Ισοπεδωτικός στο φινάλε των play offs (2011)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 25/5/2011, ένας καταιγιστικός ΠΑΟΚ, διέλυσε τον Ολυμπιακό Βόλου με 5-1 και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν 2010-2011, παίρνοντας τελικά τη δεύτερη θέση στα play offs...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ισοπεδωτικός στο φινάλε των play offs (2011)

Δυστυχώς η μεγάλη σε έκταση νίκη δε συνοδεύτηκε από την κατάληψη της πρώτης θέσης που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League, μιας και στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ "έχασε εύκολα" από τον Παναθηναϊκό!

Έπεσε λοιπόν η αυλαία του πρωταθλήματος με τον «Δικέφαλο» να κερδίζει πολύ εύκολα στην Τούμπα, μπροστά σε 20.000 οπαδούς ...

Ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε με σημαντικές απουσίες, αφού οι Ίβις - Έττο ήταν τραυματίες και οι Κοντρέρας - Γκαρσία -Τσιρίλο ήταν τιμωρημένοι από κάρτες με συνέπεια να μη δώσουν το παρόν στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

Ο Μάκης Χάβος προσπάθησε τις τελευταίες μέρες να βρει λύσεις και να καλύψει τις θέσεις τους με παίκτες που έχουν φέτος περιορισμένo χρόνο συμμετοχής.

Έτσι στην αρχική 11άδα βρέθηκαν ο Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, Λίνο, Μαλεζάς, Μπαλάφας και Σνάουτσνερ (από αριστερά προς τα δεξιά) στην άμυνα, Βιτόλο και Αρίας στον άξονα σαν κόφτες.

Μπροστά τους και πάλι σε ρόλο επιτελικού ο Φωτάκης, έχοντας στα πλάγια της μεσαίας γραμμής, δεξιά τον Σαλπιγγίδη και αριστερά τον Βιεϊρίνια. Μοναδικός προωθημένος ήταν και πάλι ο Στέφανος Αθανασιάδης, σε ένα σχήμα 4-2-3-1.

Η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε μόλις στο 9ο δευτερόλεπτο να ανοίξει το σκορ! Ο Λίνο μπήκε από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του Βόλου όπου ο επερχόμενος Σαλπιγγίδης πλάσαρε εύστοχα τον Γιακούποβιτς και έγραψε το 1-0.

Πριν καλά καλά προλάβει ο κόσμος να «συνέλθει» από το γρήγορο αυτό γκολ, ήρθε ο MVP της σεζόν για τον "Δικέφαλο", ο Αντελίνο Βιεϊρίνια να σημειώσει ένα καταπληκτικό δεύτερο γκολ, ένα γκολ ποίημα με σουτ κεραυνό έξω από την περιοχή. Η μπάλα καρφώθηκε στο "Γ" της εστίας, μέσα σε αποθέωση από τους 20.000 και πλέον θεατές.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ορεξάτος στο γήπεδο οι παίκτες μας έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και ο κόσμος στις εξέδρες χαιρόταν μια πολύ καλή εμφάνιση.

Πίεση σε όλες τις γραμμές και καλή κυκλοφορία της μπάλας ήταν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού στο διάστημα από την έναρξη της αναμέτρησης μέχρι τα μισά του ημιχρόνου.

Στο 25΄ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για να γίνει το 3-0 με τους Σαλπιγγίδη αρχικά και Φωτάκη στη συνέχεια να μην μπορούν να σκοράρουν από καταπληκτικές θέσεις και οι δύο.

Μεγάλη ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη και στο επόμενο λεπτό όταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ του «Δικεφαλου» σούταρε έξω από την περιοχή άουτ και ενώ ο Γιακούποβιτς ήταν εξουδετερωμένος.

Με τη συμπλήρωσε του μισάωρου ο ΠΑΟΚ είχε κάνει ήδη δύο αναγκαστικές αλλαγές. Αρχικά ο Μπαλάφας έδωσε τη θέση του στο Σαβίνι και στο 25΄ ο Χαλκιάς στον Κρέσιτς. Να σημειώσουμε ότι ο Χαλκιάς είχε εμφανίσει πρόβλημα τραυματισμού από το ζέσταμα αλλά ξεκίνησε...

Στο 39΄ο ΠΑΟΚ τριπλασίασε τα τέρματά του. Μετά από πολύ καλή προσπάθεια του Σνάουτσνερ από τα δεξιά –άδειασε με μια καταπληκτική ενέργεια τον αμυντικό- έκοψε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή και ο Αρίας με άπιαστο σουτ την έστειλε για τρίτη φορά να αναπαυθεί στο πλεκτό...

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, όπως ήταν λογικό ο ρυθμός έπεσε και το σφύριγμα του Γιάχου βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 3-0 και τους πάντες να είναι ικανοποιημένοι από το σκορ και το θέαμα που πρόσφερε σε εκείνο το πρώτο 45λεπτο ο Δικέφαλος.

Στην επανάληψη ο Σαλπιγγίδης ξαναχτύπησε στο 51΄, όταν με τη βοήθεια ενός αμυντικού έγραψε το 4-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη και ενώ ο Βόλος είχε προσπαθήσει νωρίτερα να μεταφέρει το παιχνίδι προς την περιοχή μας.

Όλων η προσοχή πλέον ήταν στραμμένη στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ αφού από το εκεί αποτέλεσμα εξαρτιόταν η θέση που θα έπαιρνε η ομάδα μας στην τελική κατάταξη των play offs.

H επόμενη μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 65' όταν μπήκε στο γήπεδο ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και γνώρισε από τον κόσμο την αποθέωση, Στο επόμενο λεπτό ο Βόσνιος με υποδειγματικό τρόπο πλάσαρε τον Γιακούποβιτς και έγραψε το 5-0! Οι στιγμές μοναδικές και ανεπανάληπτες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά το 5-0 η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε, ο ΠΑΟΚ κατέβασε στροφές και στο 82ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 5-1 με πέναλτι του Μάρτιν. Στην ίδια φάση πήρε κόκκινη κάρτα ο Σαβίνι και ο ΠΑΟΚ συνέχισε με «10».

Με τον ίδιο αριθμό ποδοσφαιριστών τελείωσε το παιχνίδι και ο Βόλος αφού στο 88΄αποβλήθηκε ο Σολάκης δεχόμενος δεύτερη κίτρινη από τον Γιάχο (την επεδίωξε).

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον κόσμο να αποθεώνει την ομάδα, όχι μόνο για τη σημερινή της νίκη, αλλά και για όλες τις καλές στιγμές που μας χάρισε φέτος κυρίως μέσα από την ευρωπαϊκή της διαδρομή!

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκε ο Μουσλίμοβιτς, αφού η σημερινή ήταν η τελευταία παρουσία του με τη φανέλα της ομάδας.

Δείτε όλο το παιχνίδι στο video που ακολουθεί:

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (30΄ Κρέσιτς), Σνάουτσνερ, Μπαλάφας (18΄ Σαβίνι), Μαλεζάς, Λίνο, Βιτόλο, Αρίας, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης (65΄ Μουσλίμοβιτς).

Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Ρόκας, Γκοταβός, Ζαραδούκας, Αλβαρέζ (62΄ Ζερής), Μόνχε, Μπρέσκα, Νέμεθ (39΄ Σέλεζι), Σολάκης, Μαρτίν.

......................................

Ο προπονητής του Δικεφάλου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα, εμφανώς συγκινημένος μίλησε για τη χρονιά που έκλεισε αλλά και για το μέλλον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάκη Χάβου:

"Θα το κρίνει ο κόσμος αν ήταν πετυχημένη η χρονιά. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως άλλο επιτυχημένη και άλλο επιθυμητή Πρωτόγνωρο τα 55 ματς για τον ΠΑΟΚ. Κάναμε καλά ματς και άσχημα που είναι φυσιολογικό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και τη συνεργασία. Να ευχαριστήσω και όλη την ΠΑΕ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

Ιδιαίτερα τέλος να ευχαριστήσω τον Ζαγοράκη για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη. Έκανα λάθη, αλάνθαστος είναι μόνο ο Θεός. Ότι έκανα το έκανα για το καλό της ομάδας. Να ευχαριστήσω τον κόσμο που δεν μας άφησαν ποτέ μόνους. Δώρο από το Θεό να είσαι προπονητής στον ΠΑΟΚ και το κρατώ μέσα μου".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη θέση: "Εγώ σας είχα πει ότι πιστεύω στην πρωτιά. Αλλά αν ασχοληθώ με το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό θα πω πράγματα που θα το μετανιώσω".

Για το μέλλον του: "Θα μιλήσω με τον πρόεδρο. Το μέλλον θα το δείξει ο Θεός".

.......................................

O Ντάριο Κρέσιτς που αντικατέστησε τον τραυματία Κώστα Χαλκιά, παραχώρησε δηλώσεις μετά το σφύριγμα της λήξης το αγώνα με τον Βόλο και χαρακτήρισε ως πετυχημένη τη φετινή πορεία του "Δικεφάλου".

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Νομίζω ότι είχαμε μια πετυχημένη χρονιά, με αρκετά εντυπωσιακά παιχνίδια. Δυστυχώς τερματίσαμε 2οι στα play offs. Σήμερα δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε στην έδρα μας, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο με αυτή την εντυπωσιακή νίκη".

...........................................

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο κόσμος ανέδειξε MVP της χρονιάς τον Βιεϊρίνια που μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε πως θα άλλαζε αυτή του τη διάκριση με την κατάκτηση ενός τίτλου με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πορτογάλος:

Για το τι σημαίνει γι' αυτόν η συγκεκριμένη διάκριση, είπε: "Σημαίνει πολλά. Όπως έχω δηλώσει, θα άλλαζα τους προσωπικούς μου τίτλους με έναν τίτλο για την ομάδα. Εμείς δουλέψαμε πολύ αλλά δεν πήραμε το κύπελλο ούτε την πρωτιά στα play offs και η χρονιά επομένως μας αφήνει μια πικρή γεύση".

Για το δικό του μέλλον στον ΠΑΟΚ, σημείωσε: "Σίγουρα είναι ευχάριστο ότι πολλές ομάδες ενδιαφέρονται για μένα, γιατί αυτό σημαίνει ότι η δουλειά που κάνω εκτιμάται. Αλλά τόσο εγώ όσο και ο μάνατζέρ μου δεν έχω πρόταση και επομένως στην πρώτη προπόνηση της ομάδας θα είμαι εδώ".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...