«Μπαρουτοκαπνισμένος» και άκρως... ποδοσφαιρικός!

Από paok24.com: Δεν είναι αυτονόητο πως όλοι οι δικαστές - διαιτητές του CAS έχουν... μυρωδιά από ποδόσφαιρο. Σε αυτή την κατηγορία πάντως, δεν ανήκει σίγουρα ο Ναν Μάνφρεντ, ο Ολλανδός νομικός που ορίστηκε να προεδρεύσει στην εκδίκαση της προσφυγής του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
«Μπαρουτοκαπνισμένος» και άκρως... ποδοσφαιρικός!

Γεννημένος στις 21 Απριλίου 1960 στην Ολλανδία, ο Ναν Μάνφρεντ υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από την ηλικία των 18 έως τα 26 αγωνιζόμενος ως εξτρέμ, με την παρουσία του στην Τέλσταρ το 1986 να είναι και η τελευταία του στα γήπεδα, αντιλαμβανόμενος πως δεν προορίζεται για... μεγάλα πράγματα στο χορτάρι αλλά στις αίθουσες δικαστηρίων.

Ο 60χρονος πλέον δικαστής, αφιερώθηκε στη νομική αφότου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια από το 1985 ασκεί τη δικηγορία, ενώ από το 1998 είναι συνεργάτης της νομικής φίρμας "De Kempenaer Advocaten N.V.", η οποία εδρεύει στο Άρνεμ!

Από το 2002 δε έως και σήμερα, ο Μάνφρεντ αποτελεί μέλος του CAS με την ιδιότητα του διαιτητή - δικαστή, γεγονός που αν μη τι άλλο έχει τη δική του σημασία από τη στιγμή που το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο αξιολογεί ανά τετραετία τα μέλη του.

Όπως διαβάσατε και χθες στο PAOK24, o Mάνφρεντ ήταν πρόεδρος στην υπόθεση της έφεσης του πρώην προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, διατηρώντας την εξαετή ποινή αποκλεισμού που του είχε επιβληθεί λόγω διαφθοράς, ενώ στα 18 χρόνια καριέρας του στο CAS έχει υπάρξει διαιτητής σε περισσότερες από 150 υποθέσεις! Την τελευταία τετραετία δε είναι αναπληρωτής δικαστής σε ολλανδικό δικαστήριο και την τελευταία πενταετία μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ενώ μιλάει άπταιστα γερμανικά και αγγλικά.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός έχουν το δικαίωμα βάσει των κανονισμών του CAS μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας να εκφράσουν τυχόν αντιρρήσεις τους για τον ορισμό του Μάνφρεντ στην υπόθεσή τους...

Διαβάστε ακόμη...