«Ο Φερέιρα μου έδειξε πως είναι άπειρος»

Από inpaok.com: Για το θέμα της παραμονής ή όχι του Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ και το θέμα με τις κάρτες υγείας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Κούλης Αποστολίδης.
Πηγή: inpaok.com
«Ο Φερέιρα μου έδειξε πως είναι άπειρος»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου στάθηκε στην… απειρία του Πορτογάλου προπονητή και στάθηκε στην κακή εικόνα της ομάδας στην μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Με βάση τους στόχους που είχαν μπει από την αρχή της σεζόν, δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη. Ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα η ομάδα κατάφερε να πετύχει τους στόχους και λογικό να υπάρχει προβληματισμός.

Σε σχέση με την περσινή σεζόν που ήρθε το νταμπλ και το αήττητο πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία, ήρθε μια προβληματική χρονιά για πολλούς και διάφορους λόγους. Η ομάδα δεν είχε καλή αγωνιστική παρουσία κατά την διάρκεια της σεζόν και αυτό το βλέπουν όλοι νομίζω. Η ομάδα μειώθηκε σε αριθμό και αξία ποδοσφαιριστών. Είχαμε τους δυο τραυματισμούς του Βιεϊρίνια και του Μαουρίσιο, μετά αποχώρησαν οι Σάχοφ και Κάνιας και έτσι όλος ο άξονας που ήταν από τα πιο δυνατά σημεία τα αγωνιστικά της ομάδας έφυγε. Οι προσθήκες δεν ήταν αυτές που έπρεπε να ήταν, με βάσει τους στόχους που τέθηκε. Δηλαδή όταν λες πάω για ομίλους Champions League, δεν μειώνεις την αξία και την ποσότητα του ρόστερ, αλλά πρέπει να βελτιώσεις το έμψυχο δυναμικό. Η ομάδα φέτος δεν πάτησε καλά στα πόδια τους και δεν μπορεί να συγκρίνουμε το πέρσι με το φέτος σε καμία περίπτωση. Είναι πολύ δύσκολη για μια ομάδα παίρνοντας το νταμπλ και αήττητη να κάνει το ίδιο την αμέσως επόμενη σεζόν, αλλά όπως και να έχει είχε μια προβληματική εικόνα η ομάδα”.

Για τον προπονητή:

«Είναι ένας από τους βασικότερους ρόλους σε μια ομάδα. Πιστώνεται ή χρεώνεται ανάλογα με τα αποτελέσματα. Χρεώνεται λοιπόν και αυτός την άσχημη εικόνα. Ο Φερέιρα είναι ένας νέος προπονητής και εκείνο που εγώ είδα σε όλη την χρονιά, διέκρινα ότι ήταν πάρα πολύ… άπειρος. Έδειξε πρωτοφανή απειρία και πιστεύω ότι τα λάθη του επηρέασαν την ομάδα, αλλά χάθηκε και η επιβολή του στα αποδυτήρια που είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα. Για να επιβληθεί ένας προπονητής, οι παίκτες πρέπει να τον… παραδέχονται. Να καταλαβαίνουν ότι αυτά που λέει και αυτά που κάνει έχουν αποτέλεσμα και μπορεί να δώσουν βελτίωση της ομάδας.

Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και απόφαση το αν θα μείνει ή όχι στον πάγκο. Βέβαια δεν φταίει μόνο αυτός, η ομάδα με Ολυμπιακό και ΑΕΚ έδειξε καλά στοιχεία και λέγαμε «που ήταν αυτή η ομάδα τόσο καιρό», αλλά αυτό το σχήμα ήταν μια αναγκαστική επιλογή. Η σεζόν αρχίζει 1η Αυγούστου, το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι 20 μέρες μετά. Οπότε αν τον διώξεις και παίρνεις άλλον, θα χαθεί χρόνος μέχρι να μάθει πρόσωπα και πράγματα. Είναι πολύ δύσκολη απόφαση για την διοίκηση…».

Για τον Βιεϊρίνια:

«Εκείνο που μπορώ να πω βλέποντας την κατάσταση έξω από την ομάδα, θεωρώ ότι υπάρχει θέμα με τον Βιεϊρίνια. Εικάζω ότι θέλει να ανανεώσει και διαφωνούν στους όρους ανανέωσης με την χρονική διάρκεια και τα χρήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, η χθεσινή του ενέργεια νομίζω ότι δεν του περιποιεί τιμή και είναι κρίμα γιατί είναι μια προσωπικότητα και σαν αθλητής και σαν άνθρωπος. Τα τελευταία δυο χρόνια έδειξε στοιχεία αρχηγού πραγματικού, όπως όταν έδειξε στον Σαββίδη ότι δεν πρέπει να μπει στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δεν συνάδει με την προσωπικότητα του, σε καμία περίπτωση.

Αν ήμουν εγώ στην θέση του Βιεϊρίνια, όντας 35 ετών με δυο εγχειρήσεις χιαστών και κυρίως με το γεγονός ότι του προτάθηκε μόλις σταματήσει να αναλάβει πόστο στην ομάδα, θα είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Μια εξαιρετική καριέρα νομίζω ότι πρέπει να τελειώνει με ένα εξαιρετικό τέλος”.

Για τον Μάτος και τον Μαουρίσιο:

«Εμένα η θέση μου είναι όταν γίνεται μεταξύ του κλαμπ και των παικτών ή προπονητών, για σύναψη συμβολαίου θα πρέπει η ομάδα να βλέπει το θέμα καθαρά με προσέγγιση επαγγελματική, χωρίς να υπολογίζει τι έχει προσφέρει εντός γηπέδου. Από την πλευρά τους οι παίκτες λένε και καλά κάνουν ότι συζητούν ως επαγγελματίες, άρα το κλαμπ γιατί να το δει συναισθηματικά; Άσχετα το τι έκαναν οι παίκτες, πρέπει να δει εντελώς ψυχρά τις ανανεώσεις. Πρέπει να δει η ομάδα τι μπορεί να προσφέρει από εδώ και πέρα και το κατά πόσο δένει με τους στόχους που θα βάλει ο σύλλογος για το μέλλον».

Για το φιάσκο με τις κάρτες υγείας:

«Αυτό καταρχάς ήταν μια πολύ μεγάλη γκέλα που κόστισε στον σύλλογο, στην ΠΑΕ, στην ομάδα γενικότερα. Είναι καθαρά θέμα εικόνας γιατί ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι γενικότερα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε πολλούς τομείς της λειτουργίας του. Και αγωνιστικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει πάρει ένα νταμπλ και τρία Κύπελλα, αυτό που έγινε ήταν ένα… καρφί, ένας πυροβολισμός στην όλη καλή εικόνα. Με αφορμή αυτό ο κ. Σαββίδης πρέπει να δει τι θα κάνει για να λειτουργήσει το κλαμπ καλύτερα. Προσπαθώντας να καταλάβω τι συνέβη, απλά τα δελτία υγείας θεωρούνται κάθε χρόνο λίγο πριν την έναρξη της σεζόν και έχουν διάρκεια όλη την χρονιά όταν και τελειώνει λογικά 30 Ιουνίου και οι υπεύθυνοι δεν ασχολούνται άμεσα για να ανανεώσουν. Λόγω κορονοϊού η σεζόν δεν τελείωσε όπως συνήθως, τελείωσε χθες με αποτέλεσμα να ξεχάσουν να θεωρηθούν οι κάρτες και να γίνει όλο αυτό. Αυτά υποθέτω εγώ, δεν γνωρίζω όμως τι μπορεί να έχει γίνει. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει δικαιολογία γιατί στις άλλες ομάδες δεν συνέβη το ίδιο…

Έκανε τεράστια ζημιά στην εικόνα του κλαμπ, φτάσαμε σε σημείο να μας κάνουν… χάρες στο όνομα της αξιοπρέπειας, στο όνομα των αρχών, κάποιοι που δεν θέλαμε να μας κάνουν τέτοιες χάρες. Το κυριότερο από όλα είναι ότι έχει δημιουργήσει μια διχόνοια μεταξύ των οπαδών και της ομάδας. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην διοίκηση, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει».

Διαβάστε ακόμη...