ΠΑΟΚ και ΠΑΟ μπλόκαραν το πρωτάθλημα στα χαρτιά που ήθελαν Ολυμπιακός και ΕΣΑΠ!

Απο sdna.gr: Το SDNA αποκαλύπτει πώς ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από έναν ακόμα τίτλο στα χαρτιά, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και την καθοριστική ψήφο του Φοίνικα Σύρου στο φινάλε να μπλοκάρουν την ανάδειξη πρωταθλητή καθώς ήθελε 8/10 ψήφους!
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ και ΠΑΟ μπλόκαραν το πρωτάθλημα στα χαρτιά που ήθελαν Ολυμπιακός και ΕΣΑΠ!

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η ψηφοφορία καθώς αρχικά τέθηκε το ερώτημα στις ομάδες αν θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Volleyleague ανδρών. Οι 6/10 ομάδες ψήφισαν αρνητικά, με τον Ολυμπιακό, τον ΟΦΗ, τον Φοίνικα Σύρου και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να ψηφίζουν υπέρ της συνέχισης. Έτσι αυτόματα η συζήτηση περιορίστηκε στην ανάδειξη πρωταθλητή.

Κι ενώ άπαντες συμφώνησαν ότι ο πρωταθλητής στον αθλητισμό αναδεικνύεται μόνο μέσα στο γήπεδο, επτά ομάδες συνασπίστηκαν γύρω από τις θέσεις του προέδρου της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρου ο οποίος εκτελώντας και χρέη εκπροσώπου ήθελε να δοθεί ο τίτλος στον Ολυμπιακό και επιχειρηματολόγησε υπέρ αυτού.

Ο Ολυμπιακός έχοντας διαφορά δύο βαθμών από τον δεύτερο (!), κι ενώ απομένουν τα πλέι οφ, ζήτησε να πάρει το πρωτάθλημα χωρίς να αγωνιστεί και μαζί του τάχθηκαν οι: Ηρακλής, ΟΦΗ, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Κηφισιά, Παμβοχαϊκός ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης, Ελπίδα Αμπελοκήπων πρόσθεσε τη δική της ψήφο υπό τον όρο (!) ο Ολυμπιακός να δηλώσει συμμετοχή στο Ch. League της επόμενης περιόδου για να τιμήσει την Ελλάδα!

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ήταν κάθετα αρνητικοί να δοθεί το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό και όλα κρίθηκαν στην τελευταία ψήφο της Σύρου. Η ομάδα του Φοίνικα που επέμεινε στην αρχική της θέση να παιχτεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο σε αγώνες για τις θέσεις 1-4, ψήφισε λευκό και έβαλε φραγή στο όνειρο του τίτλου στα χαρτιά για τον Ολυμπιακό, μπλοκάροντας ουσιαστικά μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ και της ΕΣΑΠ που διοικητικά λειτούργησε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου που υπηρετεί πιστά εδώ και χρόνια ο πρόεδρος της.

Κάπως έτσι, οδηγήθηκαν σε διακοπή του ΔΣ και θα επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους σε λίγες μέρες όταν θα γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του υφυπουργού αθλητισμού, αλλά και τις όποιες πιθανότητες να ανοίξουν ξανά τα κλειστά γυμναστήρια και να γίνουν τελικοί.

Σε όλη αυτή τη διάρκεια, υπήρξαν έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί, με τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ Κώστα Παϊσιάδη να ξιφουλκεί βλέποντας τη στάση του προέδρου της ΕΣΑΠ. Μετά την ψήφο του Ηρακλή να δοθεί το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό ρώτησε επίμονα τον εκπρόσωπο του γηραιού να εξηγήσει «για ποιο λόγο κόπτεστε να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα;».

Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μπόμης αρχικά στάθηκε στον φόβο για την υγεία των αθλητών λέγοντας ότι «η ΕΣΑΠ δε μπορεί να βάλει σωστά δύο κάμερες για το video check και θα τηρήσει σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Εδώ το θέμα μας δεν είναι αν θα δοθεί άουτ ή μέσα, αλλά η ζωή των αθλητών και των προπονητών».

Λίγο αργότερα, κι ενώ οι κεντρικές ψηφοφορίες που έθετε η πλευρά ΕΣΑΠ-Ολυμπιακού είχαν ολοκληρωθεί χωρίς σε καμία από τις 6 (!) να υπάρξει το απαιτούμενο 80% που απαιτεί ο νόμος, ο Ταρνατόρος επέμεινε ζητώντας νέο γύρο ψηφοφορίας, με τον εκπρόσωπο του τριφυλλιού να αναφέρει: «Αυτό δεν είναι σωστό που κάνεις. Θα μας βάζεις να ψηφίζουμε ως τις 12 το βράδυ μέχρι να εξαντληθούν όλοι εδώ και να ψηφίσουν πρωταθλητή τον Ολυμπιακό;».

Τελικά η μοναδική ψηφοφορία που είχε απόλυτη ομοφωνία ήταν εκείνη που αφορά τον υποβιβασμό καθώς καμία ομάδα δεν θα πέσει από την Volleyleague!

Γίνεται φανερό πάντως από την ψηφοφορία ότι έχουν συσπειρωθεί στο διοικητικό άρμα του Παντελή Ταρνατώρου από τη μία ομάδες που οφείλουν... και της Μιχαλούς στους αθλητές και τους οδήγησαν σε σωρηδόν προσφυγές, όπως και άλλα ΤΑΠ που δέχονται μηδενισμούς επειδή δεν έχουν καταφέρει να παρατάξουν ομάδα κανονική στο πρωτάθλημα της Α1. Παρότι λοιπόν αποτελούν «κακό σπυρί» για το ελληνικό βόλεϊ, αποφασίζουν για τις τύχες ενός πρωταθλήματος που το διέσυραν με τη συμμετοχή του. Τελικά, όλοι μαζί έφαγαν τα μούτρα τους και πρωταθλητής στα χαρτιά δεν αναδείχθηκε.

Διαβάστε ακόμη...