Ως ξένος στην αρχή και... βλέπουμε

Απο paok24.com: Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και οι προσπάθειες της οικογένειας του για το ελληνικό διαβατήριο
Πηγή: paok24.com
Ως ξένος στην αρχή και... βλέπουμε

Ο 24χρονος γκαρντ, ανακοινώθηκε επίσημα χθες από τον ΠΑΟΚ, με συμφωνία για τρία χρόνια και ένα ακόμα ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το θέμα του διαβατηρίου του.

Ο νέος γκαρντ του ΠΑΟΚ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά, όπως και ο αδερφός του, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, με την ελληνική καταγωγή τους, να προέρχεται από την πλευρά της μητέρας του, Γεωργίας Μήτρου.

Τόσο στις συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ, όσο και μέσα από τα social media, o Μήτρου-Λονγκ δεν έχει κρύψει τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι θα παίξει μπάσκετ στην Ελλάδα, με τη μητέρα του να έχει περάσει το... ελληνικό μικρόβιο και στους δύο γιους της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αδερφός του νέου γκαρντ του ΠΑΟΚ, πρόσφατα αρνήθηκε να παίξει με την εθνική ομάδα του Καναδά, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα, εφόσον αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριο, να παίξει με τη φανέλα της Ελλάδας.

Η υπόθεση της έκδοσης ελληνικών διαβατηρίων για τα αδέρφια Μήτρου-Λονγκ, είχε «τρέξει» στο διάστημα πριν την την πανδημία και μάλιστα, εκείνον τον καιρό, ήταν να έρθουν οικογενειακώς στην Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσουν τις διαδικασίες, που δεν είναι και οι πιο γρήγορες.

Μέσα στο επόμενο διάστημα και με τις συνθήκες των ταξιδιών να ομαλοποιούνται ξανά, το θέμα της έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου, θα ξανατεθεί στο προσκήνιο για τα αδέρφια Μήτρου-Λονγκ.

Οπότε, προς το παρόν, ο νέος γκαρντ του ΠΑΟΚ, λογίζεται ως ξένος και στην πορεία, θα φανεί πως θα εξελιχθεί το θέμα του ελληνικού διαβατηρίου του. Από τη στιγμή όμως, που η συμφωνία είναι τριετής, είναι προφανές πως έχει ληφθεί υπόψιν και η συγκεκριμένη, σημαντική, λεπτομέρεια.

Διαβάστε ακόμη...