Ανίκητη στα καλοκαιρινά προκριματικά η Μπενφίκα!

Απο sdna.gr: Η τελευταία φορά που η Μπενφίκα αποκλείστηκε σε καλοκαιρινά προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν στο μακρινό 2004, αφού έκτοτε μετρά 8 σερί προκρίσεις, με πιο πρόσφατη αυτή απέναντι στον ΠΑΟΚ!
Πηγή: sdna.gr
Ανίκητη στα καλοκαιρινά προκριματικά η Μπενφίκα!

Ο Χρήστος Τζόλης ήταν 2,5 ετών. Ο Γιώργος Κούτσιας δεν είχε καν αρχίσει να μπουσουλάει ήταν μόλις έξι μηνών. Στην προεδρία του ΠΑΟΚ βρισκόταν ο Γιάννης Γούμενος και ο σύλλογος βίωνε τις μετασεισμικές δονήσεις μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Μακάμπι Τελ-Αβίβ και το ιστορικό φιάσκο της χρησιμοποίησης του τιμωρημένου Λιάσου Λουκά και του φαξ στα γραφεία που δεν δούλεψε ποτέ.

Φαντάζει άλλος αιώνας. Σίγουρα, μια εντελώς άλλη, μακρινή εποχή για τον ΠΑΟΚ.

Ε, από εκείνο το αλησμόνητο (για πολλούς λόγους) καλοκαίρι του 2004 έχει να αποκλειστεί η Μπενφίκα σε καλοκαιρινά προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Με γκολ του -γνωστού και μη εξαιρετέου- Ζλάτκο Ζάχοβιτς οι Πορτογάλοι (με τον Τζιοβάνι Τραπατόνι στον πάγκο) πήγαν με προβάδισμα στις Βρυξέλλες, όμως στις 24 Αυγούστου βίωσαν ένα από τα πιο μαύρα βράδια της ιστορίας τους.

Οι Βέλγοι τους διέλυσαν με 3-0, προκρίθηκαν στους ομίλους του Champions League, όμως αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι Λουζιτανοί την πάτησαν καλοκαιριάτικα.

 

 

Έκτοτε, μετρούν 8 συνεχόμενες προκρίσεις σε προκριματικά, 10 συνεχόμενες παρουσίες σε ομίλους του Champions League (2009-19), 9 παρουσίες (τουλάχιστον) σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά και δύο τελικούς Europa League.

Για να κάνουμε ακόμα πιο αντιληπτό το ευρωπαϊκό μέγεθος της Μπενφίκα, θα προσθέσουμε τούτο. Βρίσκεται στην 7η θέση στην ιστορία του Champions League / Κυπέλλου Πρωταθλητριών από πλευράς βαθμολογικής συγκομιδής, πίσω μόνο από Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Μίλαν, αφού οι Λουζιτανοί σε 240 ευρωπαϊκά παιχνίδια μετρούν 106 νίκες, 53 ισοπαλίες και 81 ήττες (τέρματα 386-278)

Όχι κι άσχημα, εν συγκρίσει με τις ευρωπαϊκές επιδόσεις της ομάδας που φιλοδοξεί να την αποκλείσει και να προκριθεί για πρώτη φορά σε ομίλους Champions League.

ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΠΕΝΦΙΚΑ

2006 (Τρίτος προκριματικός Champions League): Αούστρια Βιέννης - Μπενφίκα 1-1, 0-3

2007 (Τρίτος προκριματικός Champions League): Μπενφίκα - Κοπεγχάγη 2-1, 1-0

2008: (1ος Γύρος Europa League): Νάπολι - Μπενφίκα 3-2, 0-2

2009: (Πλέι-οφ Europa League): Μπενφίκα - Βόρσκλα Πολτάβα 4-0, 1-2

2011: (Τρίτος προκριματικός Champions League): Μπενφίκα - Τράμπζονσπορ 2-0, 1-1

2011: (Πλέι-οφ προκριματικός Champions League): Τβέντε - Μπενφίκα 2-2, 1-3

2018: (Τρίτος προκριματικός Champions League): Μπενφίκα - Φενέρμπαχτσε 1-0, 1-1

2018: (Πλέι-οφ προκριματικός Champions League): Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 1-1, 4-1

Διαβάστε ακόμη...