Τα 4 σημεία που έκριναν το ντέρμπι της Τούμπας

Aπό rpress.gr:Όσοι περίμεναν με ανυπομονησία το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής των playoffs μάλλον απογοητεύτηκαν. Κακό ποιοτικά παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό όμως και τον Μάρτινς να κερδίζει στη "σκακιέρα" τον Αμπέλ Φερέιρα. Τέσσερα ήταν τα βασικά σημεία στα οποία κρίθηκε το ματς.
Πηγή: repress.gr
Τα 4 σημεία που έκριναν το ντέρμπι της Τούμπας

Το εύκολο σπάσιμο της πίεσης του ΠΑΟΚ
Ο δικέφαλος και σε αυτό το παιχνίδι προσπάθησε να πιέσει ψηλά τον αντίπαλο για να οδηγήσει σε λάθη κυρίως τα αργά στόπερ του. Ο Μάρτινς όμως είχε ετοιμάσει το αντίδοτο. Με τον Μπουχαλάκη κυρίως και το Γκιγέρμε κάποιες φορές να λειτουργούν σαν στηρίγματα, με τα χαφ των γηπεδούχων να τους δίνουν πολύ χώρο, το pressing του ΠΑΟΚ έσπαγε σχετικά εύκολα.

Το κλείσιμο των χώρων από τον Ολυμπιακό
Ο Μάρτινς παρέταξε την ομάδα του με πολύ σφιχτές γραμμές όταν αμυνόταν, με την τετράδα της άμυνας να έχει μόλις λίγα μέτρα απόσταση από τους μέσους. Έτσι με αυτήν τη συνοχή, δεν έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να περάσει πάσες στο μεσοδιάστημα και να γίνει απειλητικός από τον άξονα, αναγκάζοντάς τον να επιτίθεται κυρίως από τα πλάγια.

Οι αργές επιλογές στην τελική προσπάθεια από τον ΠΑΟΚ
Τις ελάχιστες φορές που οι γηπεδούχοι είχαν προϋποθέσεις για κάποια ευκαιρία, η τελική τους ενέργεια ήταν υπερβολικά αργή. Ακόμα και μετά το 70′ με τις αλλαγές που έγιναν και κυρίως με την είσοδο του Πέλκα, το σκηνικό δεν άλλαξε και η ανάπτυξη του δικεφάλου στο επιθετικό τρίτο ήταν υπερβολικά αργή και προβλέψιμη.

Το λάθος του Βιεϊρίνια και η κλάση του Ελ Αραμπί
Φυσικά το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού μπήκε από ατομικό λάθος του αρχηγού του ΠΑΟΚ στα πλάγια έξω από την περιοχή, οπότε είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία που έκριναν το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα ο Βαλμπουενά έσπασε τη μπάλα σωστά και ο Ελ Αραμπί σκόραρε τη μοναδική κλασική ευκαιρία της αναμέτρησης, αποδεικνύοντας ξανά ότι όποια ομάδα έχει σέντερ φορ της κλάσης του (όπως είχε ο ΠΑΟΚ τον Πρίγιοβιτς) έχει και προβάδισμα για τον τίτλο.

Διαβάστε ακόμη...