ΠΑΟΚ ΤV – Press Play

To PAOK TV ήρθε για ν' αλλάξει τα δεδομένα στο ελληνικό ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό σκηνικό και ν' ανοίξει ένα νέο δρόμο γύρω από την εκμετάλλευση της εικόνας ενός συλλόγου. Ένα χρόνο μετά το PAOK TV αλλάζει και πάλι. Για να γίνει ακόμα καλύτερο. Έχοντας ως σύμμαχο και συμπαίκτη την Amazon.
Πηγή: paokfc.gr
ΠΑΟΚ ΤV – Press Play

Ο πρώτος κύκλος του PAOK TV ολοκληρώθηκε μαζί με την σεζόν 2019-20 και η ψηφιακή πλατφόρμα του ΠΑΟΚ επιστρέφει πλήρως ανανεωμένη και ολοκληρωμένη. Με αισθητική που ξεφεύγει από τα τυπικά OTT platforms και δημιουργεί ένα ξεχωριστό brand, που αποτελεί ψηφιακή προέκταση του Toumba Magazine από τον πολυβραβευμένο Creative Director, Δημήτρη Παπάζογλου. Στημένη 100% πάνω στο Cloud της Amazon Web Services και με νέα αρχιτεκτονική διαχείρισης και διανομής του περιεχομένου από την Insys Video Technologies.

H πλήρης ανακατασκευή του PAOK TV είναι αποτέλεσμα της συνειδητής στρατηγικής του συλλόγου να επενδύσει και ν' αναπτυχθεί ψηφιακά προκειμένου να δημιουργήσει το δικό του ξεχωριστό οικοσύστημα μέσω του οποίου θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον κόσμου του, αλλά και σ' όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Αυτή ήταν και η λογική πίσω από την απόφαση για τη δημιουργία του νέου PAOK TV. Η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών κι όχι ο εφησυχασμός από την επιτυχία της πρώτης πιλοτικής χρονιάς. Η ομάδα του PAOK TV δούλεψε κατά τη διάρκεια της σεζόν που τελείωσε προκειμένου να παρουσιάσει μια λύση που θ' απαντά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ εμπιστεύτηκε την Amazon και μια σειρά από τις λύσεις της AWS Media Services προκειμένου να γίνει γρήγορη κι εύκολη η επεξεργασία του υλικού και η διανομή του στους συνδρομητές του PAOK TV μέσω και του προγράμματος InsysSport.

Προσπερνώντας τις τεχνικές προδιαγραφές που στοχεύουν στην ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας, στην καλύτερη διανομή του stream και στη μείωση τoυ χρόνου ανάμεσα στη ζωντανή δράση και την οθόνη του τηλεθεατή, η μεγάλη διαφορά του PAOK TV είναι η συμβατότητα με σχεδόν όλες τις συσκευές μέσα από τη δημιουργία ειδικών εφαρμογών τόσο για Smartphones, όσο και για Smart TV's.

H θέαση του περιεχομένου του PAOK TV από κινητές συσκευές πλέον θα γίνεται μέσα από την εφαρμογή για Android και την αντίστοιχη για iOS με τον ΠΑΟΚ να έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τους συνδρομητές του για νέο περιεχόμενο μέσα από notifications. Παράλληλα, οι Smartphone εφαρμογές, όπως και το web portal, εισάγουν την τεχνολογία του floating window που σας επιτρέπει να συνεχίζετε να πλοηγείστε στην εφαρμογή ή την ιστοσελίδα δίχως να σταματάει το βίντεο που παρακολουθείτε και να χάνετε τη δράση.

Αν, βέβαια, για τον οποιοδήποτε λόγο επιλέξετε να σταματήσετε το βίντεο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε όποια ώρα επιθυμείτε μέσω της δυνατότητας continue watching. Παράλληλα, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας λίστα με αγαπημένα βίντεο για να μην χρειάζεται να τα ψάχνετε μέσα στη βάση δεδομένων.

Κι επειδή το ποδόσφαιρο είναι για να βλέπεται σε μεγάλες οθόνες, το PAOK TV αποκτά εφαρμογές και για Smart TV's. Η πρεμιέρα γίνεται με την εφαρμογή για Android TV, ακολουθεί το νέο LG Smart TV App και η γκάμα επιλογών αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη συμφωνία με την Samsung για το hosting της ειδικής εφαρμογής για λειτουργικό Tizen.

Στο πρώτο στάδιο του νέου PAOK TV, οι Smart TV εφαρμογές θα υποστηρίζουν τα live events, ενώ τον Σεπτέμβριο θα παραδοθεί η πλήρης Netflix logic έκδοσή τους που θα περιλαμβάνει όλα τα On Demand βίντεο που βρίσκονται στην πλατφόρμα του PAOK TV.

To νέο PAOK TV επένδυσε, επίσης, και στην ασφάλεια της υπηρεσίας προκειμένου να περιορίσει την πειρατεία, αλλά και την μετάδοση αγώνων σ' επαγγελματικούς χώρους με οικιακή συνδρομή. Το stream του PAOK TV θα έχει ειδική κρυπτογράφηση που δεν θα επιτρέπει να παίζει σε mobile browsers και watermarking για την αναγνώριση και το κλείδωμα των πελατών που δεν έχουν τη σωστή συνδρομή.

Αυτά δεν είναι τα μόνα νέα στοιχεία του PAOK TV καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να ενσωματωθεί στην πλατφόρμα ένας εντελώς καινούριος και interactive player που θ' απογειώσει την εμπειρία θέασης από κινητές συσκευές και μέσω web browsers μετατρέποντας τον αγώνα σε videogame με τη δυνατότητα live chat.

Η νέα πλατφόρμα του PAOK TV θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 08.08 με το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ Toumba Uncensored που, όπως κι όλες οι προηγούμενες παραγωγές του ΠΑΟΚ, θα είναι είναι δωρεάν για όλους τους εγεγραμμένους χρήστες του καναλιού.

Τα πακέτα συνδρομών πρόκειται να ενεργοποιηθούν στο προσεχές διάστημα...

Διαβάστε ακόμη...