Ο Μπάνον ήρθε, ο Βασιλάκος έφυγε (1987)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 15/7/1987, ο Πολ Άντονι Μπάνον, άφηνε το ολλανδικό πρωτάθλημα και την Μπρέντα και ερχόταν στον Δικέφαλο του Βορρά...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ο Μπάνον ήρθε, ο Βασιλάκος έφυγε (1987)

Στην Ολλανδία τον είδε αγωνιζόμενο ο Τάις Λίμπρεχτς, στη διάρκεια της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ εκεί κατά την προηγούμενη σεζόν, εντυπωσιάστηκε από τα προσόντα του και τον τρόπο παιχνιδιού του και έτσι εισηγήθηκε στη διοίκηση την απόκτησή του.

Ο πεισματάρης και μαχητής, Πολ Άντονι Μπάνον, για έναν χρόνο συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ θα έπαιρνε 10.000.000 δραχμές.

Σε δηλώσεις του ο Μπάνον είχε αναφέρει: «Ήρθα στην Ελλάδα για να παίξω ποδόσφαιρο, σε μια χώρα στην οποία το άθλημα αναπτύσσεται με γοργό ρυθμό και έχει φτάσει σε ψηλό επίπεδο»

Σε ερώτηση αν ξέρει τίποτε για το ελληνικό ποδόσφαιρο είπε: «Έχω δει την Εθνική σας ομάδα στην Ολλανδία και εντυπωσιάστηκα από το πάθος των παικτών της! Ξεχώρισα μερικούς πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια ο Τάις Λίμπρεχτς»

Όσο για τον ΠΑΟΚ: «Ξέρω ότι ήρθα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα για να τη βοηθήσω να κατακτήσει έναν τίτλο. Γι' αυτό πληρώνομαι και αυτό θα κάνω»

Ο Μπάνον άφησε την τελευταία του πνοή στις 16/2/2016, σε ηλικία 59 ετών!

Σαν σήμερα στις 15/7/1987, ένας άλλος παίκτης, άφηνε την Τούμπα και κατηφόριζε στην Αθήνα για λογαριασμό της ... ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Βασίλη Βασιλάκο, τον οποίον η διοίκηση της ΠΑΕ άφησε ελεύθερο παίρνοντας από την αθηναϊκή ομάδα 10.000.000 δραχμές, ενώ ο παίκτης για κάθε χρόνο του τριετούς συμβολαίου του θα εισέπραττε 3.000.000 δραχμές!

Στις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης της ΑΕΚ είχε τονίσει: «Θα δικαιώσω τους ανθρώπους της ΑΕΚ που με πήραν στην ομάδα. Πιστεύω ότι φέτος με τη νέα μου ομάδα θα δείξω την πραγματική μου αξία. Ήμουν τόσα χρόνια ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ (8) και πήρα για την πενταετία μου 2.000.000 δραχμές. Δεν ξέρω αν στη συνέχεια θα μου δινόταν νέα ευκαιρία να ξαναπάρω χρήματα από τον ΠΑΟΚ.

Κακά τα ψέματα, δεν είχα χαΐρι στον ΠΑΟΚ! Γι' αυτό και ζήτησα μεταγραφή από τον κ. Σαββίδη. Αρχικά μου ζήτησε να φέρω 10.000.000 δραχμές. Του πήγα το ποσό και μου ζήτησε 15. Τελικά πάρθηκε η απόφαση να φύγω από τον ΠΑΟΚ αποδεχόμενος ο Πρόεδρος τα 10.000.000. Αφήνω μια μεγάλη ομάδα για να πάω σε μια άλλη μεγάλη ομάδα»

Παρά τον μεγάλο ντόρο που έγινε για τη μεταγραφή του ο Βασιλάκος δε δικαίωσε τους ανθρώπους της αθηναϊκής ομάδας, καθώς το επόμενο καλοκαίρι έφυγε για τον Πανιώνιο, όπου αγωνίστηκε για τρεις σεζόν, πριν τερματίσει την καριέρα του το 1991...

Η καριέρα του με αριθμούς ...

Όσον αφορά τον απολογισμό εκείνης της μεταγραφικής περιόδου, ήρθαν στον ΠΑΟΚ οι: Νίκιτς, Μπάνον, Σερέτης (ήταν δανεικός στην Ξάνθη), Καραβασίλης (AE Πυλαίας) και έφυγαν οι Βασιλάκος, Γιούρισιτς, Στεργιούδας, Σκούρας.

Διαβάστε ακόμη...