«Ο Στέφαν ήθελε ΠΑΟΚ εδώ και δύο χρόνια!»

Από inpaok.com: Αποκαλυπτικός ο αδερφός του Στέφαν Σβαμπ, Ρόλαντ, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του ατζέντη του Αυστριακού χαφ του ΠΑΟΚ, μιλώντας σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: inpaok.com
«Ο Στέφαν ήθελε ΠΑΟΚ εδώ και δύο χρόνια!»

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρόλαντ Σβαμπ:

«Είναι πολύ σημαντικό και χαίρομαι που το πρώτο παιχνίδι του Στέφαν με τον ΠΑΟΚ συνοδεύτηκε από μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα και χαρά για τον κόσμο. Τα προηγούμενα χρόνια στη Ραπίντ ο Στέφαν σκεφτόταν αν θα έπρεπε να κάνει το βήμα παραπάνω ή να μείνει στη Ραπίντ. Δύο χρόνια πριν συγκεκριμένα ήρθε και μου είπε ότι 'μου αρέσει αυτός ο σύλλογος, ο ΠΑΟΚ, τι λες να κάνουμε;' Είχαν αρχίσει οι επαφές από τότε και τώρα φτάσαμε σ' ένα σημείο που οι Φερέιρα και Ρέμπε δούλεψαν πολύ γι' αυτή τη μεταγραφή και ο Στέφαν ήρθε στο κατάλληλο τάιμινγκ στον ΠΑΟΚ».

Για την απόφαση και την πρώτη μέρα που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη:

«Η αλήθεια είναι ότι εκείνη η εβδομάδα ήταν εβδομάδα δακρύων για τον Στέφαν. Είχε νεογέννητο παιδί και έπρεπε να αφήσει την οικογένειά του κα να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήταν εύκολη απόφαση και σκεφτόταν πώς θα λειτουργούσε αυτό για την οικογένειά του. Η σύζυγός του ήταν πολύ κοντά του και κατάλαβε ότι είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ότι έπρεπε να πάρει την καλύτερη απόφαση για τον ίδιο και την οικογένειά του. Από την άλλη είχε και ένα παρελθόν με τη Ραπίντ, που επίσης δεν ήταν εύκολο να το αφήσει.

Όταν ήρθαμε η ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης μας έδειξε τον δρόμο: Η πόλη ζει για το ποδόσφαιρο και τον έκανε να καταλάβει ότι στον ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει πολλά, να εξελιχθεί ως ποδοσφαιριστής και ότι γι' αυτόν υπάρχει μπροστά μια μεγάλη πρόκληση. Θέλει να παίξει στους ομίλους του Champions League με τον ΠΑΟΚ και θα τα δώσει όλα γι' αυτό το σκοπό».

Για το πώς περιγράφει τον αδερφό του:

«Τον ξέρω 29 χρόνια! Μιλάμε πολύ, συνεχώς για το ποδόσφαιρο. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ πρέπει να ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους έναν 100% επαγγελματία και αθλητή, που δουλεύει σκληρά, είναι σε τοπ κατάσταση, έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, έχει δυνατό αριστερό πόδι, είδατε την ασίστ που έβγαλε με την Μπεσίκτας.

Το μεγάλο του όπλο είναι το αριστερό πόδι, είναι καλός στις στημένες φάσεις, αλλά και με την μπάλα στα πόδια και είναι πολύ ομαδικός. Παράλληλα, θέλει να εξελιχθεί και ο ίδιος, είναι ανοιχτόμυαλος, ξέρει καλά αγγλικά, μαθαίνει ήδη ελληνικά, κάνει μαθήματα online στο πανεπιστήμιο και θέλει να εξελίξει το μυαλό του».

Τέλος, υπογράμμισε για τη σχέση τους:

«Είμαι ο πιο μεγάλος οπαδός αλλά και επικριτής του, γιατί θέλω να μιλάμε για όλα. Μαζί κερδίζουμε και μαζί χάνουμε. Είμαστε 4 αδέρφια και μου είπαν τα άλλα ότι πρέπει να τον προσέχεις! Είμαι βοηθός προπονητή στην εθνική ομάδα της Αυστρίας στο γυναικείο βόλεϊ. Με τον κορωνοϊό είναι δύσκολη η κατάσταση, όμως θα ήθελα πολύ να έρθω στην Τούμπα και να ζήσω την ατμόσφαιρά της κάτι που δυστυχώς δεν έγινε στον αγώνα με την Μπεσίκτας».

Διαβάστε ακόμη...