Η κληρωτίδα έβγαλε Ντιναμό Βουκουρεστίου (1970)

Aπό aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 5/8/1970 πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο η κλήρωση του Κυπέλλου Εκθέσεων, μετέπειτα ΟΥΕΦΑ και πλέον Europa League...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Η κληρωτίδα έβγαλε Ντιναμό Βουκουρεστίου (1970)

O Δικέφαλος του Βορρά βρήκε στον δρόμο του την πολύ ισχυρή εκείνη την εποχή Ντιναμό Βουκουρεστίου, μια ομάδα με αρκετούς διεθνείς και καταξιωμένους παίκτες, ανάμεσά τους ξεχώριζαν οι Ντουμιτράκε, Λουτσέσκου, Ντίνου, Ντελεάνου, Μποτσέσκου και Ντουλβάιερ.

Ήταν μια ομάδα που διακρινόταν για την αποτελεσματικότητα της επιθετικής της γραμμής, ενώ τα παιχνίδια ορίστηκαν να γίνουν το πρώτο στο Βουκουρέστι στις 16/9 (βαριά ήττα με 5-0) και η ρεβάνς στις 30/9 στη Θεσσαλονίκη (φτωχή νίκη με 1-0...)

Η Ντιναμό την προηγούμενη σεζόν είχε τερματίσει στην 5η θέση στο πρωτάθλημα, το οποίο όμως κατακτούσε συνέχεια από το 1962-1963 έως τη σεζόν 1965-1966, ενώ ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου, χάνοντας στον τελικό με 2-1 από την Στεάουα!

Η άλλη ελληνική ομάδα που συμμετείχε στη διοργάνωση (ΑΕΚ), έπεσε στα πολύ μαλακά, καθώς κληρώθηκε με την ολλανδική Τούεντ Έσιετ.

Την ίδια μέρα, ο τότε τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ιβάν Χόρβατ, είχε προβλήματα με το διαβατήριό του και δεν μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα, με την ομάδα να την προπονεί εκείνο το διάστημα ο Χασιώτης.

Μετά την προπόνηση ο Παντελάκης μάζεψε τους παίκτες και τους ενημέρωσε για τον ... μισθό τους, ο οποίος θα ήταν 3.000 δρχ το μήνα για όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες, καθώς δεν γινόταν πλέον διάκριση σε παλιούς και νέους!

Τους επισήμανε επίσης να προσέχουν την εξωγηπεδική τους ζωή στο διάστημα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, τονίζοντας πως στις καθημερινές οφείλουν να είναι στα σπίτια τους στις 11:00 μ.μ., ενώ για το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα δινόταν μια παράταση ως τις 1:00...

Το ωράριο αυτό τηρήθηκε αυστηρότατα, μιας και άπαντες γνώριζαν πολύ καλά πως τα πρόστιμα θα έπεφταν βροχή!!!

Στην παραπάνω εικόνα διακρίνονται παίκτες του ΠΑΟΚ σε μια προπόνηση εκείνων των ημερών, ενώ στην αρχική ο Γ. Κούδας σημειώνει το μοναδικό γκολ του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης...

Διαβάστε ακόμη...