Η απόφαση της ΕΠΟ για το ποδόσφαιρο γυναικών

Από acpaok.gr: Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.
Πηγή: acpaok.gr
Η απόφαση της ΕΠΟ για το ποδόσφαιρο γυναικών

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ:

Επικύρωσε την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους της κ. Κ.Βρακά από τον κ. Γεώργιο Πανίδη, πρώτο τη τάξει αναπληρωματικό μέλος της.

Ενέκρινε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. της 30ής Ιουνίου 2020.
Αποφάσισε τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο. την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με θέμα την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Έκανε αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου για διακοπή και αναδιάρθρωση όλων των πρωταθλημάτων γυναικών. Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που διεκόπη, δεν προβλέπεται υποβιβασμός για καμία ομάδα. Πρωταθλητής γυναικών αγωνιστικής περιόδου 2019-20 αναδεικνύεται ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ως την ημερομηνία της διακοπής.

Ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης χορηγίας με την εταιρεία Vodafone για 2 ακόμη χρόνια.

Τέλος, από την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Ε.Ε. ότι τα αναπτυξιακά προγράμματα της ομοσπονδίας αξιολογήθηκαν για 2η συνεχόμενη χρόνιά στην βαθμίδα Gold Μedal της UEFA, η οποία είναι η ανώτατη βαθμίδα αξιολόγησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Τα προγράμματα απευθύνονταν σε γυναίκες και μικρές αναπτυξιακές ηλικίες και αφορούσαν στη διάδοση του ποδοσφαίρου και το fair play. Η αξιολόγηση αυτή επιτρέπει στην ΕΠΟ να χρηματοδοτηθεί για το 2021 από την UEFA με 200 χιλιάδες ευρώ, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στην ενίσχυση της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη...