Ο... πατέρας της Κρασνοντάρ

Από paok24.com:Πρόκειται για μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα στο ρωσικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει υψηλές φιλοδοξίες όπως και ο ιδιοκτήτης της.
Πηγή: paok24.com
Ο... πατέρας της Κρασνοντάρ

Το 2008 ο Ρώσος μεγιστάνας Σεργκέι Γκαλίτσκι δημιούργησε την Κρασνοντάρ, εκφράζοντας έτσι στην περιοχή του την αγάπη του για το ποδόσφαιρο.

Έχοντας γεννηθεί στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ ο Γκαλίτσκι, ο οποίος έχει ρίζες από την Αρμενία από την πλευρά του πατέρα του, σπούδασε οικονομικά και ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ιδρύοντας το 1994 μία εταιρείας διανομής καλλυντικών.

Τέσσερα χρόνια αργότερα άνοιξε το πρώτο σουπερμάρκετ στο Κρασνοντάρ, το οποίο εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη αλυσίδα στη Ρωσία με 12434 καταστήματα σε όλη τη Ρωσία και πάνω από 140 χιλιάδες εργαζομένους.

Ο ιδιοκτήτης της Κρασνοντάρ σταμάτησε να ασχολείται τόσο ενεργά με τη συγκεκριμένη αλυσίδα έχοντας πουλήσει το 25% των δικαιωμάτων της στην τράπεζα VTB, εισπράττοντας 2,45 δις δολάρια!

Με περιουσία 3,5 δις δολάρια είναι στους 35 πλουσιότερους Ρώσους σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο είναι ακόμα πιο έντονη.

Έχει δαπανήσει 400 εκατομμύρια δολάρια στην ομάδα του, αλλά ο στόχος του είναι, όπως ο ίδιος έχει υποστηρίξει, κάποια στιγμή η Κρασνοντάρ να αγωνίζεται με 11 παίκτες από τις ακαδημίες της, στις οποίες έχει επενδύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Προϊόν των ακαδημιών της Κρασνοντάρ που ίδρυσε το 2010 είναι παίκτες όπως ο Σουλεϊμάνοφ, ενώ στο πλαίσιο των επενδύσεων του στην ομάδα έχτισε και το... παλάτι της Κρασνοντάρ στα πρότυπα του Κολοσσαίου της Ρώμης, ένα υπερσύγχρονο γήπεδο που κόστισε 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Γκαλίτσκι, ο οποίος εκφράζει συχνά την αντίδραση του στις ομάδες τη Μόσχας, θέλει να δει την Κρασνοντάρ πρωταθλήτρια και στους ομίλους του Champions League.

To σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί να του στερήσει για φέτος τον συγκεκριμένο στόχο...

Διαβάστε ακόμη...