Σαν Σήμερα: Κυπελλούχος στο... σπίτι του!

Από acpaok.gr: Σαν Σήμερα, το 2003, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 χάρη σε αριστουργηματικό γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη επί του Άρη, κατακτώντας το τέταρτο κύπελλο Ελλάδος στην ιστορία του.
Πηγή: acpaok.gr
Σαν Σήμερα: Κυπελλούχος στο... σπίτι του!



Με την Τούμπα να έχει οριστεί ως έδρα του τελικού από την αρχή της χρονιάς, αφού άλλωστε το Καυταντζόγλειο ήταν κλειστό λόγω ανακατασκευής ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, και τον Δικέφαλο να αγωνίζεται σε τελικό στην πόλη του για δεύτερη φορά μετά το 1970, ο τελικός απέναντι στον συμπολίτη αποκτούσε ιδιαίτερη βαρύτητα.

Στο γήπεδο, μέσα σε μία ατμόσφαιρα όπου ξεχείλιζε το πάθος από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ και όπου κυριαρχούσε από νωρίς το σύνθημα το οποίο έμελλε να γίνει το Εθνικό σύνθημα στο Euro 2004, το διάσημο «Σήκωσε το...», ο Δικέφαλος επέβαλλε από νωρίς τους ρόλους του παιχνιδιού, κρατώντας για τον εαυτό του αυτόν του αφεντικού του αγώνα.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά από μία εξαιρετική ασίστ του Μάρκου πραγματοποίησε εξίσου εξαιρετική ενέργεια και πέτυχε το 1-0, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα και το οποίο έδινε το τέταρτο κύπελλο της ιστορίας του.

Η στιγμή που το κύπελλο Ελλάδος σηκώθηκε στον ουρανό της Τούμπας, είναι ίσως από τις κορυφαίες στιγμές του γηπέδου, μαζί με τους υπόλοιπους τίτλους οι οποίοι απονεμήθηκαν στην ξακουστή έδρα του Δικεφάλου.

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Τοχούρογλου, Εγκωμίτης, Κουτσόπουλος, Αμπονσά (89' Νάστος), Μάρκος, Κούτσης (70' Χασιώτης), Γεωργιάδης, Κουκιέλκα, Οκκάς, Καφές, Γιασεμάκης (74' Σπάσιτς).

Διαβάστε ακόμη...