Υπόθεση ανανέωσης στη φουρνιά των αήττητων

Από paok24.com: Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο και Μάτος στο πλαίσιο των συζητήσεων
Πηγή: paok24.com
Υπόθεση ανανέωσης στη φουρνιά των αήττητων

Η χρονιά τελείωσε, ο Μάτος έπιασε τις συμμετοχές που ήθελε για την αυτόματη ανανέωση, ενώ οι Βιεϊρίνια και Μαουρίτσιο είναι και με την βούλα ελεύθεροι.

Ο πρώτος είναι ο αρχηγός της ομάδας και ο ηγέτης εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο δεύτερος είναι ο προπονητής μέσα στο γήπεδο, εκείνος που ορίζει τον ρυθμό που θα πιέσει και θα επιτεθεί η ομάδα. Ο τρίτος είναι ο τρελός της υπόθεσης. Πάθος πολλές φορές πάνω από τα όρια, τρομερός στα επιθετικά του καθήκοντα και στα μεγάλα παιχνίδια απροσπέλαστος. Εκείνος που δεν θα τα παρατήσει ποτέ και θα παλέψει κάθε μπάλα.

Βιεϊρίνια και Μαουρίτσιο είναι ελεύθεροι, ενώ ο Μάτος μπορεί να κέρδισε την αυτόματη μονοετή ανανέωση, αλλά ο ίδιος επιθυμεί να υπογράψει 2ετες ή και 3ετες συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για να μείνει για πάντα στην ομάδα και την πόλη. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά.

Μάτος και Βιεϊρίνια έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα μιλήσουν με τον ΠΑΟΚ χωρίς κάποιο ατζέντη. Βέβαια μπορεί να μιλάμε για το τελευταίο τους επαγγελματικό συμβόλαιο και με μία ομάδα και διοίκηση που ξέρουν καλά. Οπότε για ποιο λόγο να έχουν μαζί τους έναν εκπρόσωπο; Από την άλλη ο Μαουρίτσιο πολλές φορές έχει μιλήσει για τον ατζέντη του, ενώ ο ίδιος άνθρωπος είναι που κατά καιρούς βγάζει προς τα έξω ενδιαφέρον αραβικών ή κινεζικών συλλόγων για τον πελάτη του. Τι ζητά όμως ο καθένας και τι πρέπει να δώσει ο ΠΑΟΚ;

Αρχικά ο Μαουρίτσιο είναι ένας παίκτης που στην ηλικία του μπορεί να πάει και να πάρει ένα καλό συμβόλαιο με ομάδες της Αραβίας και της Κίνας. Αυτές οι ομάδες παίζουν σε εξωφρενικά νούμερα και καμία ομάδα της Ευρώπης δεν θα τα δώσει αυτά τα χρήματα στον Μαουρίτσιο. Έτσι λοιπόν ο παίκτης πρέπει να διαλέξει τι θέλει. Θέτει ως πρωταρχικό κριτήριο τα χρήματα ή το περιβάλλον και τους στόχους της ομάδας; Εάν ισχύει το πρώτο ο ΠΑΟΚ πρέπει να τον αποχαιρετήσει, ενώ εάν θέλει το δεύτερο η ομάδα μπορεί να μπει σε μία διαδικασία προσφορών που θα έχουν όμως παρονομαστή την ευρωπαϊκή αγορά και όχι την ασιατική.

Στο θέμα του Βιεϊρίνια τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα. Ο παίκτης θέλει, η διοίκηση θέλει, αλλά το θέμα δεν μένει στο οικονομικό, αλλά και στο αγωνιστικό. Ο Βιεϊρίνια ακόμα και σε αυτήν την ηλικία είναι ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει ένα παιχνίδι με την είσοδό του. Είναι η ηγετική φυσιογνωμία που μπορεί να πάρει όλη την ομάδα μαζί του σε μία δύσκολη κατάσταση ενός αγώνα. Είναι ο παίκτης που θέλει κάθε ομάδας στο ρόστερ της. Φυσικά και δεν μπορεί να παίξει 40+ παιχνίδια σε μία σεζόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να πάρει τον ρόλο του συμπληρωματικό του ρόστερ του ΠΑΟΚ. Αυτός το ξέρει και αυτό το ξέρει και ο Φερέιρα, άρα το θέμα πέραν του οικονομικού είναι και τι θα ζητήσει ο ΠΑΟΚ από τον Βιεϊρίνια και κατά πόσο ο Πορτογάλος είναι διατεθειμένος να εκπληρώσει.

Τέλος η τριανδρία του φετινού καλοκαιριού λήγει με τον Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος είναι ο παίκτης ομάδας που ονειρεύονται όλοι. Είναι ένας παίκτης που δύσκολα θα ξαναβρεις στην ευρωπαϊκή αγορά και όχι μόνο. Όσο η κλωνοποίηση όμως μένει μόνο στις κατσίκες και στις προβατίνες, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει τη λύση και με τον Βραζιλιάνο αμυντικό. Ο Μάτος ήταν ο πρώτος της φουρνιάς του 2016 που ανανέωσε με τον ΠΑΟΚ και αυτόν τον κάνει ξεχωριστό. Αφενός εμπιστεύτηκε την ομαδας, αφετέρου δεν ήταν μέσα στο γκρουπ που ανανέωσε μέσα στη σεζόν 2018-19, όταν ο ΠΑΟΚ πήγαινε φουλ για πρωτάθλημα και τα εκατομμύρια μοιράζονταν σαν χαρτοπετσέτες. Η αφοσίωση του Μάτος στην ομάδα από την πρώτη κιόλας σεζόν, δείχνει το δέσιμο του παίκτη με το Δικέφαλο και την πόλη. Άλλωστε η πρώιμη ανανέωση του με την ομάδα το καλοκαίρι του 2017, τον έχουν ως τον χαμηλόμισθο σε σχέση με τους Βαρέλα, Κρέσπο, Ίνγκασον, κάτι το ξέρει και ο ίδιος, αλλά και η διοίκηση της ομάδας.

Πλέον ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει για την επόμενη μέρα και με τους 3 παίκτες. Θα κρατήσει τον έναν, τους δύο, ή θα παίξει safe και θα κρατήσει και τους έμπειρους παίκτες;

Διαβάστε ακόμη...