Μια κλήρωση που θα κρίνει πολλά για την συνέχεια

Τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 13:00 στη Νιόν της Ελβετίας ο Δικέφαλος του Βορρά θα μάθει τον αντίπαλο του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πηγή: sfina.gr
Μια κλήρωση που θα κρίνει πολλά για την συνέχεια

Την Τρίτη το μεσημέρι θα γίνει και η κλήρωση για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, εκεί δηλαδή που οι αγώνες θα είναι διπλοί σε αντίθεση με τον τρίτο προκριματικό γύρο που θα είναι νοκ άουτ και στην έδρα της ομάδας που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα.

Ο ΠΑΟΚ έχει πιθανούς αντιπάλους σήμερα την Γάνδη, την Ντιναμό Κιέβου και την Μπενφίκα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Στα πλέι οφ όμως συμμετέχει και η Κράσνονταρ και η παρουσία της ρωσικής ομάδας επηρεάζει την προσπάθεια του ΠΑΟΚ και αυτός ο επηρεασμός έχει ως εξής.

Με την παρουσία της Κράσνονταρ και με βάση το ranking της UEFA, ο ΠΑΟΚ για να βρεθεί ως ισχυρός στην κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να αποκλείσει μια εκ των Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Αν δηλαδή κληρωθεί την Δευτέρα με την Γάνδη και την αποκλείσει και πάλι θα είναι στους ανίσχυρους (όπως συνέβη και στο δεύτερο προκριματικό γύρο αλλά και στον τρίτο) στα πλέι οφ. Αν όμως ο Δικέφαλος του Βορρά αποκλείσει μια εκ των Μπενφίκα- Ντιναμό Κιέβου τότε θα μπει ως ισχυρός στην κλήρωση για τα πλέι οφ.

Μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση όλο αυτό να φαντάζει ως σπαζοκεφαλιά αλλά όλες οι απορίες θα λυθούν οριστικά την 1η Σεπτεμβρίου, δηλαδή την Τρίτη όταν και θα γίνει η κλήρωση των πλέι οφ που θα έχει φυσικά πολλές ανοικτές παρενθέσεις.

Και εδώ φυσικά μπορεί κανείς να θέσει ένα απλό ερώτημα: τί συμφέρει τον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά το αποτέλεσμα της αυριανής κλήρωσης στην Νιόν; Αν για παράδειγμα κληρωθεί με την Μπενφίκα ή την Ντιναμό Κιέβου θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εξ αυτών σε μονό αγώνα και όχι σε διπλό. Αν μάλιστα η τύχη ευνοήσει τον ΠΑΟΚ και παίξει στην Τούμπα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Αν όμως κληρωθεί με τη Γάνδη και την αποκλείσει, τότε (και εφόσον η Μπενφίκα για παράδειγμα περάσει στα πλέι οφ από τον 3ο προκριματικό) μπορεί να παίξει και πάλι μαζί της μια ακόμη φορά αλλά και πάλι σε διπλούς αγώνες.

Τα οφέλη λοιπόν αν αποκλείσει στον τρίτο προκριματικό γύρο τους Πορτογάλους ή τους Ουκρανούς θα είναι πολλά, γιατί αφενός συνεχίζει στα πλέι οφ και αφετέρου ως ισχυρός κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί (και όλα αυτά για την κλήρωση σήμερα αλλά και αύριο σε αυτή την των πλέι οφ) πως δεν μπορεί να αγωνιστεί η Κράσνονταρ απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου λόγω των κακών σχέσεων (είχαν φτάσει μέχρι και σε εμπόλεμη σύρραξη) των δυο χωρών.

Διαβάστε ακόμη...