Φιλίποφ: «Αυτά μου είπε ο Σαββίδης»

Από forza: Ο Ντίμα Φιλίποφ θα συνεχίσει την καριέρα του στο ελβετικό πρωτάθλημα και μιλάει στη FORZA για τις στιγμές που έζησε στα ασπρόμαυρα.
Πηγή: forza
Φιλίποφ: «Αυτά μου είπε ο Σαββίδης»

Λέγοντας «εις το επανιδείν», ο διεθνής πασαδόρος αποχαιρετάει την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη και την ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ τιμώντας μέχρι το τελευταίο παιχνίδι τη βαριά φανέλα που έχει αυτός ο σύλλογος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα FORZA.

Μπορεί η είδηση για την μετακίνηση του στο ελβετικό πρωτάθλημα να ήταν γνωστή εδώ και αρκετές εβδομάδες, όμως η αυλαία στη συνεργασία του Φιλίποφ με τον Δικέφαλο ολοκληρώθηκε και επίσημα πριν από λίγες ημέρες με τους ασπρόμαυρους να κάνουν υπερπροσπάθεια στα ημιτελικά των πλέι-οφ του πρωταθλήματος, αγωνιζόμενοι χωρίς τους ξένους αθλητές.

Τις τελευταίες ώρες ο Έλληνας παίκτης κατακλύζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δεκάδες μηνύματα αγάπης τα οποία θα τον... συντροφεύουν στο ταξίδι που θα κάνει τον επόμενο μήνα για την Ελβετία εκεί όπου θα ανοίξει μία νέα σελίδα στην καριέρα του, με το μυαλό του όμως να παραμένει στον ΠΑΟΚ τον οποίο θα παρακολουθεί πλέον από μακριά, αφού όπως παραδέχτηκε η συνήθεια να βρίσκεται στο γήπεδο της Τούμπας είναι κάτι που θα του λείψει.

Περίμενες όλη αυτή τη στήριξη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Τα μηνύματα που έλαβα το τελευταίο διάστημα από τους φίλους του ΠΑΟΚ ήταν πάρα πολλά και θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την στήριξη τους τα δύο αυτά χρόνια που βρέθηκα στην ομάδα. Δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν παίκτη όπως εγώ που είχα μία συγκεκριμένη πορεία πριν έρθω εδώ, όμως τους ευχαριστώ που από την πρώτη στιγμή με έκαναν να αισθανθώ οικεία και μέλος του συλλόγου».

Φοβήθηκες τις αντιδράσεις των φίλων του Ολυμπιακού όταν αποφάσισες να έρθεις στη Θεσσαλονίκη;

«Ο ΠΑΟΚ ήταν ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου το οποίο δεν το μετάνιωσα ποτέ. Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ βαριά και εγώ έδωσα ότι μπορούσα για αυτήν. Και εγώ κέρδισα από τον σύλλογο και ο σύλλογος από εμένα σε αυτά τα δύο χρόνια που πορευτήκαμε μαζί».

Ποια στιγμή θα σου μείνει αξέχαστη;

«Από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου στην Ιεράπετρα με προπονητή τον πατέρα μου, τον Γιούρι Φιλίποφ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να το πετύχουμε αυτό με τον ΠΑΟΚ. Πάντα ξεχώριζα την οικογένεια με τη δουλειά, αλλά αυτή η στιγμή ήταν πάρα πολύ δυνατή και για εμένα και για τον πατέρα μου. Θα μου μείνει για πάντα αξέχαστη».-Πώς ήταν η καραντίνα για ανθρώπους που έζησαν έναν πόλεμο;

«Δεν μας περιόρισε κανείς να μην μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας. Φυσικά και ήταν ένα μέτρο που έπρεπε να ληφθεί και τα αποτελέσματα έδειξαν τελικά ότι σωστά πάρθηκε αυτή η απόφαση. Ωστόσο, και πάλι είχαμε τη δυνατότητα να πηγαίνουμε κάποιες βόλτες και εκτός σπιτιού, να πηγαίνουμε για τα ψώνια μας. Σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες η καραντίνα αποδείχτηκε ότι έκανε καλό στην Ελλάδα μιλώντας βέβαια πάντα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η πανδημία και για να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα κρούσματα. Ο πόλεμος είναι άλλο πράγμα. Τελείως διαφορετικό. Το έζησαν οι δικοί μου πάρα πολύ έντονα και εγώ μέσα από εκείνους. Δεν έχει καμία σχέση. Στην καραντίνα κοιμόσουν χωρίς να φοβάσαι. Σε εκείνη την κατάσταση δεν είχες ρεύμα, δεν είχες τηλέφωνο, ακούς μόνο πυροβολισμούς. Μακάρι να μην ζήσει κανένας λαός τέτοιες στιγμές».

Τη φετινή σεζόν δε μπορούσες να ταξιδέψεις με τον ΠΑΟΚ στην Ουκρανία για το ματς με την Μπάρκομ. Σε παρουσίαζαν ως «επικηρυγμένο». Πώς αισθάνθηκες;

«Εγώ βοήθησα κάποια παιδάκια σε ένα σχολείο της περιοχής παρέχοντας κάποιες μπάλες και εμφανίσεις και αυτοί το εξέλαβαν σαν μία πολιτική κίνηση από πλευράς μου. Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού εγώ αυτό που ήθελα ήταν να ενισχύσω την προσπάθεια των παιδιών εκεί πέρα, έχω τη συνείδηση μου καθαρή, δεν με ενδιαφέρει η στοχοποίηση που δέχτηκα και προχωράω μπροστά».

Θα σου λείψει η Τούμπα;

«Πήγαινα πολύ συχνά στην Τούμπα όταν είχα ελεύθερο χρόνο ή όταν δεν συνέπιπτε αγώνας της ομάδας βόλεϊ με την ποδοσφαιρική ομάδα. Συνήθως με τον Γιώργο Σαββίδη πηγαίναμε μαζί και παρακολουθούσαμε τους αγώνες. Εννοείται ότι θα συνεχίσω να παρακολουθώ την πορεία του ΠΑΟΚ σε όλα τα τμήματα, αλλά με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις ομάδες του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ και ελπίζω ότι όλα θα στρώσουν την επόμενη σεζόν».

Μίλησες με την οικογένεια Σαββίδη για την απόφαση σου να μετακομίσεις στην Ελβετία;

«Πριν πάρω την οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον μου μίλησα και με τον Ιβάν Σαββίδη και με τον Γιώργο. Δέχτηκα πρόταση να σταματήσω το βόλεϊ σαν αθλητής, αλλά να συνεχίσω στο άθλημα και στον ΠΑΟΚ από άλλο πόστο, αλλά ακόμη είναι νωρίς. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όσα έχουν κάνει για εμένα και την οικογένεια μου. Πραγματικά είναι πολλά τα πράγματα στα οποία μας έχουν βοηθήσει, αλλά δεν θα ήθελα να πω περισσότερα γι' αυτό. Μακάρι να συνεχίσουν να προσφέρουν στον ΠΑΟΚ γιατί είναι μεγάλη χαρά για κάθε φίλο της ομάδας να υπάρχει ένας τέτοιος άνθρωπος να αγαπάει τόσο πολύ τον σύλλογο».

Σας μένει μία σκέψη «τι θα γινόταν αν...» για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε;

«Εμείς ήμασταν εδώ. Ήταν απόφαση της διοίκησης να μην επιστρέψουν οι ξένοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, αλλά εμείς οφείλαμε να παλέψουμε και αυτό κάναμε. Δώσαμε τη μάχη μας για τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τα καταφέραμε καλά τηρουμένων των αναλογιών και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια. Κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν ήμασταν όλοι μαζί και κανείς δε θα μάθει ποτέ».

Πώς αισθάνεσαι για τη νέα πρόκληση στην καριέρα σου;

«Ήθελα να φύγω πάλι στο εξωτερικό, μου αρέσει να ζήσω ξανά αυτή την εμπειρία. Είναι μία οργανωμένη ομάδα που αγωνίζεται στο Champions League και σε ένα οργανωμένο πρωτάθλημα. Ο προπονητής επίσης είναι γνώριμος σε εμένα και είμαι πολύ χαρούμενος για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα μου».

Ο Ντίμα Φιλίποφ τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Άμρισβιλ, της κορυφαίας ομάδας του ελβετικού πρωταθλήματος. Εκεί θα βρει έναν παλιό του γνώριμο, τον Μάρκο Κλοκ, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες το 2009 στην Ανόρθωση, όμως τώρα θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του. Οι δυο τους είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση του νταμπλ, με τον Ολλανδό όμως να αποχωρεί από την ενεργό δράση για να ασχοληθεί με την προπονητική.

Διαβάστε ακόμη...