«Ανοικτό» για Έλληνες και ξένους διαιτητές

Από inpaok.com: Στο τελευταίο σεμινάριο που πραγματοποίησε η ΚΕΔ με τους διαιτητές της Super League 1, που φυσικά ήταν διαδικτυακό, συζητήθηκαν φάσεις του ελληνικού πρωταθλήματος οι οποίες αφορούσαν το VAR.
Πηγή: inpaok.com
«Ανοικτό» για Έλληνες και ξένους διαιτητές

Παράλληλα υπήρξε και κουβέντα για το θέμα της πιθανής παρουσίας ξένων διαιτητών στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, πλην όμως τα όσα ειπώθηκαν, αλλά και το ύφος της συζήτηησς, απέχει απ' όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Καταρχήν ο Χουάν Φερνάντεθ Μαρίν δεν είπε ποτέ ότι τα πλέι οφ θα τα σφυρίξουν οι Έλληνες διαιτητές. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί πράγματι να συμβεί κάτι τέτοιο. Εξάλλου δεδομένης της κατάστασης με την πανδημία σε όλη την Ευρώπη, αντιλαμβάνεται κανείς πως υπάρχουν δυσκολίες και για την ανεύρεση διαιτητών, αλλά και σε ό,τι αφορά το θέμα της έλευσής τους στην Ελλάδα, αφού θα έπρεπε ενδεχομένως κι αυτοί να μπουν σε καραντίνα.

Αυτό όμως είναι ένα ζήτημα που παραμένει ακόμα μετέωρο. Ακόμη δε κι αν έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις από την ΚΕΔ, το σίγουρο είναι πως δεν δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση στο προχθεσινό σεμινάριο.

Η κουβέντα άνοιξε μετά από μία ατάκα του Τάσου Σιδηρόπουλου, που ειπώθηκε όμως όχι στο ύφος που αποδόθηκε, αλλά περισσότερο χάριν αστεϊσμού. Ο κορυφαίος Έλληνας ρέφερι ανέφερε πως ούτως ή άλλως στα πλέι οφ θα σφύριζαν ξένοι διαιτητές, εννοώντας πιθανότατα στα ντέρμπι.

Τότε ο Σταύρος Τριτσώνης παρενέβη, και πάλι όμως εν μέσω ενός γενικότερου εύθυμου κλίματος που υπήρχε στην... τηλεσυζήτηση με όλους τους διαιτητές, λέγοντας "ας μας απαντήσει ο Μάριν για το θέμα", αφού βρισκόταν εκεί.

Τότε ο Ισπανός, No2 της ΚΕΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "ακόμα δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα δεδομένης της κατάστασης. Αλλά δεν αποκλείω ότι μπορεί να παίξουν Έλληνες διαιτητές". Αυτό ήταν μέσες άκρες το νόημα των λεγομένων του Μάριν, ουσιαστικά τα άφησε όλα ανοικτά δηλαδή, αφού ούτε ο ίδιος ήταν σε θέση να δώσει μία σαφή απάντηση.

Διαβάστε ακόμη...