Δεύτερος με δύο πόντους, μπορεί και τρίτος αν κερδίσει τρεις πόντους!

Από paok24.com:Πώς ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει σίγουρα δεύτερος αν φθάσει στους 73 βαθμούς και πώς μπορεί να βγει τρίτος αν φθάσει στους 74 βαθμούς!
Πηγή: paok24.com
Δεύτερος με δύο πόντους, μπορεί και τρίτος αν κερδίσει τρεις πόντους!

Άλλη μία φορά είχε μπει σε τέτοια διαδικασία ο ΠΑΟΚ στο τέλος των πλέι οφ. Μία παράξενη διαδικασία που σχετίζεται με τα τελευταία δύο αποτελέσματα, τα σενάρια και τις ισοβαθμίες, σε σχέση πάντα και με την τελική θέση.

Ποιο είναι το παράδοξο; Αυτή τη στιγμή λοιπόν ο ΠΑΟΚ θα βγει σίγουρα δεύτερος αν πάρει στα τελευταία ματς δύο πόντους μέσα από δύο ισοπαλίες, αλλά μπορεί να τερματίσει τρίτος αν κερδίσει τρεις πόντους μέσα από μία νίκη την τελευταία αγωνιστική.

Αν λοιπόν ο ΠΑΟΚ φέρει δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ και Άρη φθάνει στους 73 βαθμούς. Σε αυτό το σενάριο η ΑΕΚ έχει ταβάνι τους 72 πόντους και δεν φθάνει τον Δικέφαλο του Βορρά. Αν όμως ο ΠΑΟΚ χάσει από την ΑΕΚ και κερδίσει τον Άρη, τότε μπορεί να φθάσει στους 74 βαθμούς, αλλά σε αυτή την περίπτωση, τους 74 μπορεί να φθάσει και η ΑΕΚ, εφόσον κερδίσει τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Σε μία τέτοια περίπτωση ισοβαθμίας η ΑΕΚ θα έχει το πλεονέκτημα μια και στα τέσσερα ματς με τον ΠΑΟΚ θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Όλα τα παραπάνω είναι απλά μαθηματικά και τα παραθέτουμε για να γνωρίζουν όλοι τα δεδομένα. Από εκεί και πέρα όμως...

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει σε κάθε αγώνα για τη νίκη. Είναι γνωστό στο ποδόσφαιρο ότι όποιος πάει για ισοπαλία στο τέλος χάνει τα πάντα.

Διαβάστε ακόμη...