«Ο Γκαρσία ξέρει πώς να κερδίζει παιχνίδια και πρωταθλήματα»

Από paok24.com: Όσα είπε ο νεαρός τερματοφύλακας για την φετινή πορεία των παικτών του Δικεφάλου, τις συμβουλές του Πάμπλο Γκαρσία και την προσπάθεια μετάβασης στην πρώτη ομάδα.
Πηγή: paok24.com
«Ο Γκαρσία ξέρει πώς να κερδίζει παιχνίδια και πρωταθλήματα»
Με την απονομή του τροπαίου στο γήπεδο της Τούμπας έπεσε η αυλαία της εντυπωσιακής πορείας προς την κορυφή για την πρωταθλήτρια ομάδα της Κ19 του ΠΑΟΚ.

Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης, γκολκίπερ της ομάδας του Δικεφάλου, φιλοξενήθηκε στο radioprimo.gr και αναφέρθηκε στο φετινό «ταξίδι» του συνόλου του Πάμπλο Γκαρσία:

«Η απονομή συνοδεύτηκε και από ένα παιχνίδι με την Κ17 του ΠΑΟΚ καθώς πρέπει να μπει σε αγωνιστική δράση ενόψει του Final-4 του δικού της πρωταθλήματος.

Φέτος η σεζόν ήταν δύσκολη, γιατί ο στόχος ήταν διπλός. Μέχρι ένα σημείο καταφέραμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, αλλά χρειαζόμασταν μεγαλύτερη συγκέντρωση και τύχη.

Ο δρόμος για το πρωτάθλημα ήταν επίσης δύσκολος, γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν συνεχώς κοντά μας, κυνηγούσαν κάθε παιχνίδι για να το κερδίσουν, πίστευαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν, αλλά στο τέλος ήμασταν εμείς αυτοί που κατακτήσαμε τον τίτλο και όλοι συνέβαλαν στο να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το αν τους επηρέασε η αλλαγή του ηλικιακού ορίου:

«Η ομάδα ήταν καινούργια και υπήρξαν δυσκολίες στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Μέσα από τις προπονήσεις όμως πήραμε μπρος για το πρωτάθλημα. Μετά από μία ισοπαλία με τον Ατρόμητο, τα αφήσαμε όλα πίσω για να κοιτάξουμε το στόχο μας που δεν ήταν άλλος από τον τίτλο».

Για τον «αρχιτέκτονα» της επιτυχίας, τον Πάμπλο Γκαρσία:

«Ξέρει πώς να κερδίζει παιχνίδια και πρωταθλήματα. Δεν μας άφηνε να μπούμε χαλαροί σε κανένα παιχνίδι. Μας διδάσκει να είμαστε οικογένεια, να βάζουμε κάτω τον εγωισμό μας και ξέρει πάντα πώς να μας εμψυχώνει».

Σχετικά με τους εντυπωσιακούς αριθμούς της ομάδας σε επίθεση και άμυνα:

«Κοιτούσαμε απλώς σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε».

Για την απότομη διακοπή της αγωνιστικής δράσης λόγω του κορονοϊού:

«Σταμάτησαν ξαφνικά οι προπονήσεις. Μας είπαν ότι προέχει η υγεία όλων μας. Από εκεί και πέρα οι προπονητές μας και οι γυμναστές μας, έβγαλαν ατομικά προγράμματα ώστε να τα ακολουθούμε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας».

Τέλος, για την μετάβαση στην πρώτη ομάδα:

«Ο κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στην πρώτη ομάδα και την Κ19, όχι όμως προς τη δύναμη και την τεχνική, αλλά κυρίως ως προς τον ρυθμό. Μέσα από τις προπονήσεις κοιτάζεις να γίνεσαι καλύτερος. Είναι θέμα μυαλού. Ο ρυθμός στην πρώτη ομάδα είναι πιο γρήγορος, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται και αυτές γρήγορα. Ακόμη πιο δύσκολο όταν αυτό πρόκειται για τη θέση του τερματοφύλακα που αγωνίζομαι. Στην πρώτη ομάδα παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες, υπάρχει πίεση και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Με σκληρή προπόνηση όμως φτάνεις πάντα στο επιθυμητό επίπεδο».

Διαβάστε ακόμη...