“Λείπει το DNA ΠΑΟΚ από τον… ΠΑΟΚ”

Από sfina.gr: Για τους παίκτες που έστειλε για να δοκιμαστούν στον ΠΑΟΚ, αλλά και για την γενικότερη εικόνα της ομάδας στα πλέι οφ μίλησε ο Γιώργος Τουρσουνίδης.
Πηγή: sfina.gr
“Λείπει το DNA ΠΑΟΚ από τον… ΠΑΟΚ”

Ο «Τούρσου» στάθηκε ότι ο Δικέφαλος θα πρέπει να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του ενόψει της επόμενης σεζόν και πως με μια πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου και της δεύτερης θέσης η χρονιά θα θεωρηθεί επιτυχημένη.

Αναλυτικά όσα είπε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου:

Για τους δυο παίκτες που έστειλε για να δοκιμαστούν στον ΠΑΟΚ: "Είναι δυο παιδιά που παίζουν στην ανδρική ομάδα αλλά είναι πιτσιρίκια. Είναι σε καλή ηλικία και η εικόνα τους έιναι πάρα πολύ καλή. Πρόκειται για αξιόλογα παιδιά και ενημέρωσα τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για να μπορέσουν να δοκιμαστούν στην ομάδα. Εγώ απλά έκανα την εισήγηση μου και ελπίζω να πάνε όλα καλά για τα παιδιά για να μείνουν στον ΠΑΟΚ.

Είναι κλειστή η κοινωνία, η πρόσβαση είναι δύσκολη για τις μεγάλες ομάδες. Έτυχε να είμαι εγώ εδώ στους Παξούς και με τις διασυνδέσεις μου με κάποιους ανθρώπους, προσπαθώ να βοηθήσω κάποια ταλαντούχα παιδιά. Για μένα ο ΠΑΟΚ έιναι η δεύτερη οικογένεια μου. Εγώ θα παραμείνω στους Παξούς και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Τα παιδιά είναι από προχθες στην Θεσσαλονίκη και σήμερα θα γίνει ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε Κ17 και Κ19 για να δουν κάποια παιδιά στον ΠΑΟΚ γενικότερα. Θα μείνουν για λίγες μέρες ακόμα και θα δούμε τι θα μας πουν οι ιθύνοντες της ομάδας. Από ότι έμαθα πάντως στις πρώτες προπονήσεις τα πήγαν πολύ καλά, αλλά θα δούμε.

Για τα παιδιά είναι η αλήθεια ότι θα έχουν μόνο κέρδος. Είναι μεγάλη υπόθεση μια τέτοια διαδικασία, μακάρι να βρεθούνε και άλλες τέτοιες περιπτώσεις για να μεταφέρω την εισήγηση μου στον ΠΑΟΚ".

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: "Η εικόνα ήταν πολύ καλύτερη από την πρεμιέρα. Ειδικά στο πρώτο ημιχρονο έχασε ευκαιρίες, ήταν κυρίαρχος αλλά η γενικότερη εικόνα είναι ότι χαθήκανε τα πάντα φέτος. Ήρθε η διακοπή λόγω κορονοϊού και νομίζω ότι πρέπει γρήγορα να ξεχάσουμε τι συνέβη φέτος και να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ούτως ώστε την νέα σεζόν να παρουσιαστούν ακόμα καλύτερη άπαντες μέσα στην ομάδα. Μετά από την περσινή τρελή και αξέχαστη χρονιά, ήρθε μια πολύ μέτρια σεζόν και πρέπει γρήγορα να γίνουν κινήσεις για να βελτιωθούν.

Μου έκανε εντύπωση φέτος ο Μίσιτς, είναι αυτός που ξεχώρισε από τον ΠΑΟΚ φέτος. Ο Γιαννούλης έχει τρομερή άνοδο και δεν είναι τυχαίο ότι είναι από τα εργαλεία του προπονητή. Αν στεκόμουν κάπου σε επίπεδο παικτών, θα έμενα σε αυτούς τους δυο".

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: "Πρέπει να παρουσιαστεί διαφορετικός στην συνέχεια. Είναι καλύτερη ομάδα τόσο από την ΑΕΚ όσο και από τον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει να το δείξει μέσα στο γήπεδο για να πάρει την 2η θέση. Σίγουρα ο θεσμός του Κυπέλλου είναι ένας σημαντικός στόχος και αποτελεί κίνητρο το να πάρει για τέταρτη φορά τον συγκεκριμένο τίτλο. Επιβάλλεται να έρθει η 2η θέση και το Κύπελλο για να... σβηστεί η απώλεια του φετινού πρωταθλήματος".

Για το DNA του ΠΑΟΚ: «Το DNA του ΠΑΟΚ λείπει αυτή την στιγμή από την ομάδα. Οφείλεται στο γεγονός ότι παίζουν αρκετοί ξένοι παίκτες και δεν υπάρχουν οι παίκτες που θα περάσουν τα μηνύματα στα αποδυτήρια για το τι σημαίνει ΠΑΟΚ και τι σημαίνει Τούμπα. Όταν από την 18αδα, οι 15 είναι ξένοι και οι 3 Έλληνες δεν μπορούμε να λέμε πολλά πράγματα. Για μένα είναι πολύ άσχημο, γιατί υπάρχουν παιδιά από την Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν. Ο ΠΑΟΚ έχει τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα και πρέπει να τις εκμεταλλευτεί. Υπάρχει πολύ ταλέντο στον ΠΑΟΚ και το ξέρουν όλοι. Είδαμε τον Γιαννούλη, ότι ήρθε και κάνει την διαφορά. Γιατί να παίξει ένας ξένος; Βλέπουμε τον Πέλκα, τον Λημνιό... γενικότερα. Δεν μου κάθεται καλά, αλλά είναι μια μεγάλη συζήτηση.

Στα δικά μας τα χρόνια όταν παίζαμε, παίρναμε μηνύματα τι εστί ΠΑΟΚ, ποια ματς είναι σημαντικά και εμείς με την σειρά μας το περνούσαμε στους καινούργιος που έρχονταν. Ο Βιεϊρίνια είναι ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να πει πέντε πράγματα παραπάνω για τον ΠΑΟΚ και να τον σέβονται".

Διαβάστε ακόμη...