«Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται η πρόκριση, πίστωση χρόνου στον Φερέιρα»

Από paok24.com: Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής του Α.Ο. Παξών, φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του Libero 107,4, με αφορμή τη ρεβάνς του Κυπέλλου στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Πηγή: paok24.com
«Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται η πρόκριση, πίστωση χρόνου στον Φερέιρα»

Αναλυτικά όσα δήλωσε...

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ αυτόν τον καιρό:
«Με τις συνθήκες που έχουν επικρατήσει μετά τον κορωνοϊό η ομάδα δεν έχει την εικόνα που περιμέναμε, αλλά γενικά και όλη τη χρονιά. Το αυριανό παιχνίδι έχει ιδιαιτερότητες. Είναι σημαντικό να παρουσιαστεί έτοιμη η ομάδα, υπάρχει και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμος, οι συνθήκες είναι διαφορετικές χωρίς κόσμο. Πρέπει να δείξει χαρακτήρα η ομάδα και να πάρει την πρόκριση».

Για το αν παίζει ρόλο το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα:
«Έχει να κάνει με τον ποδοσφαιριστή και το πως αντιμετωπίζει ένα παιχνίδι. Η εικόνα των τριών αγώνων στα πλέι οφ, αν εξαιρέσω το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό, δείχνει ότι κάπου χωλαίνει η ομάδα. Αύριο είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι όμως. Υπάρχει το αποτέλεσμα, αλλά η ομάδα πρέπει να δείξει χαρακτήρα, να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει, να μη μείνει στο πρώτο παιχνίδι και να πάρει την πρόκριση. Θεωρώ ότι η πρόκριση θα κριθεί από την εικόνα που θα παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ. Έχοντας το πρώτο αποτέλεσμα, παίζοντας εκτός έδρας, παίζεις πιο συγκεντρωμένος. Ο Ολυμπιακός θα βγει να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά νομίζω ότι υστερεί σε πολλά θέματα και πρέπει να τα εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ».

Για το τι έχει αλλάξει φέτος στην εικόνα της ομάδας:
«Η ομάδα φέτος δεν έδειξε τη συνοχή, την ομαδικότητα. Υπάρχον πολλοί ποδοσφαιριστές που δε βρήκαν συνοχή. Υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί σημαντικών παικτών. Δεν υπήρχε η περσινή ηρεμία, έγιναν κάποιες αλλαγές και στα πρόσωπα. Δεν είχε την ομαδικότητα μέσα στο παιχνίδι, έτσι ώστε να δείξει τα στοιχεία που έπρεπε».

Για τον Αμπέλ Φερέιρα:
«Θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Και με τον Λουτσέσκου τον πρώτο χρόνο, υπήρχε πολλή γκρίνια και μετά, έφτασε εκεί που έφτασε. Πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνει ο προπονητής, να του δοθεί πίστωση χρόνου και να τον αφήσουν να δουλέψει. Δεν είμαι της άποψης ότι αν δεν πάει καλά για λίγο η ομάδα, πρέπει να φεύγει ο προπονητής. Αν έχουν στο μυαλό τους, να στηριχθεί η προσπάθεια, πρέπει να τον στηρίξουν, να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις».

Για τη διαφορετική εικόνα πολλών παικτών σε σχέση με πέρσι, όπως ο Μπίσεσβαρ:
«Πολλά παιδιά με προσωπικότητα, όπως ο Μπίσεσβαρ, δεν έφτασαν σε κανένα σημεία στα στάνταρ που έχουν. Φέτος δεν έχει βοηθήσει καθόλου. Μπορεί να βρούμε διάφορες παραμέτρους. Μπορεί να είναι ντεφορμάρισμα, κούραση, να μη λειτούργησε καλά η ομάδα, για να βοηθήσει. Δεν είναι μόνο αυτός βέβαια. Ποδοσφαιριστές που περιμένεις παραπάνω πράγματα και δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Φέτος ήταν ευχάριστη έκπληξη ο Μίσιτς. Είναι 4-5 παιδιά που τη χρονιά του πρωταθλήματος ήταν πρωτεργάτες και φέτος, για διάφορους λόγους, δεν έχουν βοηθήσει καθόλου».

Για την κατάσταση του Βιεϊρίνια και του Πέλκα ενόψει αυριανής ρεβάνς:
«Είναι πολύ σημαντικοί. Ο Βιεϊρίνια είναι προσωπικότητα, αρχηγός και μπορεί να τραβήξει την ομάδα. Ο Πέλκας έχει πολύ σημαντικά στοιχεία και περιμένουμε από αυτά τα παιδιά, να παίξουν και να βοηθήσουν».

Για τον Τζόλη που σκόραρε σε τόσο μικρή ηλικία με την πρώτη ομάδα:
«Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα. Χαίρομαι να δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Το έχω πει πολλές φορές ότι οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ, είναι με διαφορά οι καλύτερες όσον αγορά το επίπεδο των παιδιών. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή, τα παιδιά αυτά θα στηριχτούν για να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

Για την παρουσία του στους Παξούς και αν υπάρχει κάποια επαφή με τον ΠΑΟΚ:
«Ήρθαν δύο παιδιά την προηγούμενη εβδομάδα. Ο ένας, ο μικρός, έκανε προπόνηση με την Κ19 και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Υπάρχει μια συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και εγώ έχω προτεραιότητα αν βρω κάτι καλό που θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να το προτείνω στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...