Φωτιές στην Τούμπα στην ήττα από την Άλκμααρ (2004)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 16/9/2004, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΖ Άλκμααρ, σε παιχνίδι του α' γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 2004-2005...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Φωτιές στην Τούμπα στην ήττα από την Άλκμααρ (2004)

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές (9.231 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-3, συνεχίζοντας να απογοητεύει, ένα καλοκαίρι που ξεκίνησε με πάρα πολλά όνειρα και ελπίδες για να αλλάξει η ομάδα επίπεδο!

Ήταν το καλοκαίρι που ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα προκριματικά του Champions League, σε ένα ζευγάρι αγώνων με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, που σημαδεύτηκε από την υπόθεση Λουκά Λιάσου και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την κορυφαία συλλογική διοργάνωση.

Και σαν να μην έφτανε εκείνος ο αποκλεισμός, ήρθε στη συνέχεια και αυτός από την ολλανδική ΑΖ Άλκμααρ, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει δύο ήττες. Η πρώτη από αυτές ήρθε σαν σήμερα στις 16/9/2004, με 2-3 στην Τούμπα!

Στο 18' ο Van Galen έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 0-1 με παιδική αντίδραση της άμυνάς μας, αλλά ο ΠΑΟΚ το γύρισε μέσα σε πέντε λεπτά. Αρχικά ισοφάρισε στο 27' ο Σαλπιγγίδης με προβολή από κοντά και στο 31' ο Βόκολος με κεφαλιά, έγραψε το 2-1.

Η Άλκμααρ όμως ισοφάρισε με τον Landzaat στο 36' (μεγάλη ευθύνη ο Τοχούρογλου!) και στη συνέχεια έφτασε στο 2-3 χάρη σε γκολ του Meerdink στο 50', με την άμυνά μας να θυμίζει παιδική χαρά.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βόκολος, Χασιώτης, Ουντέζε, Μαλαδένης, Θεοδωρίδης (64' Σκαρμούτσος), Κούτσης, Ανδράλας (53' Εγκωμίτης), Χάγκαν (53' Σπάσιτς), Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης.

AZ Alkmaar: Timmer, Cler, Jaliens, Kromkamp, Opdam, Landzaat, Lindenbergh, Van Galen (65' Ramzi), Meerdink (71' Nelisse), Pérez (88' Sektioui), Huysegems

Πολλή ένταση στις εξέδρες της Τούμπας με τον κόσμο να είναι οργισμένος με τη διοίκηση της ομάδας και να ξεσπάει στα πλαστικά καθίσματα της Τούμπας, βάζοντας φωτιά!

Τη νύφη πλήρωσαν πέντε οπαδοί, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Κατά την ... ΕΛ.ΑΣ είχαν συλληφθεί, την ώρα που κατέστρεφαν καθίσματα από το γήπεδο της Τούμπας και στη συνέχεια τα έριχναν προς την φωτιά που είχε προκληθεί από στη θύρα 4, αλλά και μέσα στο γήπεδο κατά των αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμη...