Οι αποφάσεις που «πέρασαν» από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ

Από paok24.com: Η σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ είχε να κάνει με τις οριστικές αποφάσεις για τα κριτήρια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League.
Πηγή: paok24.com
Οι αποφάσεις που «πέρασαν» από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ

Σε σχέση με αυτά που είχαν γίνει γνωστά από την προηγούμενη εβδομάδα, ενδιαφέρον έχει η δημιουργία μιας τριμελούς επιτροπής αδειοδότησης (ανάλογη της ΕΠΟ), η οποία θα αποτελείται από τον πρόεδρο, ένα μέλος που βρίσκεται τουλάχιστον 5 χρόνια στο συνεταιρισμό, καθώς και έναν ορκωτό ελεγκτή.

Η συγκεκριμένη επιτροπή θα εξετάζει τους φακέλους, πριν αυτοί πάνε στην Ε.Ε.Α. και αυτό, θα μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Αν αυτή η ημερομηνία, ισχύσει από φέτος και με δεδομένη απόφαση για 200.000 ευρώ στην εγγυητική επιστολή (60.000 + 140.000 ευρώ στο ταμείο ασφάλειας του ΕΣΑΚΕ), τότε πολλές ομάδες της Basket League, θα έχουν θέμα με την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στο νέο πρωτάθλημα. Μέσα σε αυτές, με τα τωρινά δεδομένα και ο ΠΑΟΚ...

Προφανώς και η συγκεκριμένη κίνηση, με τη σύσταση επιτροπής αδειοδότησης εντός ΕΣΑΚΕ, έχει να κάνει με την αυστηροποίηση των νέων κριτηρίων και παραμένει να διευκρινιστεί, αν η 30η Ιουνίου, είναι καταληκτική ημερομηνία και για τη φετινή σεζόν, κάτι που ήθελε η γνωστή «επτάδα» ομάδων (ΑΕΚ, Προμηθέας, Περιστέρι, Κολοσσός, Ρέθυμνο, Λαύριο και Ήφαιστος) που έχει καταθέσει διάφορες προτάσεις αυτό το διάστημα.

Διαβάστε ακόμη...