«Δεν έχει κάνει παράβαση ο ΠΑΟΚ»

Από inpaok.com: Όσα είπε ο Νίκος Λαγαρίας για το CAS και την Επιτροπή Εφέσεων.
Πηγή: inpaok.com
«Δεν έχει κάνει παράβαση ο ΠΑΟΚ»

Για την απόφαση του CAS, την επιστροφή της υπόθεσης του ΠΑΟΚ στην Επιτροπή Εφέσεων αλλά και τις αστειότητες περί... μπούλινγκ απάντησε ο γνωστός νομικός, Νίκος Λαγαρίας, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τα περί μπούλινγκ του ΠΑΟΚ στους δικαστές της Εφέσεων που καταγγέλλει ο Ολυμπιακός:

«Πρώτα να δώσουμε την έννοια τι θα πει μπούλινγκ. Γιατί ο καθένας μπορεί να δίνει όποια έννοια θέλει. Μπούλινγκ σημαίνει εκφοβισμός, παρενόχληση. Δεν νομίζω ότι εδώ συμβαίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή το μπούλινγκ γίνεται υπόγεια, με τρόπους περίεργους, με δημοσιεύματα. Έχω την αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ έκανε επικοινωνία στη συγκεκριμένη περίπτωση, επίσημη, χωρίς διαρροή. Έκανε ένα δελτίο Τύπου, είπε αυτά που είπε, και νομίζω πολύ κόσμια. Αυτά που ελέχθησαν δεν ήταν ακραία, σχολίασε την απόφαση του CAS και νομίζω δεν πανηγύρισε κιόλας. Και καλά έκανε, στον βαθμό που θα μπορούσε ενδεχομένως, και έκανε μία εκτίμηση και μία θεσμική παρέμβαση διότι ο ΠΑΟΚ είναι κοινωνικός εταίρος, όπως λέμε και στα δημόσια πράγματα. Δηλαδή, αν δούμε το ποδόσφαιρο συνολικά, υπάρχουν οι κοινωνικοί εταίροι. Ποιοι είναι αυτοί; Είναι η ΕΠΟ, η Λίγκα, οι ομάδες, οι μεγάλες, οι μικρές. Ο ΠΑΟΚ είναι ο νταμπλούχος, μην το ξεχνάμε αυτό. Δεν έχει το δικαίωμα να κάνει μία κρίση για τα δρώμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Για να γίνει πιο κατανοητό από τον κόσμο, έχουμε την κεντρική πολιτική σκηνή και η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει ότι κάτι δεν πάει καλά π.χ. στον χώρο του πολιτισμού. Και αναφέρεται στον πρωθυπουργό, τον καλεί την Παρασκευή στην ώρα του πρωθυπουργού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του λέει ζητώ την παραίτηση του τάδε. Αυτό θα το λέγαμε μπούλινγκ;».

Θα μπορούσαν να παραμείνουν στις θέσεις τους οι κ.κ Φιλόπουλος, Βρυώνης;

«Κατ΄αρχάς δεν αναφέρομαι ποτέ στους δικαστές με τα ονόματά τους. Λέω οι εφέτες. Τι συμβαίνει στα δικαστήρια με τους εφέτες. Όταν ο ανώτατος βαθμός δικαιοσύνης γυρίζει μία υπόθεση στον κατώτερο βαθμό δικαιοδοσίας, τότε παγίως σε όλα τα δικαστήρια γίνεται το εξής. Το δικαστήριο που καλείται να δικάσει εκ νέου, δικάζει πάντοτε με νέα σύνθεση. Διότι έχει εμφιλοχωρήσει κάποιο νομικό σφάλμα, όπως αναγνωρίστηκε από τον παραπάνω βαθμό δικαιοδοσίας. Σε αυτήν την περίπτωση έτσι είναι ο κανόνας και αυτό έχει μία λογική. Ότι εγώ εξέφρασα επιστημονική άποψη, η οποία είναι αυτή. Δε θα μπορούσα ποτέ να την ανακαλέσω. Διότι οι άνθρωποι κρατάνε μία επιστημονική συνέπεια, σου λέει «εγώ αυτά είπα». Και κάτι άλλο. Οι δικαστές έχουν προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία. Είπαν μία γνώμη. Ε, δε θα κληθούν να την αλλάξουν επειδή το CAS έχει άλλη γνώμη. Αλλά εκ των πραγμάτων πρέπει να δεχτεί κανείς ότι το CAS είναι από πάνω. Και το CAS βλέπει, και περιμένει».

Για το αν θεωρεί την απόφαση του CAS ως ένα πρόκριμα οριστικής δικαίωσης για τον ΠΑΟΚ:

«Την άποψή μου την έχω εκφράσει δημόσια και πολύ νωρίτερα, πριν κληθώ από τον ΠΑΟΚ ως πραγματογνώμων και expert witness. Έχω πει, κατά τη γνώμη μου και κατά την άποψη του αθλητικού δικαίου αυστηρά, δεν υπάρχει παράβαση. Αυτή είναι η άποψή μου. Δε θα διακινδύνευα να το ξαναπώ γιατί το έχει πει. Από εκεί και πέρα τα κέρδη είναι τα γνωστά, ότι θα γίνει μία κανονική δίκη, πρέπει να γίνει, και αναγνωρίζεται και η ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να το δεσμεύει μία κρατική επιτροπή».

Διαβάστε ακόμη...