«Χρωστάω πράγματα στον ΠΑΟΚ»

Από thessports.gr: Για την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ, μίλησε ο Ζήσης Σαρικόπουλος σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε με τον σέντερ του Δικεφάλου, να αναφέρεται στην εικόνα που παρουσίασαν οι «ασπρόμαυροι» τη φετινή σεζόν.
Πηγή: thessports.gr
«Χρωστάω πράγματα στον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «eurohoops»:

Τι συνέβη και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε θέση να παλεύει για την σωτηρία του;

«Η ομάδα μου έπαιξε κατώτερο μπάσκετ του αναμενόμενου και γενικότερα όχι αυτό που περιμέναμε και εμείς οι παίκτες. Είχαμε άλλες βλέψεις και η εικόνα μας αδικεί. Φταίνε αρκετά πράγματα από λίγο για όλο αυτό. Δεν υπήρχε το καλοκαίρι ομάδα και άρχισε να κινείται η όλη διαδικασία στελέχωσης στο τέλος Αυγούστου.

Όλα έγιναν μέσα σε μια εβδομάδα. Αποσυντονίστηκε θεωρώ και η ομάδα από τους αγώνες στο BCL και τα διπλά παιχνίδια και μπερδευτήκαμε. Για να το διαχειριστείς τα ταξίδια και όλο αυτό χρειάζεται εμπειρία, την οποία δεν είχαμε. Ακόμα και το ότι πρέπει να δεις ποια είναι τα σημαντικά και ποια όχι παίζει ρόλο. Πρέπει να βλέπεις τις προτεραιότητές σου. Παίξαμε καλά στην Ευρώπη και κόντρα σε καλές ομάδες.

Δεν γίνεται να έχουμε ίδιες νίκες στις διοργανώσεις, να δείχνουμε καλό πρόσωπο στην Ευρώπη και εντός συνόρων να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας πολλές φορές. Από την άλλη, αλλάξαμε προπονητές και πολλούς παίκτες, ενώ αργήσαμε να βρούμε την ταυτότητά μας και δεν είχαμε ομοιογένεια. Δεν μπορούσαμε να αναλύσουμε τα λάθη μας για παράδειγμα, γιατί είχαμε ματς σε δύο μέρες πάλι.

Αν η ομάδα έδινε ένα ματς την εβδομάδα θα είχαμε κάνει 3 νίκες παραπάνω. Απλά τώρα είναι δικαιολογίες όλα αυτά, άσχετα με το τι πιστεύω εγώ και ποια πιστεύω πως ήταν η δυναμική της ομάδας».

Υπήρξαν πολλές φήμες γύρω από τα οικονομικά του ΠΑΟΚ. Μπορείς να μας πεις πώς ήταν ακριβώς η κατάσταση;

«Στον ΠΑΟΚ εγώ ήρθα φέτος, οπότε δεν ήξερα τι υπήρχε από τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα ήθελε εξυγίανση και για αυτό το μπάτζετ ήταν περιορισμένο, προκειμένου και να καλύψει χρέη που υπήρχαν από τα περασμένα έτη.

Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ κάνει μια τεράστια προσπάθεια και η διοίκηση έδινε μάχη προκειμένου να μην λείψει κάτι από κανέναν. Πάρθηκαν μάλιστα και πρωτοβουλίες από άτομα της διοίκησης. Δεν μπορώ να σου πω πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό με τον κορωνοϊό γιατί όλοι έχουμε λαμβάνειν. Όλοι θα δεχθούμε την μείωση λόγω του κορωνοϊού αλλά θεωρώ πως και η ομάδα θα συνεπής απέναντί μας.

Δεν έπαιξε αυτό όλο που προείπα ρόλο στην πορεία μας. Εξ αρχής ήταν μετρημένα τα κουκιά και για το μπάτζετ που ήταν διαθέσιμο πιστεύω πως ήταν αξιοπρεπής η ομάδα».

Τέλος, έχετε κάνει κάποια συζήτηση για του χρόνου;

«Έχει γίνει μια κουβέντα για του χρόνου αλλά δεν περίμενε κανείς μας να γίνει αυτό που μας συμβαίνει. Υπάρχει επιθυμία και εγώ προσωπικά χρωστάω πράγματα. Δεν αξίζει να βρισκόμαστε εκεί που βρεθήκαμε, θέλω να έχω ευθύνη στο να τα καταφέρει η ομάδα και θεωρώ πως μπορώ να ανταπεξέλθω. Από εκεί και πέρα, επειδή δεν ξέρουμε τι ξημερώνει, δεν ξέρω τι να σου πω παραπάνω. Ας ανοίξουν οι ΚΑΕ, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση και επαφή πιο τακτική, πέραν από το να δουν την κατάστασή στην οποία βρισκόμαστε, ώστε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι στον ΠΑΟΚ του αύριο».

Διαβάστε ακόμη...