Ο Αμπέλ για μεταγραφή της… Μπαρτσελόνα!

Από inpaok.com : Ένα από τα «παιδιά» του Αμπέλ Φερέιρα στην Μπράγκα, ο Τρινκάο είναι έτοιμος για το… άλμα στην Μπαρτσέλονα, που τον έχει ήδη ανακοινώσει για το επερχόμενο καλοκαίρι.
Πηγή: inpaok.com
Ο Αμπέλ για μεταγραφή της… Μπαρτσελόνα!

Για την μεταγραφή αυτή μίλησε στην Καταλανική «Sport» ο προπονητής του ΠΑΟΚ εκθειάζοντας τον πρώην ποδοσφαιριστή του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον χαρακτήρα του Τρινκάο:

«Τρία είναι τα χαρακτηριστικά που ορίζουν τον Τρινκάο. Η φιλία, ο σεβασμός και η ανταγωνιστικότητα. Το τελευταίο είναι αυτό που με κάνει να είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει στην Μπαρτσελόνα, επειδή έχει το πνεύμα του πρωταθλητή. Είναι ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς νεαρούς παίκτες που έχω προπονήσει ποτέ».

Για το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα:

«Είναι… εγκέφαλος. Είναι ένας παίκτης που αν του πείτε να κάνει δέκα, θα κάνει δώδεκα. Είναι πολύ καλά μορφωμένο άτομο από μια εξαιρετική οικογένεια με πολύ καλές αξίες. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και το ταλέντο, έχει τα πάντα για να πετύχει

Επίσης, πάντα έκανα μια συνέντευξη στους ποδοσφαιριστές μου, ζητώντας τους να περιγράψουν τον εαυτό τους. Όταν του το έκανα, παρατήρησα μια εντυπωσιακή εμπιστοσύνη στις ικανότητες του. Αυτό μπορεί να φανεί και στο γήπεδο αλλά επιμένω, ότι το καλύτερο πράγμα που έχει είναι η νοοτροπία του».

Για την θέση του στο γήπεδο:

«Δεν είναι καθαρός εξτρέμ, δεν είναι ένας παίκτης που παίζει στην γραμμή. Του αρέσει να υποδέχεται την μπάλα και να κόβει προς τα μέσα με το αριστερό πόδι. Μην περιμένετε να παίζει στα άκρα. Είναι ένας νέος ποδοσφαιριστής αλλά καταλαβαίνει το παιχνίδι. Καταλαβαίνει τι του ζητά ο προπονητής, είναι πολύ έξυπνος».

Από τι θα εξαρτηθεί η επιτυχία του στη Μπαρτσελόνα:

«Από τους παίκτες στη θέση του. Εννοώ ότι σε αυτή την ηλικία χρειάζεται ευκαιρίες, ειδικά σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα. Σε μια ομάδα όπου παίζουν οι Μέσι, Γκριεζμάν και Ντε Γιονγκ, ίσως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να πάρεις μια ευκαιρία».

Για το πως μπορεί να βοηθήσει την Μπαρτσελόνα:

«Στο 4-3-3 μπορεί να παίξει σε θέση Τσάβι ή Ινιέστα. Στο κέντρο του γηπέδου και μεταξύ των γραμμών. Είναι ένας παίκτης που παίζει σε αυτούς τους χώρους πολύ καλά. Το έκανε μαζί μου στην δεύτερη ομάδα της Μπράγκα και συνεχίζει να το κάνει»

Για το αν μπορεί να συγκριθεί με τους Σιμάο, Κουαρέσμα και Φίγκο που πέρασαν επίσης από την Ισπανία τα προηγούμενα χρόνια:

«Δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Στο επίπεδο των χαρακτηριστικών μοιάζει περισσότερο με τον Φίγκο, ο οποίος δεν ήταν γρήγορος εξτρέμ. Δεν είχε την ταχύτητα του Σιμάο ή το Κουαρέσμα αλλά είναι ένας έξυπνος παίκτης που δεν αφήνει τον εαυτό του να παρασυρθεί. Ο Κρόιφ είχε πει ότι ο αμυντικός πρέπει να ξέρει τι κάνει ο επιθετικός. Και αυτό ο Τρινκάο μπορεί να το κάνει».

Διαβάστε ακόμη...