Η κίνηση των βετεράνων

Από paok24.com:Με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης
Πηγή: paok24.com
Η κίνηση των βετεράνων

Πρώην ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό και καθάρισαν τμήμα της οδού Δημητρίου Γούναρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Φόρεσαν πλαστικά γάντια μιας χρήσης και μάζεψαν σκουπίδια από την περιοχή της Ροτόντας και από ένα τμήμα του πεζόδρομου της πλατείας Ναυαρίνου (Δ. Γούναρη), παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εθελοντικής δράσης του κεντρικού δήμου, ενταγμένης στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή, που συμμετείχαν στη δράση ήταν οι Κώστας Ορφανός, Νέτο Γκουερίνο, Κώστας Μαλιούφας, Γιάννης Βένος, Γιώργος Φοιρός, Κώστας Αϊδινίου και Λάκης Παπαϊωάννου, ενώ παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο δήμαρχος συνομίλησε με περαστικούς και μοίρασε λουλούδια, ενώ σε δηλώσεις του υπογράμμισε τη σημασία του μηνύματος προς όλους να διατηρούν καθαρή την πόλη και το περιβάλλον της.

"Για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό κάθε πολίτης να αγκαλιάσει αυτή την παιδεία αυτήν την λογική ότι αγαπώ το περιβάλλον , το προστατεύω και ζω οικολογικά με βάση το γνώμονα ότι το περιβάλλον μας επιστρέφει ακριβώς αυτά που του προσφέρουμε κι εμείς" δήλωσε ο κ. Ζέρβας. Μετά την απομάκρυνση των σκουπιδιών ακολούθησε καθαρισμός των αίθριων χώρων με νερό με ειδικά μηχανήματα από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου.

Η δράση στον άξονα της οδού Δ. Γούναρη, όπως και πολλές άλλες που έγιναν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία της πόλης, οργανωθήκαν με τη συνέργεια τριών αντιδημάρχων, του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη, του αντιδημάρχου Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Πέτρου Λεκάκη και του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκου Ζειμπέκη. Στη δράση στην οδό Δ. Γούναρη έδωσε το παρών και ο αντιδήμαρχος Π. Λεκάκης, καθώς και η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια ενός δικτύου εθελοντικών οργανώσεων της πόλης, έγιναν στο πάρκο στη Λ. Στρατού στο ύψος Γ' ΣΣ, στο πάρκο των Εθνών στην οδό Λαγκαδά, στον πύργο του Τριγωνίου, στο πάρκο της Τούμπας, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, στο πάρκο Γενναδείου στην Τριανδρία, στη νέα παραλία και στους Κήπους του Πασά.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μοιράστηκαν δύο χιλιάδες φυτά από τα φυτώρια του δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμη...