Τα play-off και οι στιγμές των Μαουρίτσιο και Βέρνμπλουμ

Από paok24.com:Ο τραυματισμός του Ντόουγκλας Αούγκουστο έβαλε σε μπελάδες όχι μόνο τον Βραζιλιάνο, αλλά και όλο τον ΠΑΟΚ, που έχει μείνει με λίγες λύσεις εν όψει play-off.
Πηγή: paok24.com
Τα play-off και οι στιγμές των Μαουρίτσιο και Βέρνμπλουμ

Η εβδομάδα για τον ΠΑΟΚ, ήταν μία από τις χειρότερες της σεζόν. Ναι μεν αγώνες δεν υπάρχουν, αλλά όταν ένας από τους βασικούς παίκτες της ομάδας αποχωρεί με ρήξη χιαστού, τότε όλα γίνονται ρευστά για τον ίδιο, την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος μέσος, μπορεί να μην έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ, αλλά δίπλα στον Μίσιτς είχαν ένα πολύ καλό δίδυμο τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη, τους καλύτερους μήνες του φετινού ΠΑΟΚ στη σεζόν.

Πλέον με την απώλεια του, λιγοστεύουν και οι λύσεις για έναν χώρο που είναι ο κινητήριος μοχλός όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά όλων των ομάδων. Πέραν του Μίσιτς που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας, οι επόμενες λύσεις είναι ο Μαουρίτσιο και ο Εσίτι, με τον Βέρνμπλουμ να αποτελεί ερωτηματικό, αλλά και τον Ελ Καντουρί να μην μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση δίπλα στον Κροάτη.

Έτσι οι δύο παίκτες που ήταν στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας μέσα στην καραντίνα τώρα καλούνται να μπουν όχι απλά στην εξίσωση της νέας εποχής, αλλά να κουβαλήσουν τον ΠΑΟΚ σε 10 παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά για την επόμενη χρονιά.

Από την μία ο Μαουρίτσιο, πρέπει να αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι εάν θέλει ένα νέο συμβόλαιο με καλούς για τον ίδιο οικονομικές απολαβές και μέσα στα δεδομένα του ΠΑΟΚ θα πρέπει να πείσει και με τις επόμενες εμφανίσεις του ότι μπορεί να έχει έναν αντίστοιχο ρόλο όπως και την περασμένη τριετία στην ομάδα. Όταν ζητάς ένα μεγάλο συμβόλαιο θα πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις για την ομάδα και όχι ο ρόλος σου να είναι συμπληρωματικός, σε σχέση με τους συμπαίκτες σου. Ναι μπορεί η καραντίνα και η αποχή να μην τον βοηθήσει, αλλά και οι αντίπαλοί του, τις ίδιες μέρες έκαναν προπόνηση και με τον ίδιο τρόπο έμειναν εκτός αγώνων τους προηγούμενους μήνες.

Από την άλλη μεριά ο Βέρνμπλουμ θα πρέπει να αποδείξει ότι ακόμα μπορεί να λογίζεται στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια του ΠΑΟΚ είχε την ατυχία του περσινού τραυματισμού στη Λιβαδειά, αλλά έχοντας περάσει 1,5 χρόνος από την εγχείρηση θα πρέπει να δούμε επιτέλους εάν μπορεί να επιστρέψει στα γήπεδα ή όχι. Άλλωστε όπως είχατε διαβάσει και στο PAOK24, όταν έγινε συζήτηση για τη λύση της συνεργασίας με κοινή αποδοχή, ο ίδιος ζήτησε πάνω από το μισό του συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά. Όταν όμως ζητάς τέτοια νούμερα από την ομάδα σου δεν θα πρέπει να μπορείς και να τους αποδείξεις ότι ακόμα καταλογίζεται σαν ένας παίκτης υψηλού επιπέδου; Για αυτό το λόγο άλλωστε δεν μπήκε και πάλι στις ομαδικές προπονήσεις και στα εσωτερικά διπλά της ομάδας; Σίγουρα η θέση του και οι ικανότητες του μπορούν να συνδράμουν στην ομάδα του ΠΑΟΚ για τα play-off και έτσι και οι ίδιοι είτε μείνουν, είτε αποχωρήσουν από τον ΠΑΟΚ θα το κάνουν με υπερηφάνεια, ξέροντας ότι έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για την εξέλιξη του συλλόγου.

Διαβάστε ακόμη...