«Βόμβες» Τσιστιακόφ για Ολυμπιακό!

Aπό thessports.gr: Μεγάλη συνέντευξη για... όλα έδωσε ο πρώην στρατηγικός σύμβουλος του ΠΑΟΚ, Γκέρμαν Τσιστιακόφ, σε ρώσικη ιστοσελίδα, με αφορμή τις επερχόμενες μάχες του Δικεφάλου με την Κράσνονταρ.
Πηγή: thessports.gr
«Βόμβες» Τσιστιακόφ για Ολυμπιακό!

Σε αυτήν, ο Λιθουανός πρώην παράγοντας των «ασπρόμαυρων» μίλησε για τον Ιβάν Σαββίδη ενώ παράλληλα εξαπέλυσε... βόμβες για τον Ολυμπιακό.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Κατά την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, η ομάδα κατέκτησε και πάλι τίτλους. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί στο πρωτάθλημα καθώς είναι μια ιστορία του μονοπωλίου. Το μονοπώλιο του Ολυμπιακού που κέρδισε το ελληνικό πρωτάθλημα 45 φορές, και στην 21ετή περίοδο από το 1997 έως το 2017, το έκανε 19 φορές.

Και είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως το "σύστημα" χτίστηκε από αυτήν την ομάδα – μαζί με τη διαιτησία και τη συνεργασία με πολλές ομάδες στις οποίες έστελνε δανεικούς που δεν αγωνίζονταν στα μεταξύ τους παιχνίδια- και θα συνεχιζόταν χωρίς διακοπές. Και θα επέτρεπε στον Ολυμπιακό να είναι πάντα στην κορυφή, στους ομίλους του Champions League και να παίρνει πίσω τα χρήματα που ξοδεύει μέσα από τη σίγουρη συμμετοχή στην Ευρώπη. Αλλά ο Σαββίδης ήρθε στον ΠΑΟΚ το 2012, έθεσε τον στόχο να καταστρέψει το μονοπώλιο και να τοποθετήσει την ομάδα του στις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και τα κατάφερε».
Μάλιστα, στάθηκε και στην έλευση των ξένων διαιτητών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Αυτό συνέβη για να σταματήσει η τοξική εξάρτηση από τη μεροληψία στην Ελλάδα...».

Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ παραδέχθηκε πως ακόμη και σήμερα παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ και επικοινωνεί στενά με τους ανθρώπους του συλλόγου και την οικογένεια Σαββίδη. Η τελευταία υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας μπήκε στο κάδρο, με τον Λιθουανό να στρέφεται κατά του Λευτέρη Αυγενάκη του... Ολυμπιακού, όπως ανέφερε:

«Ήταν μια υπόθεση χωρίς ουσία. Μια ξεκάθαρη επίθεση λάσπης στον ανεμιστήρα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού της Ελλάδας που υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Ανοησίες χωρίς αποδείξεις. Ήθελαν να προκαλέσουν εκνευρισμό στον ΠΑΟΚ και ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά σε δικηγόρους. Κάτι που αντιλήφθηκε το CAS και επέστρεψε την υπόθεση στην Ελλάδα με την ετυμηγορία πως αν έχετε κάτι πραγματικό, συλλέξτε τα έγγραφα και ελάτε εκ νέου. Και έτσι η υπόθεση έπεσε στο κενό...

Η δικαιοσύνη θριάμβευσε. Στην Ελλάδα εάν δύο άνθρωποι ξέρουν κάτι αυτό διοχετεύεται αυτομάτως στον Τύπο. Όμως και πάλι στον Ολυμπιακό βρήκαν αυτήν την ιστορία που στην πορεία της... έσπασε. Τον Σαββίδη πρέπει να τον ξέρεις πολύ καλά και να είσαι κοντά του για να ξέρεις τι κάνει».

Σύμφωνα με τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ: «Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν σίγουρος. Εάν έκρινε πως ήταν απαραίτητο, ο ΠΑΟΚ θα έφτανε στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αποδείξει ότι όλα αυτά ήταν ανοησίες. Έτσι λειτουργεί η πεποίθησή του και η πίστη του σε ορισμένα πράγματα. Τον έχει δει πολλές φορές και εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται. Μαθαίνω από την προσέγγισή του...».

Μιλώντας για τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά, σημείωσε: «Όταν πήρε τον ΠΑΟΚ, ο σύλλογος είχε ατελείωτα χρέη σε όλους, το κράτος, σε ιδιώτες σε ποδοσφαιριστές και ατζέντηδες. Καθάρισε και «έκλεισε» όλες αυτές τις περιπτώσεις μια προς μία, και έμεινε μόνο το χρέος προς το κράτος. Τότε είπε: «Αν σας πληρώσω όλο το ποσό, αυτό θα χαθεί κάπου στα βάθη του κρατικού προϋπολογισμού, χωρίς κανείς να καταλάβει ή να επωφεληθεί από αυτό. Προτείνω να σας πληρώσω το αρχικό κεφάλαιο των χρεών σε μία ημέρα, χωρίς τις προσαυξήσεις και να δώσουμε αυτά τα χρήματα για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να χτίσω μια ακαδημία, να αλλάξω και να βελτιώσω ο προπονητικό μας κέντρο και να δώσω δουλειές». Ήμουν σίγουρος ότι η αυτή πρόταση δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεχτή. Για τέσσερα χρόνια ο Σαββίδης αγωνίστηκε για να το πετύχει. Στο τέλος η κυβέρνηση συμφώνησε. Τώρα έχει κλείσει οριστικά το ζήτημα των χρεών στο κράτος...».

Χαρακτήρισε το επεισοδιακό παιχνίδι με την ΑΕΚ ως μια πολύ ευαίσθητη ιστορία αλλά όπως ανέφερε: «Όταν βρίσκεσαι κολλημένος σε ένα μένος κατά του ΠΑΟΚ, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις ψύχραιμος ακόμη κι αν είσαι Σκανδιναβός» ενώ στάθηκε και στη λατρεία των οπαδών του Δικεφάλου προς το πρόσωπό του: «Νομίζω ότι κέρδισε τεράστιο σεβασμό και εμπιστοσύνη. Ο Σαββίδη είναι πολύ αγαπητός. Οι οπαδοί βλέπουν ότι ήρθε ένας άνθρωπος για να μείνει. Και θυμούνται ότι πέρασε πολλές και διάφορες καταστάσεις -μπορούσες να ορκιστείς ότι θα τα αφήσει όλα και θα φύγει – και κανείς δεν θα έλεγε τίποτα κακό αλλά εκείνος υπέμεινε πάντα και κέρδισε. Και ανεξάρτητα από τι συνέβη, αφήνει μια καλή εικόνα του εαυτού του. Όχι μόνο στις τάξεις των οπαδών, γενικά στη μικρή ποδοσφαιρική αγορά της Ελλάδας. Η εμφάνισης ενός οικονομικά υγιούς και φιλόδοξου συλλόγου πρόσθεσε μόνο χρώμα. Είναι πολύ σπουδαίο που ο Σαββίδης ήρθε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτή τη στιγμή, ο γιος του εμπλέκεται περισσότερο στο ποδόσφαιρο. Ήρθε ένας νέος αθλητικός διευθυντής, ένας Γερμανός από το Βόλφσμπουργκ αλλά και ο Ιβάν Σαββίδης αναμφίβολα εμπλέκεται στη ζωή του ΠΑΟΚ, επειδή μιλάμε για πάθος, συναισθήματα. Σε γενικές γραμμές, είναι κάτι περισσότερο από ένα εργατικό άτομο. Κοιμάται πολύ λίγο – δύο έως τρεις ώρες. Οι συναντήσεις μας ξεκινούσαν μερικές φορές τα μεσάνυχτα – μία το πρωί και πριν από αυτό συζητούσε θέματα μη ποδοσφαίρου, άλλων επιχειρήσεων. Και μετά από τέτοιες συναντήσεις ο Σαββίδης μου έγραφε μηνύματα μέχρι και τις τέσσερις το πρωί! Όπως καταλαβαίνω, τίποτα δεν έχει αλλάξει από αυτή την οπτική. Έχει αρκετή προσοχή και δύναμη για τα πάντα. Με εκπλήσσει αυτό – σε τελική ανάλυση, ο Σαββίδης δεν είναι νέος αλλά παρ 'όλα αυτά "οργώνει" με τέτοιο τρόπο που ο Θεός απαγορεύει σε κάθε νεαρό άνδρα».

Παράλληλα, στάθηκε στην τρέλα των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στον περιβόητο ημιτελικό Κυπέλλου της Τούμπας, τονίζοντας πως: «Ήταν μια τρελή εμπειρία, που ήθελα να τη ζήσω μια φορά στη ζωή μου».

Όσο για την πρόκριση κόντρα στη Μπενφίκα και το γκολ του Ζίβκοβιτς;

«Πρόκειται για μια κινηματογραφική ιστορία. Αν το βλέπαμε σε κάποια ταινία θα γελούσαμε. Γενικά ο ΠΑΟΚ είναι μια δεμένη ομάδα. Κέρδισαν σε εμπειρία, ο προπονητής προσαρμόστηκε πλήρως μετά από μια δύσκολη περίοδο και πλέον η ομάδα τον καταλαβαίνει και παίζει γι' αυτόν. Δεν φοβάται να ποντάρει στους νέου. Για τον Δημήτρη Γιαννούλη υπάρχει ήδη μια ουρά από συλλόγους. Προέκυψε ενδιαφέρον και από την Λοκομοτίβ, αλλά τώρα ο ΠΑΟΚ δεν βιάζεται να πουλήσει, επειδή υπάρχει το όνειρο της παρθενικής συμμετοχής στο Champions League. Διαθέτει επίσης έναν 18χρονο επιθετικό, τον Χρήστο Τζόλη, σίγουρα θα έχετε ακούσει αυτό το όνομα. Γενικά ο ΠΑΟΚ θα είναι ένας σκληρός αντίπαλος για την Κράσνονταρ, φαντάζομαι ότι το γνωρίζουν».

Διαβάστε ακόμη...