λεπτα στο παιχνίδι του, μιας και το γκολ κόντρα στην Μπενφίκα το πέτυχε προερχόμενος από τον πάγκο. Εάν αναλογιστεί κανείς τα νούμερα που είχαν οι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν θα καταλάβει κατευθείαν τη βοήθεια που προσέφερε ο Σέρβος μεσοεπιθετικός με το "καλημέρα" στην Τούμπα.

Τι κάνει όμως τον Ζίφκοβιτς να δείχνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το μέγεθος της συνεισφοράς του στην ομάδα; Σίγουρα μιλάμε για έναν άκρως ποιοτικό παίκτη, που μόνο και μόνο το διάστημα παρουσίας του στην Μπενφίκα λέει πολλά. Ένας παίκτης που όταν βγήκε στο προσκήνιο όλοι μιλούσαν για το επόμενο next best thing του σερβικού ποδοσφαίρου, ένας παίκτη που κοστολογούνταν πριν από 1-2 χρόνια κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.

Εκτός όμως από την ποιότητα του, η άμεση προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ φέρνει και την σφραγίδα του συλλόγου. Ο ΠΑΟΚ της νέας σεζόν έχει βρει ένα νέο σύστημα που οι παίκτες δείχνουν σε καλύτερο μομέντουμ από την περσινή περίοδο. Κάτι τέτοιο κάνει πιο εύκολο τον οποιοδήποτε παίκτη να μπει στην ομάδα και να προσαρμοστεί ευκολότερα. Ο Ζίφκοβιτς παίζει σε μία θέση που του ταιριάζει άψογα, η ομάδα του δίνει τον χώρο που θέλει μέσα στο γήπεδο για να κουβαλήσει την μπάλα και έτσι μπορεί και παίζει από την πρώτη στιγμή.

Άλλωστε από πέρσι, ο Αμπέλ Φερέιρα είχε τονίσει την παρουσία ενός αριστεροπόδαρου μεσοεπιθετικού, ώστε να μπορέσει και να κλείσει προς τα μέσα και να αλλάξει θέσεις με τους άλλους μεσοεπιθετικούς όπως είδαμε να κάνει ο Σέρβος στο παιχνίδι με την Κρασνοντάρ εκτός έδρας όπου έγραψε και την πρώτη του ασίστ.

Με άλλα λόγια η μεταγραφή του Ζίφκοβιτς έχει ξεκινήσει και αποδίδει και το σημαντικότερο για κάθε μεταγραφική κίνηση δεν είναι μόνο η ποιότητα του εκάστοτε παίκτη, αλλά και το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας για τον εντάξει στο δυναμικό της.

Διαβάστε ακόμη...