Η «παράσταση» του Τσιγγάρα απέναντι στην εθνική Αγγλίας (vid)

Από repress.gr: Ο ΠΑΟΚ έδωσε το πρώτο φιλικό της σεζον την Παρασκευή (7/8) στο Βόλο με αντίπαλο τον Ατρόμητο, με τον Χάρη Τσιγγάρα να ξεχωρίζει, αν και δεν αγωνίστηκε στη φυσική του θέση.
Πηγή: repress.gr
Η «παράσταση» του Τσιγγάρα απέναντι στην εθνική Αγγλίας (vid)

Ο Χάρης Τσιγγάρας βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το 2010 και έχει στεφθεί σε αυτά τα δέκα χρόνια πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδος σε όλες τις αναπτυξιακές ηλικίες, ενώ είναι και βασικό στέλεχος των μικρών Εθνικών ομάδων.

Και αν το Ελληνικό κοινό τον μαθαίνει τώρα, είχε προλάβει να συστηθεί νωρίτερα στο Ευρωπαϊκό σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες των μικρών Εθνικών ομάδων εναντίον της Αγγλίας και μάλιστα στην έδρα των αντιπάλων μας. Εκεί όπου βρέθηκε απέναντι στα κορυφαία χαφ του Βρετανικού ποδοσφαίρου, κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι, εντυπωσιάζοντας όσους ήταν στο γήπεδο.

Ήταν ένα ματς για την elite round των προκριματικών για το EURO 2019 για παίκτες κάτω των 19, στις 23 Μαρτίου 2019, μεταξύ της Ελλάδας και της Αγγλίας. Στο 4-2-3-1 του Γιάννη Γκούμα, ο Τσιγγάρας ήταν ο ένας εκ των δύο αμυντικών χαφ της Εθνικής, με το Μελιόπουλο δίπλα του και τον Μπότο της ΑΕΚ μπροστά τους. Από την άλλη μεριά και οι Άγγλοι έπαιξαν με σχηματισμό 4-2-3-1, με τους 3 χαφ του κέντρου να είναι τα αστέρια τους.

Ποια ήταν τα χαφ των Άγγλων
Αρχικά ο Κόνορ Γκάλαχερ, προϊόν των ακαδημιών της Τσέλσι από την ηλικία των 8 χρονών και εξέχον στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων των Άγγλων, έχοντας συνολικά 27 συμμετοχές και 2 γκολ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Ήταν βασικός στην Τσέλσι κ18 για 2 χρόνια, συμμετέχοντας και στο UEFA Youth League, ενώ στον περσινό τελικό του Europa League και την νίκη με 4-1 με αντίπαλο την Άρσεναλ βρισκόταν στον πάγκο. Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην Τσάρλτον, η οποία βρίσκεται στην Τσάμπιονσιπ, με 26 συμμετοχές, 6 γκολ και 4 ασίστ, ενώ στη συνέχεια πήγε δανεικός στη Σουόνσι, επίσης στην Τσάμπιονσιπ, έχοντας 21 συμμετοχές και 7 ασίστ. Το συμβόλαιό του με την Τσέλσι λήγει τον Ιούνιο του 2022.

Δίπλα του έπαιξε ο Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ, μέλος της 1ης ομάδας της Γουλβς. Στο πρόσφατο παιχνίδι μάλιστα με τον Ολυμπιακό βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του. Είναι επίσης σημαντικό στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων της Αγγλίας, έχοντας 31 συμμετοχές και 5 γκολ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Με τους λύκους είναι ενεργό μέλος στην 1η ομάδα από το 2016, όταν και έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών. Τα πρώτα δύο χρόνια είχε 20 συμμετοχές στην Τσάμπιονσιπ, ενώ από το 2018 και έπειτα έχει αγωνιστεί 33 φορές στην Πρέμιερ Λιγκ. Έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2022.

Μπροστά τους σε ρόλο δεκαριού έπαιξε ο Έιντζελ Γκόμεζ, μέλος των ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την ηλικία των 6. Σημαντικό μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Αγγλίας, έχοντας συνολικά 34 συμμετοχές και 10 γκολ. Ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας κ18, συμμετέχοντας και στο UEFA Youth League. Στην 1η ομάδα έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών, αντικαθιστώντας στο 88' τον γουέιν Ρούνει στην εντός έδρας νίκη με την Κρίσταλ Πάλας στις 21 Μαϊου 2017. Από τις 4 Αυγούστου ανήκει πλέον στη γαλλική Λιλ, υπογράφοντας ως ελεύθερος πενταετές συμβόλαιο, ενώ για τη σεζόν 20-21 αγωνίστηκε ως δανεικός στην πορτογαλική Μποαβίστα.

Για την ιστορία στο Transfermarkt η χρηματιστηριακή αξία των τριών είναι 7,2 εκ. ο Γκιμπς-Γουάιτ, 5,4 εκ. ο Γκάλαχερ και 3,6 εκ. ο Γκόμες.

Απέναντι λοιπόν σε όλους αυτούς ο Χάρης Τσιγγάρας (με αξία 200 χιλιάδες ευρώ στο transfermarkt), όχι μόνο ανταποκρίθηκε στο ρόλο του, αλλά έδειξε το υψηλών προδιαγραφών ταλέντο του, που αποτελεί τον «καθρέφτη» της δουλειάς που έχει γίνει στις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες.

Η «παρέα» του Τσιγγάρα

Στο ίδιο παιχνίδι βασικοί για την Εθνική Κ19 ήταν και οι Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Λύρατζης, ενώ ως αλλαγή είχε αγωνιστεί ο Τσαούσης.

Το Repress βρήκε εικόνα από εκείνο το παιχνίδι και σας παρουσιάζει μερικές από τις στιγμές του νεαρού μέσου του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...