«Θα επιστρέψω στον ΠΑΟΚ!»

Στο INPAOK μίλησε ο πρώην πασαδόρος της ομάδας βόλεϊ του Δικεφάλου, Ντίμα Φιλίποφ, σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για τα δύο χρόνια που πέρασε στους «ασπρόμαυρους», στα οποία συνέβησαν... πολλά περιστατικά.
Πηγή: inpaok.com
«Θα επιστρέψω στον ΠΑΟΚ!»

Ο Έλληνας αθλητής μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως σκέφτηκε να αποχωρήσει στην αρχή της σεζόν, ενώ μίλησε και για το ραντεβού του με τον Γιώργο Σαββίδη στο Ροστόφ.

Επίσης, σημείωσε πως μια μέρα θέλει να επιστρέψει στον Δικέφαλο και τη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φιλίποφ στο INPAOK:

Για τον ερχομό σου στον ΠΑΟΚ και την συμβολή Σαββίδη σε αυτό:

«Πριν έρθω στον ΠΑΟΚ, είχα κρούση τις προηγούμενες χρονιές από τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά για δικούς μου λόγους έκρινε πως δεν ήρθε ακόμη η κατάλληλη στιγμή. Εκείνη την σεζόν, είχα κλείσει σε μία Γαλλική ομάδα, καθώς δεν μπορούσα να περιμένω το Ελληνικό πρωτάθλημα. Με τον Γιώργο βρεθήκαμε στο Ροστόφ, και με ρώτησε αν θέλω να έρθω στον ΠΑΟΚ. Στην αρχή το αντιμετώπισα ως πλάκα, αλλά στη συνέχεια μου είπε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να συμβεί αυτό.

Κάπως έτσι, έγιναν οι πρώτες κινήσεις από την οικογένεια Σαββίδη, μίλησα και εγώ με το ΤΑΠ και έκλεισε η συμφωνία πληρώνοντας το buy out που είχα με την Αραγκό».

Για την προσαρμογή σου στον ΠΑΟΚ μετά τα χρόνια που πέρασες στον Ολυμπιακό:

«Δεν ήταν εύκολο, καθώς η αλλαγή ήταν μεγάλη, και έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά από την Αθήνα τα οποία δεν ισχύουν, καθώς έχω αποδείξει ότι σε όποια ομάδα και αν αγωνίζομαι δίνω τα πάντα για την φανέλα, για τον σύλλογο, για τον κόσμο αλλά και τους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν. Το ίδιο έκανα και στον ΠΑΟΚ!».

Για την κατάκτηση του κυπέλλου στην Ιεράπετρα με προπονητή τον Γιούρι Φιλίποφ:

«Εκείνο το τουρνουά δεν ήταν για κανέναν εύκολο, καθώς είχαμε αλλάξει πρόσφατα προπονητή, οπότε υπήρχε ένας παραπάνω βαθμός δυσκολίας. Πάραυτα, παίξαμε όλοι πολύ καλά και καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο. Είναι μοναδικές αυτές οι στιγμές που έζησα στο πλευρό του, και την θεωρώ μακράν καλύτερη στιγμή της καριέρας μου.

Το ίδιο είπα πρόσφατα και στον Ανδρεόπουλο, ο οποίος κέρδισε το πρωτάθλημα στο πλευρό του πατέρα του, ο οποίος είναι και προπονητής του. Θα μου μείνει για πάντα χαραγμένο!»

Πώς αντιμετώπισες την αρνητική κατάσταση που δημιουργήθηκε στην αρχή της χρονιάς με τους Κουβανούς και στη συνέχεια την αποχώρηση του Γιούρι Φιλίποφ:

«Στην αρχή της χρονιάς έγιναν κάποια περίεργα πράγματα, τα οποία οδήγησαν στη φυγή του πατέρα μου. Σίγουρα όταν σε έναν προπονητή δεν αρέσουν κάποιες καταστάσεις, είναι λογικό να αποχωρεί. Πόσο μάλλον, όταν του φέρνουν παίκτες άνθρωποι που δεν έχουν κάποια σχέση με το άθλημα, και το κάνουν μόνο γιατί... πρέπει.

Στη συνέχεια όμως, αν κάτι δεν πήγαινε καλά, θα έπρεπε να επωμιστεί αυτός τις συνέπειες. Δεν σου κρύβω ότι πέρασε και εμένα από το μυαλό μου να αποχωρήσω, αλλά έβαλα την ομάδα και τον επαγγελματισμό μου πάνω από την οικογένεια».

Αν έμεινε ευχαριστημένος από το γεγονός ότι έμεινε για δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ:

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την επιλογή μου, η οποία έγινε κατόπιν σκέψεως. Σίγουρα είχαμε και άσχημες στιγμές, αλλά κρατάω τις καλές που πέρασα».

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ είχε κάποιον από τους ξένους στο Final-4 της Volley League, θα προχωρούσε περαιτέρω;

«Είναι μία υποθετική ερώτηση, αλλά πιστεύω πως ναι, οι ξένοι θα μας έδιναν το κάτι παραπάνω ώστε να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο. Πάραυτα, η απόφαση της διοίκησης ήταν άλλη, και εμείς που μείναμε δώσαμε το 100% μας για την ομάδα».

Πόσο εύκολο σου ήταν να διαχειριστείς το γεγονός ότι είχες κλείσει σε άλλη ομάδα αλλά έπαιξες μέχρι το τέλος της χρονιάς στον ΠΑΟΚ:

«Το συμβόλαιο από την Ελβετική ομάδα ήταν μία ευκαιρία για εμένα, καθώς συνέβη όταν δεν είχα πρόταση ανανέωσης από τον ΠΑΟΚ και έπρεπε να σκεφτώ το μέλλον μου. Άλλωστε, είμαστε οι μόνοι που συνεχίσαμε να παίζουμε μέχρι τέλους, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες ήταν κάθετοι σε αυτό. Όσον αφορά την διαχείριση, εκείνη την στιγμή φορούσα την φανέλα του ΠΑΟΚ, και ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό».

Πώς κρίνεις απόφαση της λίγκα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα:

«Οι περισσότεροι αθλητές ήμασταν αρνητικοί στο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά μέσω των τηλεδιασκέψεων αποφασίστηκε να τελειώσει στα γήπεδα. Παρά το γεγονός ότι είχαμε αντίθετη άποψη, κατεβήκαμε, παίξαμε αλλά ρισκάραμε κιόλας την σωματική μας ακεραιότητα. Γι'αυτό, πιστεύω ότι πρέπει να πάρουμε το 100% των συμβολαίων μας.

Δεν είμαστε ποδοσφαιριστές με παχυλούς μισθούς ώστε να δεχόμαστε τόσο μεγάλες μειώσεις και να μας φαίνονται... ψίχουλα, εμείς με αυτά τα χρήματα ζούμε τις οικογένειές μας!».

Ποια η σχέση σου με τον Αντώνη Τσαλόπουλο και την διοίκηση του ΠΑΟΚ:

«Ο Αντώνης Τσαλόπουλος είναι ένας Κύριος. Μου συμπεριφέρθηκε εξαιρετικά όσο ήμουν εδώ, και θα λέω γι'αυτόν πάντα τα καλύτερα. Άλλωστε, η τελευταία συνάντηση που είχα πριν φύγω ήταν μαζί του, όπου μου ξεκαθάρισε την κατάσταση. Είναι φανατικός ΠΑΟΚτσής, και μακάρι να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα, αν και αυτό είναι δύσκολο...».

Η σχέση σου με τον κόσμο του ΠΑΟΚ πέρασε από πολλές φάσεις. Όταν ήρθες, αυτό αντιμετωπίστηκε κάπως περίεργα, αλλά στη συνέχεια είδαμε ότι υπήρξε ένα δέσιμο, κάτι που φάνηκε και κατά την αποχώρησή σου. Εσύ πώς το ένιωσες όλο αυτό;

«Ο κόσμος κάθε ομάδας είναι ο πιο αληθινός. Αν δει ότι αγωνίζεσαι για την ομάδα και τα δίνεις όλα, θα σε αγαπήσει, οπότε δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις. Με τους φίλους του ΠΑΟΚ έχω μία πολύ καλή σχέση, τους αγάπησα από την πρώτη στιγμή, και ελπίζω να ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες τους».

Για τη ζωή σου στη Θεσσαλονίκη:

«Αγαπώ πολύ την Θεσσαλονίκη, είναι μία πολύ όμορφη πόλη όπου έχω πολύ καλούς φίλους και μου αρέσει η ζωή εδώ».

Έχει κλείσει ο κύκλος του Ντίμα Φιλίποφ στον ΠΑΟΚ;

«Και φέτος θα μπορούσε να μην κλείσει, αλλά θεωρώ πως όχι, θέλω και ελπίζω ότι κάποτε θα έχω την ευκαιρία να επιστρέψω και να αγωνιστώ ξανά με τον ΠΑΟΚ».

Για τις φιλοδοξίες σου στη νέα ομάδα:

«Είναι μία καλή ομάδα, η οποία έχει 8 ξένους και παίζει στο Champions League, οπότε θα είναι μία όμορφη πρόκληση».

Για το κομμάτι της Εθνικής:

«Ζήσαμε σπουδαίες με την Εθνική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οπότε θα παίζω όσο μπορώ για το εθνόσημο!»

Πώς βλέπεις το επόμενο πρωτάθλημα της Volley League:

«Αν γίνει το επόμενο πρωτάθλημα, το πιο σημαντικό είναι να υπάρχουν ομάδες που μπορούν να πληρώσουν τους παίκτες! Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι θα είναι ανταγωνιστικό και θα κριθεί στο τέλος».

Διαβάστε ακόμη...