Ο βιονικός και ασταμάτητος Γιαννούλης

Από paok24.com:Ήρθε πέρσι από τον Ατρόμητο διακόπτοντας τον δανεισμό του και μετά τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια έχει κρατήσει τη θέση του αριστερού μπακ και βγαίνει μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Πηγή: paok24.com
Ο βιονικός και ασταμάτητος Γιαννούλης

Μερικές φορές τον θησαυρό τον έχει μέσα στα χέρια σου και δεν τον βλέπεις. Ο ΠΑΟΚ μετά τον Λίνο δυσκολεύτηκε πολύ να βρει αριστερό μπακ, ώστε να βασιστεί επάνω του. Η προσπάθεια του Ρατς έμεινε στην μέση, ενώ ο Τζαβέλλας έγινε στόπερ, ο Σπυρόπουλος πέρασε και δεν ακούμπησε, ο Λέοβατς δεν άντεξε το βάρος των ευθυνών του πρωταθλητισμού και έτσι πήγαμε σε εσωτερικές αλχημείες.

Τον Δεκέμβρη του 2017, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια πήρε τη θέση μέσα στη Νέα Σμύρνη και δεν βγήκε ποτέ. Είτε ο ερχομός του Αζεβέδο, είτε αυτός του Τόσκα δεν μπόρεσαν να βγάλουν από το αριστερό άκρο της άμυνας τον αρχηγό του ΠΑΟΚ. Έως τότε ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να δανείσει τον Γιαννούλη σε Βέροια και Ανόρθωση και το καλοκαίρι του 2017, ο Λούμπος Μίχελ και ο Αλεξάντερ Στανόγιεβιτς να δεχτούν την πρόταση του Ατρόμητου για διετή δανεισμό του παίκτη.

Οι χρονιές του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν τον Βιεϊρίνια σαν σταθερά στο αριστέρο άκρο της άμυνας, αλλά κάλυψη εν υπήρχε. Ο Αζεβέδο μπορεί να κόστισε ένα υπέρογκο ποσό, αλλά δεν ήταν παίκτης για πάγκο και ο Τόσκα ήταν περισσότερο στόπερ από ότι αριστερός μπακ που είναι υποχρεωμένος να ανεβαίνει και στην επίθεση. Έτσι η απόφαση τον Γενάρη του 2019, έλεγε ότι ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει την ρήτρα διακοπής του δανεισμού στον Ατρόμητο και ο Γιαννούλης θα έρθει στον ΠΑΟΚ.

Στην πρώτη του χρονιά ο Γιαννούλης είχε ελάχιστες συμμετοχές. Έπαιξε βασικός σε 3 παιχνίδια πρωταθλήματος και σε 4 κυπέλλου, με τις 3 από τις 7 συμμετοχές του να είναι από την στιγμή που τραυματίστηκε ο Βιεϊρίνια και έπειτα. Ακόμα 5 συμμετοχές σαν αλλαγή, χωρίς να σημειώσει κάποιο γκολ ή ασίστ, αλλά το βασικό είναι ότι δεν έδειχνε τι θα ακολουθούσε φέτος.

Από την αρχή της προετοιμασίας, ο Αμπέλ Φερέιρα δεν μίλησε για αριστερό μπακ και φάνηκε ο λόγος. Ο Δημήτρης Γιαννούλης είναι μαζί με τον Μίσιτς ότι καλύτερο έχει να δείξει ο ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν και αυτό φαίνεται και από τα νούμερα των συμμετοχών που δείχνει την καθολική αποδοχή που έχει στον ΠΑΟΚ και το πόσο καθοριστικός είναι στο παιχνίδι του Δικεφάλου.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης λοιπόν έχει 4 συμμετοχές στα καλοκαιρινά προκριματικά και 6 παιχνίδια στο κύπελλο Ελλάδας. Σε όλα τα παιχνίδια ξεκίνησε βασικός και τελείωσε τον αγώνα, με εξαίρεση τον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό που αποβλήθηκε στο 85ο λεπτό. Στο πρωτάθλημα έγραψε 25/26 συμμετοχές, όλες σαν βασικός και σε όλες τελείωσε το παιχνίδι, ενώ η μοναδική του απουσία ήταν στη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 3-1, όταν και ήταν τιμωρημένος. Επίσης και στα play-off ο νεαρός αμυντικός του ΠΑΟΚ έχει 5 συμμετοχές σε 6 παιχνίδια, σε όλα βασικός, με την απουσία του να είναι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, όταν ήταν τιμωρημένος για την κόκκινη κάρτα στον αγώνα κυπέλλου.

Με αυτά και με αυτά ο Γιαννούλης έχει 40/42 φετινά παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ, σε όλα βασικός, χωρίς να γίνει αλλαγή και τα δύο παιχνίδια που απουσίασε ήταν λόγω τιμωρίας. Στα 40 του παιχνίδια έχει να επιδείξει 1 γκολ (κόντρα στην Σλόβαν στην Τούμπα) και 6 ασίστ.

Είναι σίγουρο ότι είναι ο παίκτης με την μεγαλύτερη αξία και συζήτηση που γίνεται στο εξωτερικό για το ρόστερ του ΠΑΟΚ και ένας από τους άτυχους της μεταγραφικής περιόδου. Άλλωστε εάν η ομάδα του ΠΑΟΚ έπαιζε σε ευρωπαϊκούς ομίλους, ή είχε καλύτερη θέση και πιο κοντά στον Ολυμπιακό, τότε η κουβέντα γύρω από το όνομα του θα ήταν εντονότερη.

Διαβάστε ακόμη...