Κερμανίδης: «Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει, θα... ταρακουνήσει τους πάντες»

Απο sdna.gr: Για το επικείμενο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, αλλά και για τις ακαδημίες στην Ελλάδα, μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, Παναγιώτης Κερμανίδης.
Πηγή: sdna.gr
Κερμανίδης: «Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει, θα... ταρακουνήσει τους πάντες»

Αναλυτικά όλα όσα είπε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ:

«Είναι μια πραγματικότητα ότι το ντέρμπι θα κριθεί στην δύναμη και το πάθος. Οι παίκτες έχουν χάσει τον αγωνιστικό τους ρυθμό λόγω της αποχής, αλλά σε ένα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Είναι κρίμα που δεν θα υπάρχει κόσμος στην εξέδρα.

Δεν είναι ομάδα που θα κλειστεί ο Ολυμπιακός, όπως και ο ΠΑΟΚ. Είναι δυο επιθετικογενείς ομάδες και θα προσπαθήσουν να παίξουν, θα παίξει ρόλο το ποιος από τους δυο θα επιβάλλει τον ρυθμό του.

Δεν ξέρω το κίνητρο που έχει ο ΠΑΟΚ για τον συγκεκριμένο αγώνα και ο Ολυμπιακός έρχεται στην Τούμπα για δυο αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Πρέπει να δείξει πολύ μεγάλο πάθος για να πάρει την νίκη. Αν κερδίσει θα προβληματίσει τον αντίπαλο και θα δώσει μεγάλη αισιοδοξία σε όλους. Θα έχει... φόβο ο Ολυμπιακός στην συνέχεια αν χάσει στην Τούμπα. Περιμένω ότι παιχνίδι σε παιχνίδι οι ομάδες θα βελτιώνονται, αλλά η πρεμιέρα είναι ένα αίνιγμα γιατί δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι όλοι. Θα είναι καλό για τον ΠΑΟΚ να κερδίσει για να... ταρακουνήσει τους πάντες και τα πάντα.

Έχει... μάθει να παίζει ο ΠΑΟΚ χωρίς κόσμο γιατί αρκετές φορές έχει χρειαστεί να αγωνιστεί σε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Οι απουσίες που θα έχει ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρές, αλλά υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν και να κάνουν την διαφορά. Είναι ένα ντέρμπι και θα κριθεί στο ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη και στις λεπτομέρειες.

Θέλω να δω την όρεξη που έχουν παίκτες για να παίξουν και να μην παρακολουθήσουμε ένα παιχνίδι... αγγαρείας. Από πλευράς ΠΑΟΚ γνωρίζουν οι περισσότεροι παίκτες ότι θα παίζουν και του χρόνου εδώ, δεν έχει πολλές εκκρεμότητες με τα συμβόλαια.

Αν είναι ο καλός ο Μπίσεσβαρ μπορεί να κάνει την διαφορά, είναι ένας καθοριστικός παίκτης για τον ΠΑΟΚ. Όταν είναι καλά ο Μπίσεσβαρ, είναι καλύτερη όλη η ομάδα. Μεγάλο ρόλο θα παίξει σε ένα ντέρμπι, αλλά και γενικά, το ποιος θα βάλει το πρώτο γκολ για να πάρει την ψυχολογία. Καλό θα ήταν να βάλει πρώτος γκολ ο ΠΑΟΚ για να βοηθήσει την ομάδα να πάρει τα πάνω της.

Μου έλειψε πολύ το ποδόσφαιρο όλο αυτό το διάστημα. Εμείς που γεννηθήκαμε μέσα στα γήπεδα, ήταν σαν να μας πήραν την ζωή μας. Κλεισμένοι στο σπίτι όλη μέρα και είχα βγάλει κάποια βίντεο που κλωτσούσα την μπάλα μέσα στο σπίτι για να δείξει στα παιδιά ότι υπάρχουν λύσεις. Το ποδόσφαιρο είναι μέσα στο αίμα μου και ήταν δύσκολο για μένα.

Αυτή την ακαδημία που συντηρώ εδώ και 20 χρόνια, μου έχει ζωή, διάθεση. Αισθάνομαι... νέος που προπονώ νέα παιδιά και αυτό το καλύτερο για μένα. Να βλέπω μικρά παιδιά να χαίρονται και να αγαπάνε το ποδόσφαιρο.

Έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό οι ακαδημίες στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Βόρεια Ελλάδα. Πολλές ΠΑΕ ασχολούνται πλέον επισταμένα και παίρνουν παιδιά καλούς προπονητές. Έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο ο ανταγωνισμός και εμείς είμαστε πλέον οι «αιμοδότες» τους. Παντού υπάρχουν ταλέντα και τώρα είναι η ευκαιρία μέσα από όλη αυτή την δυσάρεστη κατάσταση να ρίξουν βάρος οι παράγοντες σε αυτό τον τομέα.

Θα περίμενα να βγαίνουν αρκετοί παίκτες από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη να επενδύει τόσα λεφτά κάθε χρόνο. Έχει φοβερό υλικό ο ΠΑΟΚ στις ακαδημίες. Το καλύτερο υλικό στην Ελλάδα από πλευράς ταλέντων και σας το λέω αυτό γιατί παίζουμε συνέχεια αντίπαλοι στα πρωταθλήματα των ακαδημιών. Μπορεί να πάρει όποιον θέλει από την Ελλάδα από πλευράς ταλέντων.

Όλοι μπορούν να παίξουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αρκεί ο μαέστρος δηλαδή ο προπονητής ή ο τεχνικός διευθυντής, πραγματικά να έχουν το μυαλό τους να αναδείξουν παίκτες. Φέτος για παράδειγμα πήρε τρεις παίκτες από την Κ19, τους είχε στον πάγκο ο Φερέιρα. Σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι κέρδιζε με 3-0 και αντί να βάλει ένα από αυτά τα παιδιά, βάζει τον Βιεϊρίνια. Άρα καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει πρόθεση να αναδειχθούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές.

Είχαμε καλές αποδοχές για εκείνη την εποχή, καμία σχέση με το σήμερα, αλλά αυτό που δεν πληρώνεται με όσα εκατομμύρια και αν παίρναμε είναι η αναγνώριση και η αγάπη που μας δίνει ο κόσμος κάθε μέρα εδώ. Κέρδισα πολλά περισσότερα σε όλα τα υπόλοιπα από την παρουσία μου στον ΠΑΟΚ. Αυτό που ζω κάθε μέρα εδώ στην Θεσσαλονίκη, δεν το αλλάζω με όλα τα εκατομμύρια του κόσμου».

Διαβάστε ακόμη...