Το γόητρο και ο κύριος ευρωπαϊκός στόχος

Από paok24.com:Το πρωτάθλημα χάθηκε ουσιαστικά στην Ξάνθη τον Φεβρουάριο, το κύπελλο χάθηκε τον Ιούνιο στον Πειραιά, αλλά η χρονιά δεν έχει χαθεί.
Πηγή: paok24.com
Το γόητρο και ο κύριος ευρωπαϊκός στόχος

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε 3 χρόνια έχει πάρει 3 κύπελλα Ελλάδας, 1 πρωτάθλημα που κέρδισε στο γήπεδο και το πανηγύρισε και ένα που κέρδισε και κρίθηκε εν τέλει μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων. Έτσι φέτος, πολλοί οπαδοί της ομάδας, που είχαν καλομάθει στους τίτλους και στις μεγάλες επιτυχίες, ξενίζονται που ο ΠΑΟΚ δεν θα πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο στον Λευκό Πύργο.

Παρόλα αυτά, ο οργανισμός ΠΑΟΚ, διοίκηση, προπονητικό τιμ, παίκτες και οπαδοί, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση θα θεωρήσουν την χρονιά χαμένη για το Δικέφαλο και τους βραχυπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους στόχους του. Εξ αρχής υπάρχει το γόητρο. Κανένας πρωταθλητής και μάλιστα αήττητος δεν θέλει να βλέπει τον αντίπαλο του να παίρνει τον τίτλο αήττητος, κανένας πρωταθλητής δεν θέλει να χάσει για δεύτερη φορά από τον Άρη μέσα στη σεζόν και κανένας πρωταθλητής δεν θέλει να χάσει τη δεύτερη θέση από την ΑΕΚ, όσες αφαιρέσεις και αν του έχουν επιβληθεί. Μπορεί οι ποδοσφαιριστές να είναι επαγγελματίες, αλλά όσοι έχουν ισχυρή προσωπικότητα δεν θα θέλουν να λοιδορούνται ποτέ και από κανέναν.

Ο δεύτερος μεγάλος στόχος πέραν του γοήτρου είναι η ευρωπαϊκή προοπτική. Ο ΠΑΟΚ πήρε κύπελλα, πήρε πρωτάθλημα, το πήρε αήττητος, έκανε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, αλλά στην Ευρώπη τι έχει να θυμάται; Πρόσφατα η Cosmote TV είχε αφιέρωμα στη νίκη επί της Τότεναμ. Μεγάλες στιγμές που όλοι θέλουν να ξαναζήσουν και για γίνει αυτό ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να βγει δευτερος. Πρώτον, ο δρόμος για τους ομίλους του Champions League είναι πιο ανοιχτός από ποτέ για τους δευτεραθλητές και εκτός αυτού, εάν ο ΠΑΟΚ περάσει τον πρώτο αντίπαλο στα προκριματικά του Champions League, έχει σίγουρη θέση στους ομίλους του Europa League.

Τι; Δεν μας αρέσει το Europa League; Ας θυμηθούν όσοι μεγαλόκαρδοι, σνομπάρουν την εν λόγω διοργάνωση τι έχει κάνει ο ΠΑΟΚ εκεί τα τελευταία χρόνια. Δύο αποκλεισμοί στα προκριματικά από Έστερσουντς και Σλόβαν μία πορεία στους ομίλους με 1 νίκη και 5 ήττες κόντρα σε Τσέλσι, ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ και Βίντι. Κανένας στον ΠΑΟΚ δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να μειώνει το Europa League με κανέναν τρόπο. Το μέγεθος του ΠΑΟΚ έχει ανέβει πολλά επίπεδα σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά η γενικότερη άνοδος του ποδοσφαίρου δεν τον φέρνει πιο ψηλά στα ranking της UEFA από ότι ήταν το 2012....

Διαβάστε ακόμη...