Ένα διπλό στον Πειραιά που έκανε αίσθηση! (1958)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 8/6/1958, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1957-1958...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ένα διπλό στον Πειραιά που έκανε αίσθηση! (1958)

Ο Δικέφαλος με τον Διονύση Μινάρδο στον πάγκο του, πήρε ένα μεγάλο διπλό από τον μετέπειτα πρωταθλητή, ένα διπλό που έκανε αίσθηση σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα, επικρατώντας με 0-1 (Χαβανίδης στο 3').

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε για 2η φορά εκείνη τη σεζόν τον Ολυμπιακό, καθώς στις 2/3/1958 τον είχε κερδίσει στη Θεσσαλονίκη με το ίδιο σκορ (Λέανδρος στο 35').

Η ομάδα παρατάχτηκε στο Καραϊσκάκη κομπλέ, καθώς είχε επιστροφές βασικών παικτών, οι οποίοι απουσίασαν στα προηγούμενα παιχνίδια, για διάφορους λόγους ο καθένας.

Η φάση στην οποία σημειώθηκε το μοναδικό γκολ του αγώνα, ξεκίνησε από δυνατό σουτ του Κουιρουκίδη, το οποίο απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Το κόρνερ το εκτέλεσε ο Κιουρτζής με πάσα προς τον Παπαϊωάννου, αυτός σέντραρε συρτά, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Χαβανίδης και από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι μετά το 10' άρχισαν να πιέζουν την εστία μας, όμως ο εκπληκτικός εκείνο το απόγευμα Πρόγιος κατέβασε τα ρολά και με πολλές μεγάλες επεμβάσεις κράτησε την εστία μας απαραβίαστη, ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Καλοφυσούδη.

Οι γηπεδούχοι είχαν σοβαρά παράπονα από τον διαιτητή, καθώς δεν τους έδωσε καμιά 200αριά πέναλτι που ζήτησαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, με εντυπωσιακά μακροβούτια.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κεμανίδης, Κουιρουκίδης, Λέανδρος, Πρόγιος, με τον τελευταίο να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του με την ασπρόμαυρη φανέλα, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Μπέμπης, Ψύχος, Κοτρίδης.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Θεοδωρίδης, Ρωσσίδης, Σούλης, Στεφανάκος, Κοτρίδης, Τσαντάκης, Μεσολογγίτης, Πολυχρονίου, Υφαντής, Μπέμπης, Ψύχος.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Τσίντογλου, Καμαλακίδης, Λέανδρος, Παπαϊωάννου, Κουιρουκίδης, Χαβανίδης, Κιουρτζής.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1957-1958 τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας 42 βαθμούς με 5 νίκες, 10 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 32-38.

* Τα 32 γκολ τα σημείωσαν οι: Κιουρτζής 6, Κουιρουκίδης 6, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 4, Κατικαρίδης 3, Καλογιάννης 2, Γιεντζής 2, Παπαίωάννου 2, Κουτουξίδης 1, Κεμανίδης 1.

* Το ρόστερ της ομάδας το αποτελούσαν οι: Πρόγιος, Λύμπος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Κερμενίδης, Μάρκοβιτς, Καρατζάς, Κουτουξίδης, Καμαλακίδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Γιαννέλος, Παπαϊωάννου, Κατικαρίδης, Κιουρτζής, Γιεντζής, Παπαευστρατίου, Δημητριάδης, Τσακιρίδης, Μαμόπουλος, Ασβεστόπουλος.

* Τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα τις κατέγραψε ο Λέανδρος (21), ακολούθησαν με 19 οι Καλογιάννης – Κεμανίδης και με 18 οι Κιουρτζής – Κατικαρίδης - Χασιώτης...

* Και κάτι αξιοσημείωτο που συνέβη εκείνη τη σεζόν 1957-1958. Ο Ολυμπιακός ως το 1960, είχε να χάσει δύο φορές μέσα στη σεζόν από τον ίδιο αντίπαλο, από το 1930, όταν και την είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Κατάφερε να το κάνει αυτό ο ΠΑΟΚ!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Καμαλακίδης, Πετρίδης, Λέανδρος, Χαβανίδης και δύο οπαδοί του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν το διπλό ...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...