Λογάριαζαν χωρίς τη ρεβάνς της Τούμπας (1985)

Σαν σήμερα στις 22/5/1985, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1984-1985...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Λογάριαζαν χωρίς τη ρεβάνς της Τούμπας (1985)

Ο Δικέφαλος με τον Βάλτερ Σκόρσικ στον πάγκο του, μπροστά σε 50.000 θεατές (48.104 θεατές), έχασε με 2-0, αφήνοντας την αθηναϊκή ομάδα να κάνει όνειρα πρόκρισης στον τελικό, λογάριαζαν όμως χωρίς την .. Τούμπα!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι αποφασισμένοι να πετύχουν το γρήγορο γκολ και απείλησαν για πρώτη φορά στο 4' με τον Ζάετς να πασάρει στον Αντωνίου και τον Στεργιούδα να πέφτει στα πόδια του και να αποκρούει.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, είχε δύο καλές στιγμές στο παιχνίδι, με τους Κωστίκο στο 7' και Γιούρισιτς στο 13', όμως στο 16' το σκορ άνοιξε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Ο Ρότσα από τα αριστερά χτύπησε φάουλ, ο Αντωνίου πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνάς μας και με κεφαλιά νίκησε τον Στεργιούδα (αρχική εικόνα) κάνοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ ... μούδιασε, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν και στο 31' το σουτ του Ρότσα χτύπησε στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού μας, ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Χαραλαμπίδη πέρασε άουτ!

Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης, στο 49', ο Ρότσα πλάσαρε τον Στεργιούδα, η μπάλα πέρασε από τον τερματοφύλακά μας, ο Γιούρισιτς προσπάθησε να αποκρούσει επί της γραμμής, άλλαξε λίγο την πορεία της μπάλας, αλλά αυτή κατέληξε για 2η φορά στα δίχτυα μας.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 2-0 και τα πράγματα έμοιαζαν δύσκολα για τη συνέχεια...

Στο 55' ο Καρασαββίδης βρήκε ωραία τον Κωστίκο, όμως αυτός καθυστέρησε αν και βρισκόταν σε καλή θέση με αποτέλεσμα να χαθεί μια καλή ευκαιρία για να μειώσουμε το σκορ.

Στο 58' η αθηναϊκή ομάδα είχε και δεύτερο δοκάρι (οριζόντιο αυτή τη φορά) σε σουτ του Καραβίδα και από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, βγήκαν 1-2 μικροευκαιρίες εκατέρωθεν, χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ, μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του Τριανταφύλλου.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αλαβάντας, Μπανιώτης, Κωστίκος και από τον Παναθηναϊκό οι Ζάετς, Ρότσα, Μαυρίδης, Χαραλαμπίδης.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γκμοχ): Λαφτσής, Ταράσης, Καρούλιας, Κυράστας, Μαυρίδης, Ζάετς (87' Παπαβασιλείου), Ρότσα (65' Γεροθόδωρος), Αντωνίου, Καραβίδας, Χαραλαμπίδης, Σαραβάκος.

ΠΑΟΚ (Σκότσικ): Στεργιούδας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σίγγας, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Λιάκος (46' Καρασαββίδης), Πάπριτσα, Δημόπουλος, Κωστίκος.

Δηλώσεις Βάλτερ Σκότσικ:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που κέρδισε δίκαια. Δεχθήκαμε 2 γκολ από δικά μας αμυντικά λάθη.

Όπως εξελίχθηκε ο αγώνας το σκορ έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο υπέρ του Παναθηναϊκού! Εμείς δε βρεθήκαμε σε καλή μέρα.

Ελπίζω στην Τούμπα να μπορέσουμε να ανατρέψουμε το σκορ. Πάντως είναι δύσκολο. Χρησιμοποίησα τον Λιάκο επειδή πήγαινε πολύ καλά στις προπονήσεις.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε έξυπνα και ήταν πολύ καλύτερος»

* Το παρόν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ έδωσε ο μεγάλος Στράτος Διονυσίου!

* Ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει στις προηγούμενες φάσεις του θεσμού διαδοχικά τους: Ηρακλή, Άρη, Λαμία, Ολυμπιακό Βόλου και όλοι στην Τούμπα άρχισαν να κάνουν όνειρα για το πρώτο νταμπλ της ιστορίας μας!

* Στην 43η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1984-85 μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (16 Α' εθνικής, 20 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 6 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32.

* Για τρίτη φορά στην ιστορία του κυπέλλου Ελλάδας (μετά το 1970 και το 1980) δεν υπήρξε στον τελικό ομάδα προερχόμενη από την Αττική, καθώς αναμετρήθηκαν ΠΑΟΚ και Λάρισα...

* Ο Γιώργος Κούδας αποχωρεί από το ΟΑΚΑ, μαζί με τον Καρούλια. Ίσως ο τότε μάνατζερ του ΠΑΟΚ ήξερε κάτι παραπάνω από τον Καρούλια, του οποίου το χαμόγελο κόπηκε απότομα, μετά τη ρεβάνς της Τούμπας στις 5/6/1985!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...