Τρεις ομάδες προσεγγίστηκαν για «νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο» ενόψει εκλογών της Λίγκας!

Απο sdna.gr: Οι νομικοί προσέχουν και την παραμικρή λέξη τους. Δεν λένε τίποτα τυχαία. Κάθε τους φράση είναι προσεκτικά επιλεγμένη, ώστε το μήνυμα να πάει στον παραλήπτη του.
Πηγή: sdna.gr
Τρεις ομάδες προσεγγίστηκαν για «νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο» ενόψει εκλογών της Λίγκας!

Ο Τάκης Μπαλτάκος ως διακεκριμένος νομικός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Η προσωπική του δήλωση μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Super League, Λεωνίδα Μπουτσικάρη έκρυβε μία κωδικοποιημένη βόμβα: «Λυπάμαι, τέλος, για την άστοχη προσπάθεια τηλεοπτικών παραγόντων, που ακούγεται ότι σκοπό είχαν την αναβολή των εκλογών. Μάταιος κόπος. Ξέχασαν το πρώτο δόγμα της Τέχνης του Πολέμου: ''Ποτέ μη ξεκινάς μια μάχη που δεν έχεις κερδίσει από πριν''».

Τι δουλειά έχουν τηλεοπτικοί παράγοντες να ανακατεύονται με την εκλογική διαδικασία της Super League; Τι εννοούσε ο Τάκης Μπαλτάκος; Ποιους «φωτογράφιζε' με αυτή τη δήλωση;

Η ποδοσφαιρική πιάτσα είναι πολύ μικρή. Αργά ή γρήγορα (συνήθως γρήγορα) τα πάντα μαθαίνονται. Τίποτα δεν μπορεί να κρατηθεί κρυφό. Ειδικά, όταν πρόκειται για μάννα εξ' ουρανού. Για χρήμα.

Τις τελευταίες ημέρες γνωστός θαμώνας στις σουίτες του «Καραϊσκάκης», ο οποίος τυγχάνει παράλληλα και σημαντικό στέλεχος σε συνδρομητικό κανάλι, έπαιξε το τελευταίο χαρτί, σε μία προσπάθεια να αλλάξουν οι ισορροπίες που είχαν διαμορφωθεί στα exit-poll των εκλογών της Super League.

Με ποιο τρόπο; Πλησιάζοντας ομάδες που βλέπουν το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο να εκπνέει το καλοκαίρι (μιλάμε για ομάδες που στεγάζονται κυρίως από την κρατική τηλεόραση) και τάζοντας συμφωνία για την νέα σεζόν με μία... μικρή προϋπόθεση ως αντάλλαγμα: να αλλάξουν την ψήφο τους! Σαν να προσφέρεις δηλαδή νερό σε κάποιον που έχει χαθεί στην έρημο Σαχάρα.

Το πιο παράδοξο; Αυτός που... έταζε λαγούς και πετραχήλια ήταν ένα στέλεχος, που όμως κανείς δεν ξέρει αν θα βρίσκεται στην θέση του την επόμενη ημέρα, κάτι επίσης γνωστό στην πιάτσα. Διότι η ιδιοκτησία έχει ενημερωθεί για τα όσα συνέβαιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Κι όμως όλη αυτή η ανακατωσούρα έστησε ένα πολύ περίεργο σκηνικό που αποτυπώθηκε με τον τρόπο του στην κάλπη.

Μία ομάδα που δεν ανήκει στο «μπλοκ» του Ολυμπιακού (και κατά σύμπτωση είναι από αυτές που λέγεται ότι προσεγγίστηκαν για τηλεοπτικό συμβόλαιο) ψήφισε υπέρ του αιτήματος αναβολής των εκλογών, το οποίο τέθηκε πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία και η οποία έληξε με ψήφους 8-6. Με άλλα λόγια υπήρξε ομάδα που ψήφισε υπέρ του αιτήματος του Ολυμπιακού, παρότι δεν ανήκει στην λεγόμενη «σφαίρα επιρροής» του.

Προσεγγίστηκε και δεύτερη ομάδα στην οποία δίνονταν και εγγυήσεις ώστε να αλλάξει τηλεοπτικό πάροχο και να εξασφαλιστεί. Ήταν «πανούργο» το σχέδιο αλλά ο ιδιοκτήτης αντιστάθηκε παρότι είδε νούμερα που δύσκολα μπορεί να πει όχι.

Η τρίτη ομάδα, λέγεται ότι δεν άντεξε την πολιορκία. Τα ανταλλάγματα ήταν πολλά, παρά πολλά. Και η ίδια η ιστορία, το προσεχές μέλλον θα δείξει αν είναι αληθές ότι δόθηκαν κάτι παραπάνω από χέρια ή είναι ράδιο αρβύλα. Ο καιρός γαρ εγγύς...

Η «υπεράσπιση» θα απαντήσει: Ελεύθερες ομάδες προσεγγίσαμε για συμβόλαιο, που είναι το κακό; Το timing, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, προβληματίζει περισσότερο από τις ίδιες τις εξαιρετικά γαλαντόμες για την εποχή, προτάσεις.

Κι εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα; Άραγε γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες του καναλιού τι έχει παιχτεί; Είναι ενήμεροι για την ατομική πρωτοβουλία του επιφανούς στελέχους τους; Διότι η πιάτσα που γνωρίζει, βοά. Και είναι έξαλλη με το συγκεκριμένο συνδρομητικό κανάλι, το οποίο μπήκε στην μέση από μία ατομική πρωτοβουλία ενός στελέχους που προσπάθησε να επηρεάσει με έμμεσο τρόπο το αποτέλεσμα των εκλογών της Super League με αντάλλαγμα το προσωπικό του συμφέρον. Ίσως και τη μελλοντική του αποκατάσταση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα λεγόμενα του Τάκη Μπαλτάκου δεν ήρθαν ουρανοκατέβατα. Κάποιοι φαίνεται πως έπαιξαν τα ρέστα τους σε δελτίο άσο ημίχρονο - διπλό τελικό, όμως εντέλει πήγαν κουβά. Χοντρό κουβά. Διότι εκτέθηκαν και τώρα πρέπει να βρουν τρόπο να το μπαλώσουν...

Διαβάστε ακόμη...