«Εξετάζεται πρωτόκολλο για ομαδικές προπονήσεις»

Από paok24.com: Το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα της Super League, εάν τελικά ξεκινήσει, εξαρτάται από το πότε θα επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις για τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό.
Πηγή: paok24.com
«Εξετάζεται πρωτόκολλο για ομαδικές προπονήσεις»

Μιλώντας πάντως στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν μπόρεσε να δώσει μία συγκεκριμένη απάντηση.

"Σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, εξετάζεται πρωτόκολλο για ομαδική προπόνηση. Το πρωτόκολλο αυτό ήρθε από την επιτροπή της Super League 1 και τους γιατρούς των 14 ομάδων και εξετάζεται από τους επιστήμονες της επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ώστε έτσι να υπάρχει μία απάντηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σιγά σιγά στο επόμενο στάδιο. Δηλαδή, τις ομαδικές προπονήσεις.

Πάντα μιλάμε σε ανοικτούς χώρους. Μέχρι σήμερα ήταν μεν προπόνηση 6-8 ατόμων, αλλά ήταν ατομική. Βέβαια, εκείνοι αποφασίζουν σύμφωνα με τη διάταξη που έχουμε περάσει από τη Βουλή. Όποια απόφαση κι αν παρθεί θα είναι σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ και την αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ" τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο αμφιλεγόμενος υφυπουργός Αθλητισμού, που σε ότι αφορά τις προπονήσεις ερασιτεχνικών σωματείων, είπε:

"Από Δευτέρα 18/5 θα μπορούν από 13 ετών και πάνω αθλητές και αθλήτριες όλων των ερασιτεχνικών σωματείων όλων των αθλημάτων να προπονούνται σε ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις. Ατομικές προπονήσεις και όχι ομαδικές και οι ειδικοί επιστήμονες είπαν ότι μπορεί να γίνει χρήση μπάλας. Στους μεγάλους ανοιχτούς χώρους θα επιτρέπονται έως και 80 άτομα, ενώ σε μικρούς κλειστούς αθλητικούς χώρους θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 30 τ.μ.".

Διαβάστε ακόμη...