Έκανε τη δουλειά του και τώρα αναχωρεί;

Ήταν Ιούλιος του 2019 όταν ο Λευτέρης Αυγενάκης πήρε τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού και μέσα σε λιγότερο από 11 μήνες κατάφερε να αποτύχει παντού.
Πηγή: paok24.com
Έκανε τη δουλειά του και τώρα αναχωρεί;

Όταν η κυβέρνηση της αριστείας παρουσίασε τους νέους υφιστάμενους του επιτελικού κράτους οι θέσεις για τον αθλητισμό ήταν δύο και μάλιστα κομβικές. Ο υφυπουργός Αυγενάκης από το νομό Ηρακλείου και ο άλλοτε Ολυμπιονίκης και θρύλος του πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς στη θέση του ΓΓΑ. Όσο ο δεύτερος πέρασε σε δεύτερη μοίρα, ο πρώτος και καθαρά κομματικό στέλεχος της ΝΔ ήταν εκείνος που έκανε αισθητή την παρουσία του σε όλα τα επίπεδα με τον χειρότερο τρόπο.


Εξ αρχής θέλησε να παρέμβει με τον πλέον αντιδημοκρατικό νόμο στις εκλογές των ομοσπονδιών. Όρισε ηλικιακό όριο στους υποψηφίους (φωτογραφικό για τον κ. Βασιλακόπουλο) και πρόσφατα άλλαξε την ημερομηνία εκλογών των ομοσπονδιών παρότι η εντολή της UEFA και της FIFA για την ΕΠΟ ήταν σαφέστατη. Αλήθεια υπάρχει όριο ηλικίας σε δημοκρατικές διαδικασίες; Εάν αυτό δεν είναι ωμή παρέμβαση στην δημοκρατικότητα μιας διαδικασίας τότε ποιο είναι; Αυτά κάνει και βλέπουμε τον Βασιλακόπουλο με συμπάθεια εδώ και λίγο καιρό. Όσον αφορά το θέμα της ΕΠΟ, η κίνηση του έφερε αντιδράσεις από την ΕΠΟ, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, ενώ πρόσφατα δεν είναι καλοδεχούμενος ούτε στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Έτσι ο Ηρακλειώτης υφυπουργός είναι αποδεκτός μόνο από την πλευρά του Ολυμπιακού και ίσως του Άρη, εάν πραγματοποιήσει αυτά που έταξε στο messenger… Ούτε οι ίδιοι οι ιθύνοντες του ΟΦΗ δεν έχουν ταχθεί με το μέρος του και κρατούν ουδέτερη στάση, παρότι σήμερα τους επισκέφτηκε.


Όσον αφορά τα θέματα του ΠΑΟΚ η υπόθεση ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι και το ραντεβού με τον Ιβάν Σαββίδη την ημέρα του αποκλεισμού από την Σλόβαν. Τότε η συμφωνία έλεγε για ένα ραντεβού χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και ξαφνικά περίμενε τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ μπροστά σε δεκάδες κάμερες από τηλεοπτικά δίκτυα της πόλης και όχι μόνο. Τυχαίο θα ήταν… Αλήθεια στις πρώτες συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ υπήρχαν κάμερες;


Ήταν ο ίδιος που με την ρητορική του Ολυμπιακού μίλησε σε ραδιόφωνο της Κρήτης για τους δανεικούς του ΠΑΟΚ στον Βόλο και για τα επεισόδια στα ΤΕΦAA, ξεχνώντας λίγο αργότερα δανεικούς παίκτες από τον Πειραιά σε όλη την Ελλάδα και τα επεισόδια στο Ρέντη σε ευρωπαϊκό παιχνίδι δεύτερων ομάδων. Ήταν ο ίδιος που έκανε διαλέξεις για την βία και τα στημένα παιχνίδια και ταυτόχρονα κανόνισε συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, θέλοντας ουσιαστικά να βρει τρόπο να ρίξει τη διοίκηση της ΕΠΟ που δεν στηρίζει ο Ολυμπιακός, ενώ δεν πήρε θέση ούτε για την επίθεση στην αποστολή του ΠΑΟΚ, ούτε και σε αυτή κατά του διαιτητή Ευαγγέλου μετά το παιχνίδι Βόλος-Ολυμπιακός. Και όταν λέμε δεν πήρε θέση, εννοούμε κάτι το ουσιαστικό και όχι ευχολόγια που είναι συνηθισμένοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα.


Εάν πιάσουμε το θέμα της ΕΕΑ θα χρειαστούμε πάνω από δύο μέρες αναλύσεων, αλλά πάμε σε άλλα πιο σοβαρά θέματα που αφορούν έναν υφυπουργό. Είναι ο ίδιος που έκανε παρατηρήσεις για τις ερωτήσεις της υποψήφιας με το ίδιο κόμμα και δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Σύνθιας Σάπικα και είναι ο ίδιος που ουσιαστικά έδωσε σε έναν άγνωστο στο messenger τους προϊσταμένους του στη κυβέρνηση για την αλλαγή της νομοθεσίας στην υπόθεση πολυϊδιοκτησίας που ήταν εν εξελίξει. Είναι ο ίδιος που δεν φρόντισε να λύσει το θέμα του Καυτανζογλείου ώστε ο ΠΑΟΚ να μετακομίσει άμεσα για να ξεκινήσει η Νέα Τούμπα και είναι ο ίδιος που δεν έβαλε άμεσα μπροστά τα έργα στο Παγκρήτιο που είναι η εκλογική του περιφέρεια, ώστε να έχει έδρα η Εθνική Ελλάδας και ταυτόχρονα να αναβαθμιστεί η περιοχή και να συμπληρωθεί ο φάκελος για το EURO 2028.


Είναι ο ίδιος που θέλει να φέρει στην Ελλάδα διαλέξεις και συνέδρια για τα στημένα παιχνίδια, αλλά στη δίκη για τα στημένα της συμμορίας μάλλον παρακολουθούσε ποιος μαγειρεύει καλύτερα στο Master Chef ή ήταν σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι στο Ντουμπάι.


Και τέλος είναι ο ίδιος που μέσα σε 11 μήνες κατάφερε να μπει στη λίστα των χειρότερων πολιτικών που πέρασαν από αυτή τη θέση, που μπλέχτηκε με τα πάντα και δεν κατάφερε να λύσει απολύτων τίποτα και στο τέλος θα αποχαιρετήσει σύντομα, αλλά τη ζημιά θα την έχει κάνει και μάλιστα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Άλλωστε δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί πλέον κανένας μέσα στο ίδιο του το κόμμα, όταν με περίσσια άνεση, μεταθέτει ευθύνες για τις αποφάσεις σε άλλους υπουργούς, στον πρώτο τυχόντα που τον ρωτά, καταρρίπτοντας κάθε είδους κομματικής αλληλεγγύης.

Διαβάστε ακόμη...